Honda accord tourer 2,4i avt. LPG
Poraba na našem testnem krogu
na plin na bencin
Skupno 12,2 9,9
Точно 24%
Со 10% повеќе плин сум поминувал само на отворен пат со умерено возење. Во сите други ситуации, од 15% нагоре. Градска 15-20%.
Можда и мене како и на овие што тестирале нешто не им чинело со плнот 
симо... сакаш ли да правиме тест со мојата кола? ке се извозиме до кај сакаш (нека има поише од 300 км комбинирана вожња) еднаш на бензин еднаш на плин. те уверувам дека во градски услови не ми поминува поише од 10%. и тоа е само кога стварно ке фатат гужви. на отворено е многу помалку.
не реков дека системот не ти чинел. постои огромна разлика на плочка плин и секвент.. хондава имала автоматски лпг систем, што повторно не значи дека не е на плочка, но и на секвент може да е. на шмичка хондата има автоматски плин на плочка.
ете нека има и секвент, сакав да кажам дека исто така и кај секвентот има многу финти во штелувањето. кај мене е рачно правена т.е. корегирана мапата. на што повисоки обртаи има поише снага, за разлика од автоматската калибрација која прави обратно.. сите плинаши треба тоа да го прават, ама тоа одзима многу време па оставаат на автоматска калибрација. на поголеми обртаи омалаксува колата и тука уствари доаѓа главниот проблем што се зголемува и потрошња на плин енормно многу кога се стиска. дабл луз е тој момент...