samo zaboravas ili neznaes deka toa volvo sto go ima pod hauba e ponapred odprilika decenija od drugite... i autoto tvoe e ponovo od moeto odprilika tolku t.e. okolu 8 godini... ti falat uste 2 pa da me stignesh.
Откуцај на Гугл „volvo Engine of the Year“ и првиот резултат е Volvo Penta. Следствено, не е на одмет наместо „Шифоњер“ да го префрлиш во категорија „Траект“

И знам, ама не, немој ни да помислиш да пребаруваш со киворд „BMW Engine of the Year“.
Шалата на страна, не сум фан на Волво, ама баш сакам да знам која е таа технологија под хауба 10 години пред времето?
Реално, од секогаш бил бренд препознатлив сам по себе и признат како таков - исклучителна сигурност на патниците и робустност при експлоатација во поларни услови. Но „тежината“ на брендот заостанувала зад конкуренцијата, а технологиите кои ги усвоил со текот на времето не биле ништо револуционерни. Ако беше поинаку немаше сите европски брендови да го остават да падне под капата на Форд или кинески Гели, туку ќе се нафрлеа како лешинари на мрша и на името ќе штампаа пари.
Онак, те почитувам како клабер и како човек пред се. Не се противам на твоите ставови, мислења, изјави - неаргументирано и тенденциозно. Немам намера „да си го мерам“ овде на форумов со никого, па ни со тебе.
Сум одделил време и внимание, сум гледал во сите постови да бидам конструктивен, објективен и аргументирано доследен. Можеби некогаш сум бил и субјективен, недоволно јасен а можеби и недоволно разбран. Но никогаш со намера.
За квалитет на форумот, тоа го очекувам и од останатите.