Niska prosecna brzina niz grad poveke mi asocira na guzvi I stoenje vo mesto.Jas glava klavam deka so normalna voznja ton motor vo taa sasija nema da zamini od 7l.
не бе друже.. возење по прописи... знаеш, туѓа кола е (иако е на брат ми) го почитувам тоа... за газење и лупање на гас, само моја кола ке си праам така, за недај боже било што да се деси, јас сум си крив... фордов башка уште нема свртено 10.000 километри откако е купен од салон... братот многу ја пази. моменатално е надвор од мк, па викам чекај, да го измалтретирам малку фордов, ама полека... да, низ град е, просечнава брзина ја гледам и не ми се верува (иако сеуште стојам за тоа дека е грешен начинот на пресметка), и според тој начин и таа пресметка, вади скоро 8 низ град. а богами, и братов вика дека е променливо тоа.. кај него се движи помеѓу 6 и 7,5.. ваљда, каква нафта ке му се погоди (по квалитет)...
ако земев да го возам онака како што го возам волот, повеке од сигурен сум дека ке отиде преку 10 нафта, за реално ШУПАК од возило.. не ебаш нај мало возило, ама за мој вкус е мало.. кратко, високо и со многу висок гз, т.е. задно стакло... а да не праам муабет што предниот стуб од шофершајбната ми е во видно поле.. катастрофа... уште првиот ден кога го зема, одма тоа го реков.. КАТАСТРОФА од возило, кое има 1.6 дизелски турбо мотор, кој не влече баш онака машки како што би требало турбаш да влече (едноставно млитаво е), а од друга страна таа своја млитавост, не резултира со мала потрошња...
да повторам, вака како што го возев ова, да го возам волот, ке троши не повеке од 9 плин... разлика во вожња, бог и шеширџија.. без оглед што волот е 15 години стар а ова нема ни 1 година... поточно 8 месеци е...