Ubavo kaza od -5 do +25 stepeni i za takvi klimi se i nameneti all sezanon, no ne bas i za nasata klima. Ne deka nemoze, ama prasanje e za kogo e prifatliv toj kompromis.
A sto praime kaj nas e recisi pola godina nad 25 stepeni, 3 meseci nad 30, i barem mesec dena nad 35?
Prasanje e plus kolku se trosat samite gumi pri visoki temperaturi, pokraj bezbednosta.
Stoznam, mene ne mi uspeva so edni patiki da isteram cela godina i zime i lete.
Toa e komplomis so koj ne bi se pomiril. Zimno vreme dobro mi doaga nekoja cizma da me stopli, letno vreme apostolka.
E jebiga poskapo e od eden par patiki.
Mnogu zavisi i kolku ke ja opteretis gumata.
Na primer pred dve nedeli vozev nakaj Atina za vreme na pozarite. Okolu 2 do 3 saata vozev paralelno so Evia, 150km/h so odredeni zastoi niz cad pri temperatura po bord 42 stepena. Asfaltot kujznae kolku bese.
Drzev brzina okolu 150 za da sto pobrzo pominam, pauza nemozese da se pravi ne se disese. Mislev pominav niz pekolot. Koga konecno zastanav pred Atina gumite recisi churea. Ama bez nikakov problem vo vozenje ili ostetuvanje i lizenje na gumata.
Ok, ekstrmen slucaj, ama ako imav all seazon, a dosta luge vozat u zimski gumi letno vreme, verojatno pola od sarata ke ja ostavev na asfalt.
Ke bese kjar do gusa.
btw, na golomrazica i uspon mnogu ne pomagaat ni lanci.