Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1999300 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #12570 на: 24 Јануари 2023, 22:27:46 pm »
Ми излезе реклама на ФБ од Мултибренд за претсезонски попуст за летни гуми, сега рекламираат Daewoo гуми, што чудо е ова, кинеско или корејско, по цената ми личи дека се кинески, некој инфо повеќе  :)
По името ќе да се корејски ама кој знае во кое село се произведуваат.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12571 на: 24 Јануари 2023, 23:14:20 pm »
Ми излезе реклама на ФБ од Мултибренд за претсезонски попуст за летни гуми, сега рекламираат Daewoo гуми, што чудо е ова, кинеско или корејско, по цената ми личи дека се кинески, некој инфо повеќе  :)
По името ќе да се корејски ама кој знае во кое село се произведуваат.

Остај тоа име, види другото име - МултиБренд - јебеш то...
Или очи шеснајсе и директно зјапање у DOT.
Со тие морони ништо чудно и да е стар бренд, некои пробале гуми да прават 2013-та, ама им останале.
Сега ги промовираат кај нас, ново чудо са источне Азије...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #12572 на: 25 Јануари 2023, 08:29:32 am »
Zjapam po you tube dosta videa od rusi. Pa tamo sto gumi zimski i letni se iznagledav povekjeto od nas pojma nemaat i deka postojat. Koga tie na toj sneg i stud koristat takvi zimski gumi nie ovde se treseme na 2sm sneg mora premium brend.
I toa uste si gi falat gumite kao odlicni. Donesi kaj nas takov brend prvo kje plukaat po niv i neznam dali voopsti bi se probile edino ako ubijat so cena pa narod da se zalaze.
Највеќе муабетот кај нас е дека не е снегот туку водени и ладни патишта. А во тие услови разликите се многу големи. На снег се помали.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #12573 на: 25 Јануари 2023, 12:43:24 pm »
Баш тоа.

Сега кога барав зимски за буџет цена, тоа гледац по тестови и ми испадна дека единствено Ханког не се толку тапа на суво и влажно какво што е 99% од времето зима.
За на снег, сите беа супер.

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #12574 на: 25 Јануари 2023, 22:36:42 pm »
Kje dojde vremeto koga kineski ili ruski brend kaj nas ke se gleda kako spas na se i seshto...
dojdeno e kineski i turski brendovi se standard.
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #12575 на: 26 Јануари 2023, 07:40:22 am »
Zjapam po you tube dosta videa od rusi. Pa tamo sto gumi zimski i letni se iznagledav povekjeto od nas pojma nemaat i deka postojat. Koga tie na toj sneg i stud koristat takvi zimski gumi nie ovde se treseme na 2sm sneg mora premium brend.
I toa uste si gi falat gumite kao odlicni. Donesi kaj nas takov brend prvo kje plukaat po niv i neznam dali voopsti bi se probile edino ako ubijat so cena pa narod da se zalaze.
Највеќе муабетот кај нас е дека не е снегот туку водени и ладни патишта. А во тие услови разликите се многу големи. На снег се помали.
Ене и Петлас се ОК на снег, ама бучни се како да возиш гусеници наместо гуми, неподносливи дури.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #12576 на: 26 Јануари 2023, 08:22:45 am »
Ене и Петлас се ОК на снег, ама бучни се како да возиш гусеници наместо гуми, неподносливи дури.
Кога стигна да ги пробаш и чуму таква екскурзија :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #12577 на: 02 Февруари 2023, 10:03:22 am »
Се вртеше една реклама од Мотоцентар на ФБ за попуст на гуми на залиха, побарав понуда за 4 летни во 205/55/16, а како понуда добив кинезарија ROADX со дот 2019 по цена од 3200 ден и тоа само 2 гуми во залиха  :D :D :D.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #12578 на: 02 Февруари 2023, 11:27:25 am »
Begaj od takanareceni popusti na toa sto necini ili ne im se prodava ili isteknal rok na upotreba pa cistat zalihi.
Namesto toa neka dadat malce ponormalna cena kako za gumi taka i za rabotna raka epten zabegaa.

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 648
    • ibiz.mk
« Одговори #12579 на: 02 Февруари 2023, 11:37:09 am »
Незнам што е работа и мотоцентар и Stop&Go,... секаде каде што побарав понуда на гуми имаа по 2 гуми.

за цена и те како забегуваат
Дот 2019 гума да нудат како нова, cccc

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #12580 на: 02 Февруари 2023, 19:35:41 pm »
Каква гума е Uniroyal Rainsport 5, каде би ја позиционирале, освен добри перформанси на влажен коловоз, каква е на сув коловоз, во летни услови на високи температури?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2000
« Одговори #12581 на: 03 Февруари 2023, 08:59:22 am »
Видете на екупи ја од таму начекав континентал за 4500ден  на акција летни

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #12582 на: 03 Февруари 2023, 10:10:21 am »
И Униројал ја видов на екупи, ама некако не ми се допаѓа нејзината намена, како што гледам станува збор за гума со добри перформанси на мокро, ама сакам гума за лето со добри (задоволителни) перформанси на сув коловоз со нашите температури. Колата планирам да ја задржам, здравје, уште некои 2 години, и затоа не ми се оди на премиум гуми, барам летна гума што нема да ми прави проблем 2 сезони, по прифатлива цена 

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #12583 на: 03 Февруари 2023, 10:23:25 am »
Види Kleber Dynaxer hp4,  јас сум задоволен.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #12584 на: 03 Февруари 2023, 11:09:33 am »
Гледам и јас по сите и штом е ваква работата, со отворање аутлети, со само по 2, со 2019... значи, спремајте се за едно 15 дена најевтина гума да е 5.000 денари. Ама, најбуџет гума. Прва „нормална“ гума ќе биде по 7.000... :-X
Сега се јавив во „Сервис Морски“ да прашам што имаат на лагер и пример споредба (за 205/55/16), во Олимпико Рикен е 3500, а кај него ми даде понуда 3200, ама ме советуваше да не зимам сега, да не брзам, дека очекуваат стабилизирање на цените и ниво намалување (поради цената на нафтата и др фактори). Оваа Рикен била 2800 пред збудалување на цените.
Ништо чудно во вакви помали сервиси да се добие подобра цена за разлика од големите и извикани застапници.