После три недели се вратив од аџилакот во Македонија. За нецели три недели поминав околу 8000км со фокусот и мечето. Со фокусот околу 6800км, а со мечето околу 1200км.
Со фокусот бев на одмор до Грција, една прошетка до Бугарија, еднаш до Скопје и локално низ Македонија. Враќањето до Германија беше мешавина од автопат и магистрални патишта (што ради поевтино гориво, избегнување патарини, и најважно избегнување граници и гужви по автопатиштата. Германија од 710км возење од граница до германската дома, околу 250 ги поминав на магистрални/регионални патишта). Генерално темпото на возење ми беше +20 од знаци во Македонија. Србија автопат 135 на темпомат, Хрватска автопат 140 на темпомат. Австрија во тунелите по знаци (имаат камери), на автопат како дојде 120-140, Германија во густ сообраќај 110-120, кадешто беше слободно 150-160 за да надокнадам влечкањето по локалните патишта.
Во Македонија го полнев и на Лукоил и на Макпетрол од тој демек поубавиот бензин. Заклучив дека е батал, што поради одзив на моторот и на колата, што поради зголемена потрошувачка до еден литар од тоа што сум навикнат.
По борд кажува 5.5л/100км. По пумпа излезе 5.75. Просечната брзина за тие 4000км беше 74км/ч.
Мечето го возев исклучиво низ Македонија (градска, меѓуградска, автопат и Скопје). На магистрални и регионални +20 од знаци, Велес-Скопје 130-140, Скопје-Велес 100-120.
пс. Само турбо бензин.