Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2257756 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #2775 на: 13 Октомври 2013, 12:25:55 pm »
Летните. Зимските се Фулда и се абат колку-толку. Ама мишелинките ич мајку му.
И јас сум го забележал истото на истите гуми.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2776 на: 13 Октомври 2013, 13:36:03 pm »
Сте ја виделе пумпата за гуми на Лук Оил Првомајска, местиш цревото и треба да држиш на плус додека гумата го постигне саканиот притисок.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2777 на: 13 Октомври 2013, 13:58:14 pm »
На бул. србија на макоил секогаш пумпам, подесувам на колку сакам кога ќе го закачам цревцето секундарно ми покажува на колку се и за неколку секунди се напумпани гумите.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2778 на: 13 Октомври 2013, 15:08:55 pm »
Сте ја виделе пумпата за гуми на Лук Оил Првомајска, местиш цревото и треба да држиш на плус додека гумата го постигне саканиот притисок.

Ccccc...gledam si izlegol u grad od seloto! Abe 3 godini na Luk Oil ima takva pumpa !

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2779 на: 13 Октомври 2013, 15:14:25 pm »
ама доста помалку држат мишелинов енерџи

Isto.

Gubre od guma, kvicat na toplo i koga ke stegnes kocnica klizzat ko ludi. Od sega samo continental.

Michelin uste ednas od mene pari ne dobivaat.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2780 на: 13 Октомври 2013, 17:14:15 pm »
Шо се разбирате бе вие од гуми... Мишелин не чинел... свашта. Преверее си ги гумите ал ви се дорбо напумпани.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2781 на: 13 Октомври 2013, 17:24:57 pm »
                                               WARNING
For correct operation of the ESP and ASR systems, the tyres must absolutely be of the same brand and type on all wheels, in per- fect conditions and, above all, of type, brand and size specified.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4115
« Одговори #2782 на: 13 Октомври 2013, 17:27:34 pm »
ама доста помалку држат мишелинов енерџи

Isto.

Gubre od guma, kvicat na toplo i koga ke stegnes kocnica klizzat ko ludi. Od sega samo continental.

Michelin uste ednas od mene pari ne dobivaat.

Имаат што да кажат, ама со овој модел ептен се пост**а. Ама и сите енергетско ефикасни гуми го темелат моделот на намален отпор на триење. Или во превод не држат и не се трошат.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2783 на: 13 Октомври 2013, 17:49:56 pm »
Јас возам Michelin Energy Saver на Голфот, и гумите се така-така. „Попуштањето“ не е прогресивно, односно додека држат, држат и после тоа нагло пушаат.

Чувството на „истрошеност“ се јави многу нагло, во размак од 500-1000 км.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2784 на: 13 Октомври 2013, 17:57:03 pm »
dayton е подобра од мишелин енерџи сејвер,срање од гума

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2785 на: 13 Октомври 2013, 18:21:30 pm »
Шо се разбирате бе вие од гуми... Мишелин не чинел... свашта. Преверее си ги гумите ал ви се дорбо напумпани.

Michelin Energy се едни од најтиња гумите кои сум ги имал нови. Не можам да се сетам на субјективно полоша гума.... освем можеби оние пластикине kumho на хјундаито на татко ми...

Michelin Energy Saver не се до толку тиња, ама тиња се: кога најмалку очекуваш губат грип, на сув, топол и чист асфалт! That mini heart attack. Еднаш купив и веќе не.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #2786 на: 13 Октомври 2013, 19:35:09 pm »
Јас ги начекав на колава на старо земена, и во прв момент помислив дека ABS системот нешто е урокан и дека окинуе премногу рано. Едноставно не можев да верувам како во условина суво време без некакво особено натиснување почнува ABS -от да штрака.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2787 на: 13 Октомври 2013, 20:12:29 pm »
Јас ги начекав на колава на старо земена, и во прв момент помислив дека ABS системот нешто е урокан и дека окинуе премногу рано. Едноставно не можев да верувам како во условина суво време без некакво особено натиснување почнува ABS -от да штрака.

Исто.

Еднаш од 50-60 км/ч нагло закочив и мислев дека ќе го изгазам човекот, низ глава ми помина цел филм нанапред - полиција, судење, затвор.

Пцуев све на буквата М пола саат.

Лајн**а што се нарекуваат гуми дојдоа со колата од фабрика, ама следнава пролет ќе летаат и ќе бидат заменети со Континентал летни, кој модел и да е тоа.

И после ќе ги запалам четириве мише-срање-линки и ќе чекам цели да изгорат. Иако знам дека горење гуми е забрането.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2788 на: 13 Октомври 2013, 20:19:40 pm »
Абе моделот можеби е лош,не сум го возел незнам,ама Мишелин е сериозен бренд.На полуприколката шо ги имам се стакло,20+Ккм досега имам поминато и немаат знаци на никаква истрошеност или оштетеност,а возени се и по многу лоши патишта(макадам е автопат за тие патишта).Ги пазам колку шо можам али сепак се гледа квалитетна гума.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #2789 на: 13 Октомври 2013, 20:47:53 pm »
Да, во катеогрија Primacy  се сосема коректни. Ама Energy Saver, заобиколи во широк круг.