Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2015095 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #5505 на: 20 Мај 2013, 14:40:24 pm »
tolku e.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1754
« Одговори #5506 на: 20 Мај 2013, 14:45:26 pm »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5507 на: 20 Мај 2013, 14:45:54 pm »
Чекам јас не одам нигде не се секирај!

Затоа немој да се кладиш, тоа ми беше муабетот!

Нормално возење е широк поим и една голема променлива, во зависност од тој што вози, нема стандардизација за поимот "нормално возење"!

Тоа што за некој е нормално, за друго е ненормално!

Има АСХ во Велес, дизел како мојот, си го вози повозрасен човек и кога му кажувам дека на отворено знае да ми извади повисока потрошувачка одколку во град, не ми верува на муебтот!

Тоа е затоа што за него нормално возење на отворено е од 90 до 110, па му троши под 5 литра. Мене нормално возење на отворено ми е 140 до 160, со кратки изчети на рамно и до 180 па ако така го терам знаед да ми потроши и над над 6!

Така е. Прав си. Значи, релативно е. Но у нормални услови, возилото комплетно се придржува до декларираната потрошувачка. Тоа ми е муабетот. И за тоа можам да се кладам и со тебе и со било кој друг.

Патем, и ти ко репер зимаш таксисти. Таксист не е професија. Тоа е дијагноза. Имај го и тоа на ум друг пат.

За дијагноза се слагам и тоа тешка дијагноза на неизлечива болест, јас искрено би вовел психолошки тестови на секои 3 месеци на сите таксисти!

Ама не знам па ти шо се запали толку, не беше упатено до тебе и не беше кажано за сите спаркови туку конкретно за на Фаланга кој му е 100% дефект. ;D

Само него му троши просек 5 и нешто на сите други останати околу 7 и фазла! ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5508 на: 20 Мај 2013, 14:50:18 pm »
ne e defekt, toa ne e standarden spark. toa e vonzemjanska kopija na korejskiot spark, vonzemjanite po greska napravile 45% iskoristlivost na motorot so svekici.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #5509 на: 20 Мај 2013, 14:50:34 pm »
Чекам јас не одам нигде не се секирај!

Затоа немој да се кладиш, тоа ми беше муабетот!

Нормално возење е широк поим и една голема променлива, во зависност од тој што вози, нема стандардизација за поимот "нормално возење"!

Тоа што за некој е нормално, за друго е ненормално!

Има АСХ во Велес, дизел како мојот, си го вози повозрасен човек и кога му кажувам дека на отворено знае да ми извади повисока потрошувачка одколку во град, не ми верува на муебтот!

Тоа е затоа што за него нормално возење на отворено е од 90 до 110, па му троши под 5 литра. Мене нормално возење на отворено ми е 140 до 160, со кратки изчети на рамно и до 180 па ако така го терам знаед да ми потроши и над над 6!

Така е. Прав си. Значи, релативно е. Но у нормални услови, возилото комплетно се придржува до декларираната потрошувачка. Тоа ми е муабетот. И за тоа можам да се кладам и со тебе и со било кој друг.

Патем, и ти ко репер зимаш таксисти. Таксист не е професија. Тоа е дијагноза. Имај го и тоа на ум друг пат.

За дијагноза се слагам и тоа тешка дијагноза на неизлечива болест, јас искрено би вовел психолошки тестови на секои 3 месеци на сите таксисти!

Ама не знам па ти шо се запали толку, не беше упатено до тебе и не беше кажано за сите спаркови туку конкретно за на Фаланга кој му е 100% дефект. ;D

Само него му троши просек 5 и нешто на сите други останати околу 7 и фазла! ;D

Зависи. Ако возиш 70-80% у град, пошо спаркот е нели градско возило, просекот излага околу 6. На отворено до 90-100 колата троши смешно малце.
 Да не се расфрлам со децимали ама дефинитивно под 5.

Мојата изјава беше у контекст на тоа што го кажа Dule_ за спарк 2012. Што се однесува до спаркот на фаланга, не знам, пошо го неам тој модел. Ама нема зашо да не му верувам на човекот.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #5510 на: 20 Мај 2013, 17:04:33 pm »
ај и тука ке кажам од скопје до охрид и 2 дена возење таму 320ден нафта  ;D
озбилно толку потроши знам дека е невозможно така да 100% е нешто квар колата

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5511 на: 20 Мај 2013, 17:25:19 pm »
Дај боже да ти е квар па да не троши

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5512 на: 20 Мај 2013, 18:16:32 pm »
И јас слушнав такви глупости. Слушнав дека има и такви што веруваат...

