Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Specijalno za Djidji koj sakase trka od start. SPortex nasnima video na istata ugornica, samo sega trgna od mesto:
Цитат: djidji на 02 Мај 2011, 22:45:23 pmЦитат: osmica8 на 02 Мај 2011, 22:38:03 pmЦитат: RikiRulz на 02 Мај 2011, 20:30:56 pmЦитат: Sportex на 02 Мај 2011, 19:11:28 pmПрва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... Видете прост пример... еве ке земеме кола средна класа еве опел астра 1.4 као на Томи, и сеа ке ја возиме 150 кмч и ке видиме дека ке потроши 7-8 на отворено, а толку ке потроши бидејки, колата ја возиме скоро на пуна во максимумот... значи по нашки кажано ја возиме во ибер... А додека пасатот кој има максимална 250кмч електронски и при возење од 150кмч тој не осеќа замор, и лагано си иде... да не претерам, ама во 6та некаде не би идел повеке од 3500 вртежи@Sportex: Сеа си идам од Аеродром накај Козле, и еден на со ASX - Mitsubishi на семафори ме закача... и викам овој дечково или се дрогира или е луд... и му тргам... и на малиот семафор од 7-ца до Владимир Комаров, пола правец го утепав... и пак се закача... и пак се пуштаме и кривината кај тобако 2 кај палма, ја фатив со 120 кмч и застанувам доле на семафор и после 5 секунди доага дечково ... и ме гледа... кај мене отворени прозорите и ми вика другар, за тебе нема знак стоп а? и се смее )) а ја му викам е нема... види кај тебе ти ја ти ја бутнав бојата )) и после он ми вика, неможам со тебе... нема што брзо ти е количето ))))Па што се закача, па после вика неможам ? )))Не може со тебе рики јак си многу Не си го начекал спортекс со ќумбето, гарант тој бил 1.6 и му се уклучило start&go на семафор Riki, овој со ќумбево на нафта јавно те предизвикува еј !!! Ќумбе, ќумбе ама да не има плачки после.Ова ќумбе ми остана од еден пријател бугарин кој сакаше да си го мери со Порше Кајен.Јас бев со Туарегот В10, одевме на кај Косово.Вика ајде со тоа ќумбе сакаш ли малку да се пробваме. Викам нема гајле може.После Скопска патарина се пуштивме.....и на крај му се плачеше па ми вика...абе братко това нели е дизел? Викам да де ќумбе е убаво кажа.
Цитат: osmica8 на 02 Мај 2011, 22:38:03 pmЦитат: RikiRulz на 02 Мај 2011, 20:30:56 pmЦитат: Sportex на 02 Мај 2011, 19:11:28 pmПрва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... Видете прост пример... еве ке земеме кола средна класа еве опел астра 1.4 као на Томи, и сеа ке ја возиме 150 кмч и ке видиме дека ке потроши 7-8 на отворено, а толку ке потроши бидејки, колата ја возиме скоро на пуна во максимумот... значи по нашки кажано ја возиме во ибер... А додека пасатот кој има максимална 250кмч електронски и при возење од 150кмч тој не осеќа замор, и лагано си иде... да не претерам, ама во 6та некаде не би идел повеке од 3500 вртежи@Sportex: Сеа си идам од Аеродром накај Козле, и еден на со ASX - Mitsubishi на семафори ме закача... и викам овој дечково или се дрогира или е луд... и му тргам... и на малиот семафор од 7-ца до Владимир Комаров, пола правец го утепав... и пак се закача... и пак се пуштаме и кривината кај тобако 2 кај палма, ја фатив со 120 кмч и застанувам доле на семафор и после 5 секунди доага дечково ... и ме гледа... кај мене отворени прозорите и ми вика другар, за тебе нема знак стоп а? и се смее )) а ја му викам е нема... види кај тебе ти ја ти ја бутнав бојата )) и после он ми вика, неможам со тебе... нема што брзо ти е количето ))))Па што се закача, па после вика неможам ? )))Не може со тебе рики јак си многу Не си го начекал спортекс со ќумбето, гарант тој бил 1.6 и му се уклучило start&go на семафор Riki, овој со ќумбево на нафта јавно те предизвикува еј !!!
