Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2256799 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #8595 на: 16 Мај 2018, 22:34:16 pm »
Нема гума што не може да ја исцепиш на балканскиве патишта. Јас после Крива Паланка имам скинатао Континенталка РанФлет.
Пусто македонче желно за пљукање, ситуацијата е надвор од Македонија така да сега може да не спиете мирно од нервоза.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #8596 на: 18 Мај 2018, 00:01:20 am »
Kolava fabricki (i momentalno) vozi 185/55 14. Malku tesko se naogjaat kaj nas. Me interesira koja bi bila najbezbolna zamena? Se raboti za vw polo 6n1, 1999 god.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8597 на: 20 Мај 2018, 00:27:41 am »
Kolava fabricki (i momentalno) vozi 185/55 14. Malku tesko se naogjaat kaj nas. Me interesira koja bi bila najbezbolna zamena? Se raboti za vw polo 6n1, 1999 god.
175/65 - 14?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #8598 на: 21 Мај 2018, 10:43:15 am »
Еве едно многу фино видео, на тема што сме ја зборувале неколку пати - дали две нови гуми треба да одат на предните или на задните тркала.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8599 на: 21 Мај 2018, 11:11:54 am »
Еве едно многу фино видео, на тема што сме ја зборувале неколку пати - дали две нови гуми треба да одат на предните или на задните тркала.

Браво за видеото. Јас така направив од практични причини, напред имам 2 х нови, позади 2 х 2011-та година. За среќа не ни возев нешто многу ама за недела дена ставам уште две нови назад.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8600 на: 21 Мај 2018, 11:23:27 am »
Не разбирам какви би можеле да бидат тие практични причини.

„Здраво, сакам две нови гуми, монитирајте ги на задните тркала.“

Толку е муабетот. Али добро, важно ќе ставиш и позади нови.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8601 на: 21 Мај 2018, 11:42:18 am »
Jas ne razbiram zosto improvizacii u pm. Barem sega na rati na akcii na se davaat gumi. Zosto da ne se zemat 4 novi? Toa ne mi e jasno ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #8602 на: 21 Мај 2018, 11:51:30 am »
Ќе ти се разјасни за некоја година.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #8603 на: 21 Мај 2018, 12:15:29 pm »
Za nekoja godina, posto "dojde zivot", ke menuvame 5 gumi. (I rezervnata da bide nova I ista kako tie sto se vozat)
:)

Inaku radi siromastija nekako se kupuvaat 2 novi gumi, ili na staro-"ima vozenje vo niv". Jebiga, Mercedesi, Audija, BMW so 16-17-ki bandazi na MK standard.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8604 на: 21 Мај 2018, 12:21:48 pm »
Siromasnite ne menuvaat gumi bidejki ne vozat koli :) Takvo info procure na tv prekcera

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8605 на: 21 Мај 2018, 12:24:17 pm »
Ne mora Continental site da kupuvaat. Ima sredna klasa, Nexen, Hankook i tn za odlicni pari mozes 4 novi. 4 novi hankook se garant 100000% podobri otkolku dve stari i dve novi continental :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8606 на: 21 Мај 2018, 12:44:58 pm »
Не разбирам какви би можеле да бидат тие практични причини.

„Здраво, сакам две нови гуми, монитирајте ги на задните тркала.“

Толку е муабетот. Али добро, важно ќе ставиш и позади нови.

Морав да земам две нови веднаш зошто старите зимски Сава Ескимо С3+  се лизгаа како сличуги. Во меѓувреме бев во преговори да земам 16-ки бандаши кои пропаднаа ама во моментот не бев сигурен дали ќе успеам, па земав само две гуми, за да можам да ги дадам полесно во случај да испадне варијанта. Втора причина беше што с емислев дали да земам Hankook или Uniroyal. повеќе гравитирав накај Uniroyal па Hankook земав за проба со надеж дека ќе успеам да ги земам 16-ките. Ама сето тоа се заврши и останав на 15-ки, па ми останаа само две нови Hankook. Во меѓувреме увидов дека се прекрасни гумите и решив да останам на Hankook. Утре со Прч одиме кај Нерко да видиме дали има нов беч на бандаши. Ако после утрешната посета кај Нерко останам на 15-ки, наредната недела ќе си купам уште две Hankook и решен проблем, сите среќни и задоволни.

Ги ставив напред зошто сакав да ги истестирам, на кочење, на вртење и слични оптеретувања.

Пошто учтиво ме праша, учтиво ти одговорив :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8607 на: 21 Мај 2018, 12:53:49 pm »
Za nekoja godina, posto "dojde zivot", ke menuvame 5 gumi. (I rezervnata da bide nova I ista kako tie sto se vozat)
:)

Inaku radi siromastija nekako se kupuvaat 2 novi gumi, ili na staro-"ima vozenje vo niv". Jebiga, Mercedesi, Audija, BMW so 16-17-ki bandazi na MK standard.

Не е проблем купувањето две гуми. Проблем е незнаењето на луѓето и практикувањето новите гуми да се стават на предните тркала. Многу пати сме дискутирале на форумов дека тоа е погрешно, и објаснето е зошто - ама пак се прави така. Еве сега и со видео објаснето.

Jas ne razbiram zosto improvizacii u pm. Barem sega na rati na akcii na se davaat gumi. Zosto da ne se zemat 4 novi? Toa ne mi e jasno ...

Ни јас не разбирам. Баш така. Рати, акции, чуда.. Само треба човек да сака.

Ne mora Continental site da kupuvaat. Ima sredna klasa, Nexen, Hankook i tn za odlicni pari mozes 4 novi. 4 novi hankook se garant 100000% podobri otkolku dve stari i dve novi continental :D

Така де.

Пошто учтиво ме праша, учтиво ти одговорив :)

Благодарам. :)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8608 на: 21 Мај 2018, 13:04:16 pm »
Задните банани сигурно му биле, со 50км/ч батето се изврте, ништо чудно и нарочно ова да беше само за прегледи, и блогови.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8609 на: 21 Мај 2018, 13:09:36 pm »
Ако, простено му е. Во секој случај корисно видео. Истото го видов зимоска на кружниот тек кај католичка црква.

Со гуми нема зафрканција.