Автор Тема: Студентски домови vs. цимерство во стан - препораки, совети  (Прочитано 11729 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
За студирање кое подразбира учење ;D , ја би одбрал некое поткровје во некоја поодалечена населба од центарот. Единствен услов е да може да се стигне на факс со еден автобус. Добро би дошла и селска, мирна околија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Јас можев д аучам само во библиотека. Поминав 5 години во Браќа миладиновци, понекогаш во ЗОИЛ или во библиотеката на Економски факултет по цели денови.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Мартин, пред да го превземеш станот, направи тотална инспекција, све што е оштетено, све што гледаш дека ке даде душа наскоро, све запиши на на ливче, список со работи што ги имаш во станот, и терај го газдата да ти се потпише ...

Мирна ти глава така ... Да не биде после, ја немаше оваа гребаница на комодата ...

Исто, договори се со цимерите, доколку нешто оштетите, како ке го покриете ...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Јас ке издаавам стан на Ленинова, во близина на Клуб на Пратеници ( а и до студенстскиот е блиску ) наместен 50 квадрата, на први спрат. Ако те фаќа памет пиши ПВТ

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Пратено прив. пор.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Еххх, ме врати еден век назад у мислите...
Одма да ти кажам заборави студентски у секоја доба се некој ќе ти тропа на врата ќе ти досаѓа а ке мораш фасада трпиш. Па женска коа ке си фатиш бре ќе нема каде да ја онадуеш(мислам лапање,стискање,гушкање) вака со еден цимер или двајца ќе се разберреш некако. Ехх колку ноќни пакети интернет имам плаќани за да остснам сам у станче :)
Ако сакаш журка по студенските пак можеш да одиш али како гостин а не као слуга т.е. домаќин.
Пошто сум ја од Тетово морав малце комшиски појќе да те упатам и не се прави многу научник пошто никој од македонија до сега не станал. Гледајќи да си чистиш година или да фаќаш услов и појше со колешки дужба да тераш;D

П.с. муж  у пиење нема( демек  да се докажуеш  колку можжеш алкохол да пиеш)
Докажувај  се во другите полиња

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
После првиот семестар ќе ти стане се јасно,и карактери на цимери и која ти е најдобра опција.
Јас прва година бевме 4 цимери и седевме во центарот на Битола,од компирчињата накај семафорите зградите од лева страна.Во станче со две спални,кујна и вц,цимерот што ми беше во соба супер,по мој калибар,но другите двајца гнаси невидени.
Прва година така ја поминав,наредните 3 години си седев во куќа кај уредот веднаш до џамијата(црната куќа) сам во соба,но целата куќа беше со студенти(8-9) приватност колку што сакаш,по мое добитна комбинација,дружба како да си во студентски,на овој цимер гости,на оној,кога сакаш мирно си се затвараш во соба и си уживкаш,тв+кабловска два кревети споени(спална),уживанција.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
@salt

неее, „комшија“, по пиење не сум воопшто. Ретко многу да се напијам со граница колку да се преброди досадна ноќ во диско. Во Скопје одам да учам и да завршам факултет, се останато паѓа во втор/трет/милионити план.

@AUDI

Ти се наредило тебе, ретко кој се фали од студентски живот и цимери/немање цимери. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Moj coek! Alkohol samo na rabota.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Јас се фалам од цимери. Првите 4 год живеев карши Веро, козле. 3ца бевме цимери. Еден колега и еден на градежен. Одлично беше. Никогаш немавме расправии се беше супер. Само тие беа постари од мене и ме оставија на пола пат :(

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Гледајќи да си чистиш година или да фаќаш услов и појше со колешки дужба да тераш;D

Вистински совет! Немој да бидеш од оние што од Скопје знаат само плоштадот кај е и се дружат само со тие што имаат просек над 9 :)

Јас гласам за стан, иако појма неам како е да живееш во стан под кирија или во дом.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Предлогот на Бугар и коментарите за него отстранети.

Продолжете со конструктивната дискусија и ако можете помогнете како до сега ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Бугар, еднаш реков дека секоја твоја порака која е вон темата ќе биде избришана. Твоите муабети и покрај тоа што се забавни не се конструктивни и придонесуваат до „разводнување“ на дискусиите. Тоа од форумџиски аспект е лошо, затоа уште еднаш јавно те замолувам да се концентрираш на темите и да одговараш во согласност со потребите на истите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет

Мартин со среќа,барај по огласиве има еден куп станови за издавање..

EDIT Banzai: Избришан делот со Бугар :)
« Последно менување: 20 Мај 2012, 18:19:31 pm Banzai »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Друже, зависи како располагаш со финансии... мислам дека станче би било малку поскапо? Уствари колку и дали се плаќа во студентскиве домови?