Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228248 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Клима
« Одговори #240 на: 07 Октомври 2013, 23:39:26 pm »
dali znae nekoj kade moze da se montira kompleten klima ured na spark [kolata nema pa prijatelot saka da mu montira ] 

цеко, авто клима, се наоѓа кај раде кончар, во истата улица, од лева страна на раде кончар му доаѓа. нека спреми помеѓу 700 и 1200 евра за тој зафат.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Urban

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #241 на: 15 Октомври 2013, 09:01:37 am »
@onak Покрај кодот 0214 - Supply Voltage климатроникот ги покажува и следните: 021A - Reference Voltage, 04F9 - Fresh Air Blower и
04B6 Standing Time Signal. За што станува збор? Се надевам дека не е сериозен проблемот. Поздрав

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #242 на: 15 Октомври 2013, 20:40:56 pm »
fala ama stvarno poubavo da go prodade sparkot ili da najde nekoj iskrsen pa da kombinira nekako

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #243 на: 15 Октомври 2013, 20:52:34 pm »
@onak Покрај кодот 0214 - Supply Voltage климатроникот ги покажува и следните: 021A - Reference Voltage, 04F9 - Fresh Air Blower и
04B6 Standing Time Signal. За што станува збор? Се надевам дека не е сериозен проблемот. Поздрав
станува збор за мајстор :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #244 на: 15 Октомври 2013, 23:50:35 pm »

во принцип некоја жица напонска изгубила струја или има слаб контакт...

ахтунг е во право... на мајстор.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #245 на: 16 Октомври 2013, 00:17:11 am »

во принцип некоја жица напонска изгубила струја или има слаб контакт...

ахтунг е во право... на мајстор.

Prvo neka si gi proveri site osiguraci pa posle na svesen majstor.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Problem so klima
« Одговори #246 на: 09 Јуни 2014, 10:50:02 am »
Викендов сакав да ја пуштам климата малце да поработи, ја пуштив од копче од кабина и воопшто не ни се запали, ни компресор ни ништо. Сијаличето свети дека е вклучена, ама не работи. Го проверив осигурачот, добар е. Денес ќе проверам, има и едно реле за климата, тоа да не зеза.

Лани е полнета со фреон, растур ладеше, а од лани летото не е пуштена. Можно ли е да е испарен/истечен фреонот па да не се пушта како заштитен механизам или сл? Или е отидена во неповрат :)

Некој со сличен проблем?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #247 на: 09 Јуни 2014, 11:10:05 am »
Можно е се, јас имав сличен проблем (памет за другпат клима и преку зима чат пат да се пушти, некој вентил заглавувал) ама кај мене уклучуваше компресорот ама не ладеше. Се дополни со фреон и сега е ок.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #248 на: 09 Јуни 2014, 11:38:55 am »
И јас имам слични проблеми со климата кај мене. Не сака да уклучи никако, не знам што може да е проблемот.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #249 на: 09 Јуни 2014, 12:11:48 pm »
И јас имам слични проблеми со климата кај мене. Не сака да уклучи никако, не знам што може да е проблемот.

А претходно ти работеше?

Јас планирам да земам ваучер имаше во Аутомакедонија, за 690 денари проверка и полнење. Само ме плаши дека не е до фреонот штo не уклучува климата :(

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #250 на: 09 Јуни 2014, 12:14:57 pm »
Освен ако нема тотално ништо од фреон па самозаштитата не му дава да се вклучи ;)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #251 на: 09 Јуни 2014, 12:17:11 pm »
Освен ако нема тотално ништо од фреон па самозаштитата не му дава да се вклучи ;)

Лани кај Маршер го полнев, можно е целиот да истече?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #252 на: 09 Јуни 2014, 12:19:41 pm »
Лани летото ја полневме климата, нема шанса да нема фреон у нејзе. Работата е што знае да дува некогаш ама дури кога ке треба да застанам. Уште кога ја земавме колата правеше така мислам. Кога ке и текне дува, кога не не... А инаку кај мене не функционира и парното тогаш.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #253 на: 09 Јуни 2014, 12:28:26 pm »

Лани кај Маршер го полнев, можно е целиот да истече?
можно е комшија, помини до ках цеко одма пред метро позади жуц ке ти ја среди

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #254 на: 09 Јуни 2014, 13:10:34 pm »
Ко за некое чудо и јас таму полнев ;D лани па оваа година капут клима. Среќа ставив боја, ама џабе немаше никаде знаци кога ја гледаа. Оваа година кај мојот мајстор дојде пријател негов за клими па средувавме бидејќи се сомневав дека од некаде пушта па за да можеме да средиме одма работа.
Единствено остана сомнежот за да пушта кај шал таблата, но проверката подразбираше вадење цела шалтабла за нешто што не ни бевме сигурно.
Затоа избравме опцијата да се дополни само со фреон па да видиме што ќе се случува.

Првиот тест беше викендов каде што во 12.30 ја запалив колата да работи т.е. да се олади со климата (инаку црна боја имам ;D на каросерија) после 10 минути веќе беше пријатно во кола за да после 5 мин возење да намалам вентилаторот. Сеа за сеа е ок.

Совет на дечкото беше ако се си помине во најдобар ред, зимно време обавезно да ја пуштам чат-пат со цел да не заглави некој вентил од некористење.