Da ne zaboravime deka zimskata guma ne e predvidena samo za sneg. Na sneg i so lanez od 1000den ke zavris rabota.
Veke e kazano, no kujznae kade na koja strana.
Pod 7 stepena zimno karakteristikite na letnite gumi drasticno opagaat poradi pokrutata smesa gumite okrutnuvaat i vo najmala raka se prololzuva patekata na kocenje. Znaci gumite stanuvaat pomalku bezbedni.
Da ne se praam mnogu pameten, ok da ne se pari vo prasanje poveketo bi imale po dva seta gumi.
No znam dosta luge sto parite ne im se tolku problem a pak gi gledam zimno vreme so letni gumi, ili pak letno vreme so zimski gumi.
Zboram za koli so vredat nad 30k ili 50k.
Mada realno, se poveke po ulicite gledam soodvetni gumi pored sezonata, i i ma golem napredok vo toj pogled.
Znam i luge sto nemaat mnogu pari, ama znaat da gi puknam 100 evra za edna vecer na iskacanje.
E posle se stedi na gumi, skupo bilo...Ili ke gi kupi najevtinite budget gumi i istatiot den razlikata u pari ke ja spuka na nesto drugo.
I posle ke kazue kako gumite mu bile super, ista sara 3 brenda...teraj.
Imalo i kaj mene u familija zaebancii, ne deka ne. Ednaska odamna tatko mi kupi Tigar gumi bez da me prasa.
Go izvove celi 7000km i skroz dojdoa recisi na nula. Evtino prosol?
Ako se stedi, toa ese odrazuva sekako i na bezbednosta, plus trajnosta e znak prasanje.
Pa sega sekoj so svojata kalkulacija i pamet.