Цитат: RikiRulz на 02 Мај 2011, 20:30:56 pmЦитат: Sportex на 02 Мај 2011, 19:11:28 pmПрва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... Видете прост пример... еве ке земеме кола средна класа еве опел астра 1.4 као на Томи, и сеа ке ја возиме 150 кмч и ке видиме дека ке потроши 7-8 на отворено, а толку ке потроши бидејки, колата ја возиме скоро на пуна во максимумот... значи по нашки кажано ја возиме во ибер... А додека пасатот кој има максимална 250кмч електронски и при возење од 150кмч тој не осеќа замор, и лагано си иде... да не претерам, ама во 6та некаде не би идел повеке од 3500 вртежи@Sportex: Сеа си идам од Аеродром накај Козле, и еден на со ASX - Mitsubishi на семафори ме закача... и викам овој дечково или се дрогира или е луд... и му тргам... и на малиот семафор од 7-ца до Владимир Комаров, пола правец го утепав... и пак се закача... и пак се пуштаме и кривината кај тобако 2 кај палма, ја фатив со 120 кмч и застанувам доле на семафор и после 5 секунди доага дечково ... и ме гледа... кај мене отворени прозорите и ми вика другар, за тебе нема знак стоп а? и се смее )) а ја му викам е нема... види кај тебе ти ја ти ја бутнав бојата )) и после он ми вика, неможам со тебе... нема што брзо ти е количето ))))Па што се закача, па после вика неможам ? )))Не може со тебе рики јак си многу Не си го начекал спортекс со ќумбето, гарант тој бил 1.6 и му се уклучило start&go на семафор
Цитат: Sportex на 02 Мај 2011, 19:11:28 pmПрва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... Видете прост пример... еве ке земеме кола средна класа еве опел астра 1.4 као на Томи, и сеа ке ја возиме 150 кмч и ке видиме дека ке потроши 7-8 на отворено, а толку ке потроши бидејки, колата ја возиме скоро на пуна во максимумот... значи по нашки кажано ја возиме во ибер... А додека пасатот кој има максимална 250кмч електронски и при возење од 150кмч тој не осеќа замор, и лагано си иде... да не претерам, ама во 6та некаде не би идел повеке од 3500 вртежи@Sportex: Сеа си идам од Аеродром накај Козле, и еден на со ASX - Mitsubishi на семафори ме закача... и викам овој дечково или се дрогира или е луд... и му тргам... и на малиот семафор од 7-ца до Владимир Комаров, пола правец го утепав... и пак се закача... и пак се пуштаме и кривината кај тобако 2 кај палма, ја фатив со 120 кмч и застанувам доле на семафор и после 5 секунди доага дечково ... и ме гледа... кај мене отворени прозорите и ми вика другар, за тебе нема знак стоп а? и се смее )) а ја му викам е нема... види кај тебе ти ја ти ја бутнав бојата )) и после он ми вика, неможам со тебе... нема што брзо ти е количето ))))Па што се закача, па после вика неможам ? )))
Прва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него...
Рики...еве ти мало подсетување за ќумбето како оди на нагорнина за да можеш да тренираш... Цитат: LosiPatista на 06 Февруари 2011, 12:56:26 pmSpecijalno za Djidji koj sakase trka od start. SPortex nasnima video na istata ugornica, samo sega trgna od mesto:
Цитат: Sportex на 04 Мај 2011, 09:23:12 amРики...еве ти мало подсетување за ќумбето како оди на нагорнина за да можеш да тренираш... Цитат: LosiPatista на 06 Февруари 2011, 12:56:26 pmSpecijalno za Djidji koj sakase trka od start. SPortex nasnima video na istata ugornica, samo sega trgna od mesto:Јебига, дизел не е баш за мерење 0 - 100. Више му лежи мерење еластичност.
Затоа после сте мењале 3 туарега
Цитат: Cuore Sportivo на 04 Мај 2011, 10:48:12 amЦитат: Sportex на 04 Мај 2011, 09:23:12 amРики...еве ти мало подсетување за ќумбето како оди на нагорнина за да можеш да тренираш... Цитат: LosiPatista на 06 Февруари 2011, 12:56:26 pmSpecijalno za Djidji koj sakase trka od start. SPortex nasnima video na istata ugornica, samo sega trgna od mesto:Јебига, дизел не е баш за мерење 0 - 100. Више му лежи мерење еластичност. 9.8 сек od 0 - 100... многу...малку...тоа е!Овде додека не стаив трета не го ни стискав.
Цитат: Sportex на 04 Мај 2011, 11:30:19 amЦитат: Cuore Sportivo на 04 Мај 2011, 10:48:12 amЦитат: Sportex на 04 Мај 2011, 09:23:12 amРики...еве ти мало подсетување за ќумбето како оди на нагорнина за да можеш да тренираш... Цитат: LosiPatista на 06 Февруари 2011, 12:56:26 pmSpecijalno za Djidji koj sakase trka od start. SPortex nasnima video na istata ugornica, samo sega trgna od mesto:Јебига, дизел не е баш за мерење 0 - 100. Више му лежи мерење еластичност. 9.8 сек od 0 - 100... многу...малку...тоа е!Овде додека не стаив трета не го ни стискав.За 150 коња Турбо и сигурно над 250 Nm обртен момент споричко е.
Поточно од 0:51 - 1:04 = 13 sec
ама на угорница
Цитат: RikiRulz на 04 Мај 2011, 12:48:32 pmама на угорница Ај па ти, си поминал некад од таму, тоа ли е угорница жити се. Tракторе не го бива за старт. Ќе се посере док тргне.