NAJVAZNO:Mnogu vnimatelno odberi cimeri,i ubavo najotvoreno razgovarajte koj sto saka,sto mu smeta
Ne znaci deka ako ste bile najdobri drugar 10godini so nekoj, deka ke bidete i dobri cimeri.
Ова ми го кажуваат буквално СИТЕ што ги прашав за совет. Првичната замисла ни беше тројцата другари да си фатиме стан и да тераме колку што може. Гледам полека и тие се сепарираат, а зошто ја сум лимун табиет и не можам со кого било да се поднесам, ме тера паметот накај студентски.
@deanMKD
Првично заминувам во Скопје за да учам и да имам црно на бело дека државата ме прогласила за работоспособен. Журките и харемите се на второ место, зошто ако нив ги стаам на прво, ќе завршам на автобуска чекајќи некој да ме најми да му истоварам камион за ситни пари, или па да служам мамини и татини мази во кафиќ.
@Carpathian Lord
Варијантава 2 ме заинтригира, ќе мора да ја разгледам посериозно.
Во поглед на студентскиот, Стив Наумов го фалат многу, но било тешко да се влезе таму. Татко ми обезбедил као демек „врски“ за влез ако се одлучам.
@SaleSk
И сине би тата, и сине би

Само што тука малограѓанството гостиварско стапува на сцена: леле ќерка ти со машко цимерка е, прљава е дроља е, кој ќе ја земе таква кога ќе и дојде време за мажење.
Е сеа, имам другарче што си има стан во Аеродром кај Бисер. Би седел со него, ама далечината од факултетот ме одвраќа од идејата. Станот им е супер, топ среден и наместен, само што се тројца, и ја четворица. На ФОН студираат и многу мал дел од времето им поминува во учење, па памет ќе ми извадат

Сепак благодарам на советите и времето одвоено да ми помогнете. Прочитав корисни муабети