Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1991555 пати)

Отсутен nonamemacedonia

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #9540 на: 09 Септември 2019, 13:20:56 pm »
Незнам што може да е е друго на задните тркала, лагерите ги проверив. И да повеќе личе на бучење отколку на зуење. Инаку и на автопат бучат, и имам забележано на некои асфалт повеќе бучат на некои асвалти дури и не се слуша. Сега малку ги напумпав (2.3 притисок) и прилично помалку бучат но пак бучат. Инаку гумите имат поминато 20к км. На капачињата пишува да се пумпата од 2.0 до 2.6 притисок, Вие колку ги пумпата?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #9541 на: 09 Септември 2019, 13:38:30 pm »
2.5

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9542 на: 09 Септември 2019, 19:27:13 pm »
Незнам што може да е е друго на задните тркала, лагерите ги проверив. И да повеќе личе на бучење отколку на зуење. Инаку и на автопат бучат, и имам забележано на некои асфалт повеќе бучат на некои асвалти дури и не се слуша. Сега малку ги напумпав (2.3 притисок) и прилично помалку бучат но пак бучат. Инаку гумите имат поминато 20к км. На капачињата пишува да се пумпата од 2.0 до 2.6 притисок, Вие колку ги пумпата?

Јас за Твингото земав Нокиан зимски гуми пред 5-6 години. Веднаш штом ги наместија во Мотоцентар приметив некое бучење уште во првиот километар. Се вратив назад да рекламирам, ги пренаместија и бучењето се изгуби.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9543 на: 09 Септември 2019, 19:57:14 pm »

Јас за Твингото земав Нокиан зимски гуми пред 5-6 години. Веднаш штом ги наместија во Мотоцентар приметив некое бучење уште во првиот километар. Се вратив назад да рекламирам, ги пренаместија и бучењето се изгуби.
Во мотоцентар исправаат ли бандажи?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9544 на: 09 Септември 2019, 20:08:17 pm »

Не паметам, мислам дека не секаде во секој салон, ама некаде би требало да исправаат,

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #9545 на: 09 Септември 2019, 20:50:36 pm »
Се работи за Bridgestone Ecopia EP150, во неколку наврати низ град кога беше мокро по улиците, на старт од семафор колата здраво ми прошлајфува на секунда-две. Еднаш се случи и да ми занесе во кривина при 40 км/ч.

Значи дури и најдобрите allseason не би биле добри како овие летно време. Тогаш ќе стиснам заби и ќе си купам поубави летни наредна година, а сега ќе си купам прописни зимски мишелинки. Кој носи кај нас тазе оригинал мишелинки?

Инаку горенаведениве гуми идат ко алва на индиски пазар ради ниската цена и големата издржливост (тврди се ко камен), ама сите корисници се жалат на груба и бучна вожња и никаков контакт на мокро.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #9546 на: 09 Септември 2019, 22:59:47 pm »
Се работи за Bridgestone Ecopia EP150, во неколку наврати низ град кога беше мокро по улиците, на старт од семафор колата здраво ми прошлајфува на секунда-две. Еднаш се случи и да ми занесе во кривина при 40 км/ч.

Значи дури и најдобрите allseason не би биле добри како овие летно време. Тогаш ќе стиснам заби и ќе си купам поубави летни наредна година, а сега ќе си купам прописни зимски мишелинки. Кој носи кај нас тазе оригинал мишелинки?

Инаку горенаведениве гуми идат ко алва на индиски пазар ради ниската цена и големата издржливост (тврди се ко камен), ама сите корисници се жалат на груба и бучна вожња и никаков контакт на мокро.

Olimpiko увезува Мишелин директ од Франција, им бебжв комшија и знам кога стигаше шлепер со FR таблици беше секогаш

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #9547 на: 09 Септември 2019, 23:30:19 pm »
Моите Мишелин купени од Олимпико беа Made in Spain.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #9548 на: 10 Септември 2019, 09:47:29 am »

Не паметам, мислам дека не секаде во секој салон, ама некаде би требало да исправаат,

Во тој накај  Визбегово сигурно исправаат.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #9549 на: 10 Септември 2019, 09:54:10 am »
Дап, јас бев таму, презадоволен.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #9550 на: 11 Септември 2019, 09:02:57 am »
Кај цементара немаа колку што сум забележал. Скоро монтираа опрема за центрирање, божем некоја добра. Да не центрирал подвозје некој во мотоцентар?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9551 на: 11 Септември 2019, 09:32:55 am »
Човечкиот фактор е сеуште одлучувачки, каква сака нека е опремата.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #9552 на: 18 Септември 2019, 21:20:21 pm »
Мислење/искуство за Matador MP47 Hectorra 3 XL и општо како бренд Matador?

На интернет тестовите читам само позитивни критики.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9553 на: 21 Септември 2019, 18:03:06 pm »
Шоферишта! Ставивте ли деновиве есенски воздух во гумите?
 ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9554 на: 21 Септември 2019, 18:12:32 pm »
Шоферишта! Ставивте ли деновиве есенски воздух во гумите?
 ;D

Да ;D
Сабајлево ми светна дека притисокот ми е низок :D
Бев допумпав напред 2.3, назад 2.1 :D