Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228312 пати)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг:
« Одговори #360 на: 08 Јуни 2015, 01:20:00 am »
Не разбирам баш како иде постапката
Вадење фреон > вакумирање > полнење или
Вадење фреон > полнење > вакумирање

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Problem so klima
« Одговори #361 на: 08 Јуни 2015, 01:57:49 am »

првото.
-вадење фреон (успат филтрирање на истиот во машината)
-вакумирање
-полнење

тестинг (пали колата и пушти климата) а он мери притисоци додека работи... чека да загрее, да крене притисок и ти мери.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #362 на: 08 Јуни 2015, 09:02:17 am »
Комплет ми наполнија цирка 500-550гр, не ми текнува колку е по спецификација, туку каде да си купам од оние капачињата што стојат на отворите од цревата за полнење на климата, лани некој ми ги изгуби во истава процедура.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #363 на: 08 Јуни 2015, 10:08:52 am »

првото.
-вадење фреон (успат филтрирање на истиот во машината)
-вакумирање
-полнење

тестинг (пали колата и пушти климата) а он мери притисоци додека работи... чека да загрее, да крене притисок и ти мери.

п.с. Кај Цеко со постапката за вакумирање наплаќаат само за тоа што ќе го дополнат или и самата постапка? Пошо кај мене да фали најмногу 50-100 грамат

?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #364 на: 08 Јуни 2015, 11:06:01 am »
друже... какво ти е прашањево? уште првиот пат го заобиколив затоа што е нелогично... тоа ти е исто како да идеш на механичар и да прашаш дали ке ти наплати за вадење на тркало доколку мења плочки на кочници... процедуарата е таа и си има тарифа за тоа. за џабе нема ни код бабе. идеш, кажуваш што ти е маката, и ти кажуваат нај малку волку ке те кошта нај многу оволку ке те кошта. притоа ке те прашаат (нај често) дали сакаш и ув боја да дотурат, за да се нарави испитување дали и од каде диши фреонот. и тоа екстра се доплаќа. цела сума нема да ти ја кажат, затоа што незнаат колку фреон ке фали. тоа што ти мислиш дека фали 50-100 грама е само твое мислење, кое може да е грешно. може и ништо да не фали, а може и 300 грама да фалат.

Комплет ми наполнија цирка 500-550гр, не ми текнува колку е по спецификација, туку каде да си купам од оние капачињата што стојат на отворите од цревата за полнење на климата, лани некој ми ги изгуби во истава процедура.

не ти текнало да идеш на ауто отпадиве? а и кај цеко, ваљда има такви капачиња, само треба да прашаш и побараш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #365 на: 08 Јуни 2015, 11:08:41 am »
Овој ли е тој Цеко шо го зборите?

https://mk-mk.facebook.com/pages/AVTO-KLIMA/104309746282074

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #366 на: 08 Јуни 2015, 11:09:51 am »
тој е. по сликите од дворот и капијата познав... инаку да, он и преработува комбиња и камиони во ладилници. единствен е тоа што го прави во мк.

едит...

ете го цеко во средина. само он нема униформа:

ти диши хладњачето под шалтабла? еве вака одприлика ке ти изгледа колата за да се смени истото:

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #367 на: 08 Јуни 2015, 11:20:27 am »
Не сум знаел дека овој сервис е тој Цеко, тука и јас ја правев климата, одлични се, услужливи и со цените умеат

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #368 на: 08 Јуни 2015, 11:23:32 am »
И сега кои се подобри овие Цеко ауто клима или Интерфриго?

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #369 на: 08 Јуни 2015, 11:45:05 am »
тој е. по сликите од дворот и капијата познав... инаку да, он и преработува комбиња и камиони во ладилници. единствен е тоа што го прави во мк.

едит...

ете го цеко во средина. само он нема униформа:

ти диши хладњачето под шалтабла? еве вака одприлика ке ти изгледа колата за да се смени истото:

[/quote]

Цеко воопшто не е единствен во МК што преработува комбиња и камиони во ладилници и многу е послаб во квалитет во споредба со Кацарски...ова го зборам од лично искуство пошто 20 комбиња-ладилници поседува фирмата во која работам

http://www.kgl.mk/

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #370 на: 08 Јуни 2015, 11:50:26 am »
што пари те фати ако не е тајна? :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
Одг: Одг: Problem so klima
« Одговори #371 на: 08 Јуни 2015, 11:54:37 am »
Бев прееска кај Цеко,  пуни мајсторе до врв за 1500ден( скоро и да немав), и си дојдов со фрижидерот дома.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #372 на: 08 Јуни 2015, 12:10:14 pm »
друже... какво ти е прашањево? уште првиот пат го заобиколив затоа што е нелогично... тоа ти е исто како да идеш на механичар и да прашаш дали ке ти наплати за вадење на тркало доколку мења плочки на кочници... процедуарата е таа и си има тарифа за тоа. за џабе нема ни код бабе. идеш, кажуваш што ти е маката, и ти кажуваат нај малку волку ке те кошта нај многу оволку ке те кошта. притоа ке те прашаат (нај често) дали сакаш и ув боја да дотурат, за да се нарави испитување дали и од каде диши фреонот. и тоа екстра се доплаќа. цела сума нема да ти ја кажат, затоа што незнаат колку фреон ке фали. тоа што ти мислиш дека фали 50-100 грама е само твое мислење, кое може да е грешно. може и ништо да не фали, а може и 300 грама да фалат.

Прашањето е на место. Има сервиси кои се занимаваат со ова и пример наплатуваат 600 денари за проверка и гратис дополнување до пример 100 грама. Некои зимаат 500 само за проверка и 3 ден од грам. Незнам што е тука нелогично. Бојата кај сите е 300 ден.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #373 на: 08 Јуни 2015, 12:17:50 pm »
Zdravo, imam dvozonska klima i vcera vozejki na pat primetiv deka ne ladi isto na vozacka i na sovozacka strana iako e stavena na ista temperatura. Na raka se osekja deka vozackata si ladi OK a sovozackata slabo...
Prasanjeto mi e dali ima vrska ova so freonot ili e nesto so avtomatskata klima??
Dali vo dvozonska klima ima x2 hladnjaci za klima i dali ima shansi vo toj slucaj da na edniot(sovozackiot) da mu fali freon???

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #374 на: 08 Јуни 2015, 21:59:38 pm »
Цеко воопшто не е единствен во МК што преработува комбиња и камиони во ладилници и многу е послаб во квалитет во споредба со Кацарски...ова го зборам од лично искуство пошто 20 комбиња-ладилници поседува фирмата во која работам

http://www.kgl.mk/

аха.. ок... добра информација е ова, бидејки не сум знаел дека и кацарски го прави истово.. значи убаво е да се знае, затоа што мислев дека КГЛ Кацарски работи само сервис на вакви возила, а не и монтажа на нови. но морам да те прашам уште нешто... во фирмата имате 20 комбиња. колку од нив се од кацарски, колку се од цеко преработени а колку се оригинални такви?

ако не ти е проблем напиши тука....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk