Автор Тема: Познати дубари по сервисите и како да се чуваме од нив  (Прочитано 47222 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
Колку што знам, сите поголеми сервиси сипаат уље од буре, скоро никој не става од шишиња. Тоа што го пресипуваат е чудниот момент.

Ти можеш сето ова фино лепо да го спакуваш и да отидеш да го пренесеш во Порше Македонија, кои би требало соодветно да реагираат.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
Немам никаква корист од тоа,не е моја работа тоа да го правам,а и да сакам да пренесам во Порше Македонија,јас немам никаков документ дека сум работел таму,работев на црно,не сакаа да ме осигураат и фино лепо можат да негираат се.
А 90% сум сигурен дека и во порше се прават вакви работи.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3817
Има лек за сите, само треба да се биде упорен. Јас имав мал проблем со Порше Македонија сервисот, ме правеа улав дека сум. Фино лепо напишав писмо во Австрија во централата во 20ч навечер, утрото во 9ч 5 души ми се јавија што како и зошто е. Одтогаш наваму знаат дека пак можам да го направам истото и односот 100% им е сменет.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AUDI

• Редовен
Треба да им висиш над глава,треба кога механичарот ќе го отвара тубето со масло тоа да биде запечатено,тубето чисто а не валкано и отворено.Кога ќе ми речат дека плочките се за менување вистина да видам дека се за менување,мораш да им висиш бидејќи кај нас ништо не функционира како што треба,секој ќе те ду-и како што него му одговара.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Да, со оглед дека сега на денешнинава се гледа само да се земат пари, а  не и да се заврши работата како што треба..Ај свакам да ме опљачка мене, ама барем да ги смени деловите како што треба, да си знам дека барем колата ке биде ОК..ама се  може да се очекува денеска.Истотака не секој мајстор дозволува да му висиш врз глава, така да секоја чест на оној мајстор што дозволува да гледаш што и како работи, додека ти го сервисира возилото. Мислам дека од тоа подобро нешто нема..

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1302
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Мислам дека во Порше ако се праат дубари, се праат на ниво на мајстори, секако со нивен ризик. За неверните, доколку сакаат и инсистираат, го пуштаат муштеријата да дреме до колата, иако не е генерално правило.  Мислам дека лимарскиот дел многу подобро го водеше претходниот човек, кој за жал на работата е унапреден.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
И јас имав едно искуство со овластен сервис. Кога ја купував колата се договорив од коа ке ја зеам да си монтирам плински уред ама не преку нив туку во Плимонт и да ми вази гаранцијата пошто и они соработувале со нив.Грешка моја беше што писмено не го запишавме тоа него абе нема гајле за тоа таман работа што е и нормално да ти казе дур ја купиш колата. И јас ја земав и викам да се разработи малце ја возев до кај 4000км и ај плин да и местам идам таму у сервис и ми вика тој 700 евра плин. Викам каков уред вика LandiPlus Max. Се напраив удрен пред нето стаив на хенсфри телефонот вртам у плимонт викам колку пари вика 540 евра. Викам како вака они бараат 540 вие 700.Вика па дечко вика 160 евра не е ништо плус да дадеш да ти вази гаранцијата од 3 години. Викам ааа така ли тука ве чекав викам ај да се качиме до горе до кај таа што е на продазба пошто коа ја зимав она ми рече ние за таа услуга не работиме за никаков кар ние не смееме да каруваме за плин тоа е надвор од законот на фирмата. И се качуваме со овој од сервисот главен што е горе и и викам на таа еве сум јас мора да ме памтите за плин сакам да местам ми бараат поише пари.И таа почна да се праи удрена викам така ли сеа у Шпанија ке се јавам ке казам што е работа и и го казав муабетот она што ми го каза дека не смеат така да праат и одма се смени односот кон мене. Нема проблем ова е некое недоразбирање намести си у плимонт и дојди само да ти ја пишеме гаранцијата бла бла.И така средив иначе ке требаше да им ги дадам 160 евра нив за ништо.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
koj gjavol ve tera da ja nosite kolata kaj stigne za servis,ulje i filtri moze i sami da si menuvate,ako e nesto poseriozno barajte saglam majstori,kaj nas "ovlasten servis" znaci samo poskapo plateno a kako e sraboteno e toa e rulet.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Ти можеш сето ова фино лепо да го спакуваш и да отидеш да го пренесеш во Порше Македонија, кои би требало соодветно да реагираат.
Ќе им речат: Така ли се краде бе мајмуни. Ела ваму да ве научиме ние како се краде а да не ве фатат толку лесно.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
E bas taka ke im recat, ima pravo Falanga ;D

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
koj gjavol ve tera da ja nosite kolata kaj stigne za servis,ulje i filtri moze i sami da si menuvate,ako e nesto poseriozno barajte saglam majstori,kaj nas "ovlasten servis" znaci samo poskapo plateno a kako e sraboteno e toa e rulet.
Поради гаранцијата.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Im i druga finta. Smeni gi sam filtrite kaj drug majstor i pomini vo servis za pecat (za mala suma na pari vo dzepce na toj sto gi udira) i taka ke imas i garancija i sve... Malce e nekako backdoor varijanta ama vredi da se proba.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Хахахахаха, затоа не ни ја бива нас државава.... правила-правила кад би ме удавила!

Отсутен AUDI

• Редовен
Im i druga finta. Smeni gi sam filtrite kaj drug majstor i pomini vo servis za pecat (za mala suma na pari vo dzepce na toj sto gi udira) i taka ke imas i garancija i sve... Malce e nekako backdoor varijanta ama vredi da se proba.

Нема да може така.Кога работев во сервисот јас удирав печат,печатот беше од фирмата а не општ печат на вњ,значи се знае каде е сервисирано возилото а преку едно програмче преку кое се поврзани сите официјални сервиси во мк се работат фактурите,се внесува сервисот,што е променето и како е променето и се води историја.Мене кога ќе ми донесеа возило за сервис,дали преку табличките,име на сопственикот или преку бројот на шасијата го барам возилото во компијутер и гледам каков сервис има претходно извршено и каков сервис сега треба да се направи.Заведувам во компијутер на која километража,дата и што е променето,му ги давам резервните делови на механичарот,се разбира со шефот ако има некоја малверзација ќе каже што и како да запишам и што да допишам,запишувам во сервисната книшка за извршен сервис и удирам печат.

Не викам дека не може и така,но ако дојде до некоја збрка ќе го јаде и тоа како.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
a be na servisna kniska se udira pecat i ne mora da e vnesen vo sistem.