Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2266551 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #5190 на: 04 Мај 2015, 15:11:55 pm »
Нема зијан од балансирање.
Оо, како има кај нас у државава... на 4 балансирања едно не ми го праат асално. Така да „don`t fix what`s not broken" е побезбедната девиза.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5191 на: 04 Мај 2015, 15:22:30 pm »
сеа ќе идам да ги сменам гумите, али летните ми се у гаража, лани коа ги ставав беа балансирани и возени, и дојде зима и ги сменив и ги тупнав у гаража

Е сеа, прашањето ми е, дали треба да се балансираат и ако да дали може да истрпат до утре ? :)

Не ги балансирај. Кај мене додека не беа балансирани помалку ми трошеше. ;D :D

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #5192 на: 04 Мај 2015, 20:40:45 pm »
Какво балансирање сум видел денес на една кола што ја докараа, на внатрешната страна излепени тегови по 12-13 парчиња спротивно едно од друга страна на бандажот, на внатрешниот раб 4 тегови на 4 страни.... шта да причам :)

потоа пребалансиравме и се среди со 3 лепени тегови надворешно и 1тег 10гр на внатрешниот раб :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен caki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
« Одговори #5193 на: 04 Мај 2015, 23:45:54 pm »
Ajde mislenje od vas forumdjii. Sakam da stavam letni gumi 215/55R17". Nekako najzagrean sum za Goodyer Efencegrip Performance.Spored sitebtestovi mnogu dobro kotira vo bucnost  i komfort. Inaku pred se sakam tivka i komforna guma pa koj ima iskustvo neka kaze ili preporaka za druga gumaa vo ovaa dimenzija. Odnapred fala

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #5194 на: 05 Мај 2015, 09:30:37 am »
Гудјерките ти се одличен избор за тоа што го бараш.
Нема да згрешиш. Гумата е ултра удобна, а за бучност не можам да ти кажам конкретно. Се зависи од возилото и од патот по кој ке возиш.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен caki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
« Одговори #5195 на: 05 Мај 2015, 11:14:44 am »
Prethodno imam vozeno Michelin Premacy3 i Dunlop BlueResponse Michelinot ne me voodusevi Dunlpot taka taka. Od ova sto gledam po testovite Goodyerov go falat mnogu. neznam sto drugi bi doslo vo obzir vo taa klasa Osven Conti SC5 mada mislam Goodyerot  e bolji

Отсутен Panda

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #5196 на: 05 Мај 2015, 16:58:28 pm »
Staveni kaj mene Nexen n'fera su4 225/45 r17 w94
Odlicna guma,premnogu sum zadovolen bi mu ja preporacal na sekoj  :)
... From Dream to Reality <3 EK & CG9 & Del Sol <3
... https://www.facebook.com/groups/158997510955715/

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5197 на: 05 Мај 2015, 17:01:35 pm »
Ne me raduva hankokot kaj mene... dali e do losiot i mazen asfalt niz grad ne znam ama loso kocat i znaat da prolizgaat cesto ako stisnam maski na gasta

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #5198 на: 05 Мај 2015, 17:28:06 pm »
Ne me raduva hankokot kaj mene... dali e do losiot i mazen asfalt niz grad ne znam ama loso kocat i znaat da prolizgaat cesto ako stisnam maski na gasta

Направи му тура од 500+ километри наеднаш. Да се развози малце.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #5199 на: 05 Мај 2015, 23:03:40 pm »

А тек Пирели да си земел, ке видиш што е пролизгување.
Да, у право си, и јас имам приметено мало пролизгување со Ханкок. Јас ги имам кинерџи еко, мејд ин кореа. Не се мејд ин поланд, (мислам дека такви се тука) и Ок се сеа за сеа. се има случено само еднаш многу малку да пролизгаат но на семафори. Не можам со сигурност да тврдам дали тоа беше на белата пешачка зебра, или на асфалтот.
Од искуство со претходните кои ги возев на Доблото, гумите држеа одлично на суво. Плетвар без мрдање сум го качувал. Значи држат.
Но пример на качување накај водно, по онаа улица од КТК нагоре, покрај амбасадите, на давање пуна гас, знае да прилизга и занесе.
Претходно возено со пирели на тој пат, не смееш да дадеш гас. Или да закочиш нема шанса.

Во секој случај Ханкок не се лоши гуми, не се ни најдобри, но има некоја средина со која ги задоволува повеќето работи.
А највеќе мислам дека тоа е цена добиено.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5200 на: 05 Мај 2015, 23:05:59 pm »
^За мене Пирели зерото имаа подобро држење од ПС3-ките, но беа осетно потврди, покрути.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен BIMMER

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
« Одговори #5201 на: 05 Мај 2015, 23:39:41 pm »
Staveni kaj mene Nexen n'fera su4 225/45 r17 w94
Odlicna guma,premnogu sum zadovolen bi mu ja preporacal na sekoj  :)

Kaj gi zema?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5202 на: 06 Мај 2015, 00:08:01 am »
Мене Ханкокот ми лизгаат цело време, зимските стари ранфлет Данлоп мислам многу помалце пролизгуваат.

Јас никад не би земал Ханкок ради ова едно искуство што го имам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #5203 на: 06 Мај 2015, 08:57:12 am »
се двоумев помегу Ханкокот кинергу и Барум Брилиантис 2, ги земав барумот чисто за проба и пријатно сум изненаден. мека гума, не пролизгува сега за сега топ
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5204 на: 06 Мај 2015, 08:57:25 am »
Kasnis Banzai, sleden pat mishelin run flat sekako