Види, имам роднина што ми вози такси, имаат 4 Спаркови сите беа некаде помеѓу 7 и 8 бензин пред вградувањето на уредите и сега се помеѓу 9 и 10 плин. Апсолутно нема никаква причина да ме лаже, ниту се негови ниту пак е негова фирмата или пак да има било каква причина да ме лаже! Тоа беше муабетот пред да ја земам Корсава на женава, правев некои  планови да земам Спарк нов ама се пишманив !

Твоето не е нешто во ред 100 %! :)

Јас не сум сретнал ниеден таксист кој тврди дека му трошел 8 спаркот. Напротив никој никогаш не изјавил дека имал трошок над 7л во град.

На другар спарк од новите му троши 10 л градска. Може да падне околу 1л-1.5л бидејќи има 9000 км пројдено ама како и да е, многу е за спарк.

Глупости. Технички е еневозможно тој мотор во таа шасија да троши толку многу бензин. Тоа се коси со секоја логика. Никој жив не би се нафатил да произведува возило во 2012 година која троши колку мотор и возило со дупло поголем мотот и тежина. Ти се гледаш ли што зборуваш.

Јас само пренесов другаров што ми има кажано. Може да троши поради кратките релации, возачот и многу други фактори.

И да е на кратки релации може да му качи за пола литро најмногу.

ne e defekt, toa ne e standarden spark. toa e vonzemjanska kopija na korejskiot spark, vonzemjanite po greska napravile 45% iskoristlivost na motorot so svekici.

Доста веќе со твоето серење на темата. Ако имаш било каков доказ или аргумент или било што друго со кое можеш да ги докажеш глупостите што ги зборуваш пиши ги, во спротивно прекини да ја сереш темата. Секаде има технички документации, секаде има секакви докази. На крај краева застани на бензинска и кога ќе видиш некој со спарк да полни полн резервар види колку поминал и колку ставил. И така ги има на секој ќош и се возат масовно.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3021
« Одговори #5513 на: 20 Мај 2013, 19:13:30 pm »
Фаланга јас само кажувам како е со потрошња конкретно таа кола. Сигурно нема да се жали ако му троши 6.5 литри нели?

Ако ме лаже другаров, ве лажам и јас немам што друго да кажам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5514 на: 20 Мај 2013, 19:18:27 pm »
Епа нешто е збунет игледа или па му тече гориво од некаде. За тој мотор да троши толку гориво треба смесата да му е дупло побогата со која смеса не би можел ни да работи.
Така да процени си самиот.

Еве јас и Браво сме тука не да зборуваме туку да ви покажеме дека ниту неговиот спарк ниту мојот трошат повеќе од 7л во град. Вие сега ако сакате да ја знаете вистината повелете уверете се. Ако верувате на муабети можете да продолжите да верувате наместо да проверите самите. Ако сакате да тролата продолжете. Циркузанти еден куп има на форумов.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #5515 на: 20 Мај 2013, 19:42:10 pm »
Епа нешто е збунет игледа или па му тече гориво од некаде.

Или па некој друг му става гориво, а слушнал дека бензинците трошат 10 литра.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #5516 на: 20 Мај 2013, 20:07:16 pm »
Фалангич, секогаш малку лично ги сфаќаш работите кога се прави муабет за Спарк.

Енивеј, можно е да троши 10. Односно, ништо чудно ако тој што го вози, го вози поагресивно.

Мене Голфот ми троши 7-7.2 во град. Сигурно има некој на кого му троши 6, ама има и некој талент на кој му троши 10.

Една кола не е универзален пример за сите такви коли.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5517 на: 20 Мај 2013, 20:25:29 pm »
Во право си.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5518 на: 20 Мај 2013, 20:34:28 pm »
Абе да ти е**м Спаркот. :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5519 на: 20 Мај 2013, 20:37:01 pm »
Мече ти се веќе горен, варен, печен, **ен.... , само уште не си фатен. Чек само да те фатам. ;D