Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1842304 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4740 на: 03 Март 2015, 20:53:55 pm »
Мислам дека Drive-r алудираше на брендот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #4741 на: 03 Март 2015, 20:59:08 pm »
Е*ате тркачите сакате нископрофилни гуми со никакви перформанси.
Интересно, тркачи биле оние со нископрофилни гуми...не сум знаел :-\

Е добро де? Не знае човекот дека нископрофилни се купуваат од естетски причини, а дека перформансите се изговор за правдање на инвестицијата пред родителот/сопугата/самиот себе.

Мене доволен изговор ми е естетската убавина. Ако успут се добијат + перформанси, тоа е бонус. Не мора сите да ги правдаме своите одлуки пред блиските свои.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4742 на: 03 Март 2015, 21:56:25 pm »
A so e muabetot?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #4743 на: 03 Март 2015, 22:11:25 pm »
Е па тркачите мора да се правдаат... тоа е изгледа муабетот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4744 на: 04 Март 2015, 00:53:20 am »
Мислам дека Drive-r алудираше на брендот.
Така е.

Е*ате тркачите сакате нископрофилни гуми со никакви перформанси.
Интересно, тркачи биле оние со нископрофилни гуми...не сум знаел :-\

Е добро де? Не знае човекот дека нископрофилни се купуваат од естетски причини, а дека перформансите се изговор за правдање на инвестицијата пред родителот/сопугата/самиот себе.

Мене доволен изговор ми е естетската убавина. Ако успут се добијат + перформанси, тоа е бонус. Не мора сите да ги правдаме своите одлуки пред блиските свои.

И јас ја сакам убавината, ама пред убавината ќе ја ставам безбедноста. Ова за луѓе со ограничен буџет.

Подобро да намалам број - два на баждаж и да ставам саглам гума. 

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #4745 на: 04 Март 2015, 00:57:54 am »
Какви летни гуми возиш?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4746 на: 04 Март 2015, 01:00:32 am »
Какви летни гуми возиш?

Conti premium contact 5.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #4747 на: 04 Март 2015, 01:02:13 am »
Како си задоволен од нив?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4748 на: 04 Март 2015, 01:14:39 am »
Презадоволен, одлична гума.
Два пати избегнав да удрам возило пред мене на суво и на дожд, бев застанат до самото возило пред мене!
Да беше друга класа на гума ќе имаше штета.

Се исплаќа да се инвестира во добра гума, таа ќе се вози едно 5-6 години.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #4749 на: 04 Март 2015, 01:23:04 am »
Значи луѓето со ограничен буџет треба да се убијат пошто не се способни да купат ништо што е премиум ?
А кај тебе ти инвестираш или тате ти инвестира за добри гуми ?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4750 на: 04 Март 2015, 01:47:22 am »
Како прво ти не си разбрал ништо, второ јас финансирам, трето испружи се колку ти е долга чергата, ретко кој го практикува тоа.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4751 на: 04 Март 2015, 01:53:24 am »
Многу добро те разбирам јас што кажуваш и потенцираш. ;)
Мило ми е што ти финансираш и така нека си остане, мило ми е што имаш пари за премиум гуми, премиум делови и се останато премиум. Уште и колата да ти беше премиум, ама се надевам дека и тоа ке го сториш во иднина. :)
Точно, испружи си ја ногата колку што ти е долга чергата. Незначи дека ако место 16-ки, ставиш 15-ки и ке имаш пари за најпремиум гуми.
Така да ти си го имаш секирчето во медот, твојата черга дозволува да купи премиум гуми и остај не нас што не ни е секирата во медот да купуваме онолку за колку што сме способни, не замарај веке премиум да земате па премиум да земате. Секој колку што може.
Немора ти да ни кажуваш што е добро, сите знаеме што е добро. Знаеме дека Мерцедес Е-класа (поготово нова од салон да е) е најдобра кола во свет. Знаеме дека Континентал и Мишелин се врв во однос на Тигар, така да глеј си го твојот двор, остај не нас другите, пошто на никого дома не му ги знаеш финансиите и што попрво со тие финансии треба да направиме во месецот.
Поздрав.
« Последно менување: 04 Март 2015, 02:00:53 am FiLo »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #4752 на: 04 Март 2015, 02:24:06 am »

Не сум баш сигурен дека го разбираш.

Јас колку што го разбирам, drive-r си ја цени безбедноста и сака да ја добие најдобрата гума за парите. Според него доколку немаш пари за добра гума од пошизичка нестандардна големина, паметно е да земеш стандардна но со повисок квалитет и перформанси.

За да се однесува на тебе муабетов, треба да имаш монтирано нископрофилни чкарт гуми. Затоа што имаш високопрофилни чкарт гуми со стандардна големина, муабетот не се однесуваше на тебе, но ти пак почна да си ја бркаш мувата.

Исто така не се однесува на оние со квалитетни нископрофилни гуми.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4753 на: 04 Март 2015, 02:33:15 am »
Брее, сите еден со друг сте си станале потпароли. Случајно и профилов да не ми го следите, да не ме прислушкувате. :D

Онтопик. Она што сакам да го кажам е дека човекот нема тема и нема пост во кој не кажал дека мора да се купува премиум и никако под премиум. Веке ја научивме лекцијата. Јас и да не ми е мувата на капата ке реагирам, пошто ја не сум потпарол тука на никого, а ако тука на форумов треба сите само да пишуваме леле дриве-р алал ти вера за напишаново, леле васил (никовиве сега рандом ги ставам) се согласувам со тебе, ондак нема потреба ние останатите да коментираме, ете вие сте си собрани 10-тина души во кои си се согласувате за сите постови.
Како беше она: -Народот е во право и кога греши. Така и вие. Во се си се согласувате дури и да грешите. А некој напише нешто подруго, аха еве го овој со мувата-капата. Уствари ја сум тој со мува-капа, немој оваа титула на некој друг да му ја предадете. :D Дај бидете покреативни, смислете некој нов напад.

Кажете ако ви пречиме, или ај еве ако ја ви пречам, нема да пишувам, само ке си читам за занимација.

БТЊ данлоп сега имам со подобра шара од трајалот. :-*
« Последно менување: 04 Март 2015, 03:00:23 am FiLo »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4754 на: 04 Март 2015, 07:34:13 am »
Премиум гуми ама на ќумур кола ги купил и тоа не иде ако не си знаел драјвере ;)