Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1991049 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #285 на: 01 Мај 2011, 15:14:38 pm »
Маркетинг е и никој не го спори тоа. Но чим е влезено во Гинис, влезено е под сведоци, докази, слики, видеа...
Нека му текне на друг производител и нека го собори рекордот

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #286 на: 01 Мај 2011, 15:15:12 pm »
Маркетинг е и никој не го спори тоа. Но чим е влезено во Гинис, влезено е под сведоци, докази, слики, видеа...
Така де.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #287 на: 01 Мај 2011, 18:34:51 pm »
VW се мозоци... им нема рамен... ете Цитроен Ц5 или Пежо 407 нека го направат... тој тест, и нека им го бутнат рекордот

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #288 на: 01 Мај 2011, 23:06:11 pm »
Така де.
Epa ke zemat Seat ke stavat TDI na Ibiza i ke go urnat rekordot. Fiat ke stavat diesel na pandata i ke go urnat rekordot. Па после ФВ ќе го стават на Лупо моторот и пак ке го преземат. И шо?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #289 на: 01 Мај 2011, 23:38:31 pm »
Така де.
Epa ke zemat Seat ke stavat TDI na Ibiza i ke go urnat rekordot. Fiat ke stavat diesel na pandata i ke go urnat rekordot. Па после ФВ ќе го стават на Лупо моторот и пак ке го преземат. И шо?
Marketing kompaniite profit do besvest.....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #290 на: 01 Мај 2011, 23:43:39 pm »
Така де.
Така ќе се заебаваат се додека не им се убаци Корсата на ЛП со мотор од мултикутиватор. Тоа ќе ги сруши сите рекорди.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #291 на: 02 Мај 2011, 01:26:15 am »
Така ќе се заебаваат се додека не им се убаци Корсата на ЛП со мотор од мултикутиватор. Тоа ќе ги сруши сите рекорди.
[/quote]
Те нема те нема па ќе се изгубиш  ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #292 на: 02 Мај 2011, 09:24:05 am »
Пасат ЦЦ 3.6 со 300 кс, бензинец на отворено арчи по борд 7,5 литри со возење до 150 км на час.
Јас не верував додека не го возев...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #293 на: 02 Мај 2011, 09:53:00 am »
Пасат ЦЦ 3.6 со 300 кс, бензинец на отворено арчи по борд 7,5 литри со возење до 150 км на час.

Па искрено не е многу, ама баш ич не е многу... земи ги југо, или опел астра од најновиве и види колку ке ти потроши на отвоерено...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #294 на: 02 Мај 2011, 10:44:24 am »
Те нема те нема па ќе се изгубиш  ;D ;D ;D ;D ;D
Затоа си ти тука, да ме надополниш. ;)
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #295 на: 02 Мај 2011, 15:26:25 pm »

Па искрено не е многу, ама баш ич не е многу... земи ги југо, или опел астра од најновиве и види колку ке ти потроши на отвоерено...
Е богами, астра со 300 кс, не верувам да потроши САМО 7.5 ...
1.4 турбо, со поголеми бандажи и агресивно возење троши 13-14л градска. додека на отворено 10л, страв ми е да помислам колку ке троши мотор со двојна поголема коњажа ...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #296 на: 02 Мај 2011, 17:31:59 pm »

1.4 турбо, со поголеми бандажи и агресивно возење троши 13-14л градска. додека на отворено 10л, страв ми е да помислам колку ке троши мотор со двојна поголема коњажа ...

Ако е двојно поголема коњажа не мора да значи дека ќе троши двојно повеќе. Напротив на таа брзина од  120 - 150 помалку би трошела од некој 1.4 со 120 -130 коњи.
Да не зборам многу види го видеото кажува многу....
« Последно менување: 02 Мај 2011, 17:33:31 pm osmica8 »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #297 на: 02 Мај 2011, 17:38:45 pm »

Ако е двојно поголема коњажа не мора да значи дека ќе троши двојно повеќе. Напротив на таа брзина од  120 - 150 помалку би трошела од некој 1.4 со 120 -130 коњи.
Да не зборам многу види го видеото кажува многу....
При исти услови поасален мотор треба да троши помалку. Е сега што се подразбира под поасален мотор е индивидуално.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #298 на: 02 Мај 2011, 19:11:28 pm »
Прва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.
Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #299 на: 02 Мај 2011, 20:30:56 pm »
Прва прилика кога ќе го возам пак ќе снимам видео со бројки од бордот ќе видите...јас бев ептен изненаден.
Плус VW не е моја омилена марка...така да не навивам за него... ;D

Видете прост пример... еве ке земеме кола средна класа еве опел астра 1.4 као на Томи, и сеа ке ја возиме 150 кмч и ке видиме дека ке потроши 7-8 на отворено, а толку ке потроши бидејки, колата ја возиме скоро на пуна во максимумот... значи по нашки кажано ја возиме во ибер...

А додека пасатот кој има максимална 250кмч електронски и при возење од 150кмч тој не осеќа замор, и лагано си иде... да не претерам, ама во 6та некаде не би идел повеке од 3500 вртежи

@Sportex: Сеа си идам од Аеродром накај Козле, и еден на со ASX - Mitsubishi на семафори ме закача... и викам овој дечково или се дрогира или е луд... и му тргам... и на малиот семафор од 7-ца до Владимир Комаров, пола правец го утепав... и пак се закача... и пак се пуштаме и кривината кај тобако 2 кај палма, ја фатив со 120 кмч и застанувам доле на семафор и после 5 секунди доага дечково ... и ме гледа... кај мене отворени прозорите и ми вика другар, за тебе нема знак стоп а? и се смее :))) а ја му викам е нема... види кај тебе ти ја ти ја бутнав бојата :))) и после он ми вика, неможам со тебе... нема што брзо ти е количето :)))))

Па што се закача, па после вика неможам ? :))))