Дали има некој искуство со Sportiva Super Z, како и Matador MP46 hectorra 2, ili MP47 Hectorra 3 ?
Јас имам Спортива Z45 (215/45-17) купени од форумџија половни. Гумите имаат заштитни венци што е добро за нископрофилни. Ги возам на задните тркала. Јас сум немал проблем со нив изминативе 10.000 км но од друга страна неможам да качам дека сум ги возел преагресивно на 147 во кривини. До сега никогаш не ми пролизгала задницата на дожд или да почувствувам дека губам контакт. Ги имам возено 180-190 едно 3-4 минути на 30+ степени, уште сум жив 
Да скратам, за нормално возење и малку поживо сум немал никаков проблем одлично држеле. Е сеа за агресивно не би можел да одговарам.
И јас не возам ни пре агресивно ни брзо, 90% градска нормална вожња, нешто на отворено, каде што има услови излети во поглед на брзината.
Али највеќе ми е за бучавоста, тоа колку што мрзам на гума, ништо друго.
Претходно возев, Sava UHP, не е лоша, не е многу бучна, во споредба со Marangoni Mythos, далеку побучни, но во погледна на држење на суво, влашно, во погледна на предвидливост далеку подобри како и покрути.