Дечковци, дали некој од вас има искуство со Nokian Line (пожелно во димензија 195/50 R15)?
Морам што поскоро да зимам па ми треба малку помош, иако според одличното искуство со зимски Nokian, мислам дека нема да погрешам.
Многу се напалив на Pilot Sport 3 ама ми доаѓаат 1200 поскапо од Nokian-ов (по гума) па некако успеав да се исконтролирам и да се насочам кон поевтиниве варијанти. Мада у последен момент може да си речам, не, шо ги ебам, ќе ги земам. 
Nokianot e dosta dobra guma i mislam deka se najsoodvetna zamena na poskapite brendovi.
Вчера баш читав мислења на tirereview и oponeo, сите можни брендови што ми влагаат во игра ги пролистав (Континентал, Данлоп, Мишелин, Ханкок, Барум, Нокиан...).
Изборот се сведе помеѓу Hankook S1 и Nokian Line, малтене иста цена се, со тоа што за Нокианот прочитав многу попозитивни мислења и критики. Со оглед дека од зимските Нокиан сум презадоволен најверојатно ќе ги пазарам Лајнот.
Интересно како од мислењата што ги читав, сите се сложуваат дека премиум брендовиве се оверпрајсд и дека не го нудат тоа што треба за цената по која се продаваат. Освен за Мишелин ПС3. Таа си е супер