Значи... Јас, Веле и Дени... како што гледам пумпаме асално гуми... ледно време 2.5 ко од шала ги правам не размислувам... за помалце... есен и пролет ги возам 2.3 , а зимно време напред 2.0 а позади 2.1
А бе све ок, поштуем, ама многу е тврда вожњава со 2.5, башка се плашам на влажно да не ме исфрли од кривина пошто контактната површина со подлогата е помала, затоа и помалку троши тогаш колата и подобро забрзува, а и се јаде побрзо централниот дел од шарата на гумата, во лето на + незнам колку степени колата на сонце којзнае до колку ќе се покачи притисокот, пошто коа се пумпаат и проверува притисокот, гумите треба да се ладни и тн. Најбоље е како што пропишал производителот за конкретното возило и димензии на гуми, обично дава распон „од - до“, па незнам, златна средина би рекол:) Дека гумата испушта со тек на време...незнам, можда ако е постара, порозна, дупната, бандажот проблематичен или вентилот не држи, кај мене кога и да мерам (а мерам 3-4 пати годишно) секогаш е како што е напумпана претходно. Немам азот во гумите, иако можда за летово е препорачливо, ама не ви ги разбирам фобиите за „(пре)малку напумпана гума, а таа е на пример 2 бари