Автор Тема: Problem so klima  (Прочитано 228028 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Клима
« Одговори #195 на: 21 Јуни 2013, 00:55:08 am »
Работава, не по врат по шија. Те фаќаат на мамка да ти ја проверат и после сатарот за цена ;D ;D ;D

А кое друго место (професионално) проверуваат и дополнуваат по поефтина цена?
vo radius od 2 km ti se ceko sto e pozadi zuc ulickata od koncar sto vodi do zito luks ili vtoriot koga ides od novo lisice posle makoil prodolzuvas pravo nakaj cementara odma tuka kaj nadvoznjakot kaj sto ima servis za jeep ima i tabla ac klimi bas tamu e 1500 denari so proverka i polnenje full

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #196 на: 21 Јуни 2013, 01:27:56 am »
Доколку некој е заинтересиран од околината на Ѓорче, Карпош, Влае, итн, за поблиску, би му го препорачал сервисот Интерфриго, што се наоѓа во комплексот дуќани Лепенец. Лесно се наоѓа а и дечките одлично работат...
Цените не им ги знам, но минатото лето бев на проверка, не ми наплатија ни еден денар. Се си беше ОК, и единствено со вапче го поминаа хладњакот...
Имено, имаше и една таква тема во која Симо фино го објасни процесот на чистење на хладњакот...
;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #197 на: 21 Јуни 2013, 15:56:14 pm »
Работава, не по врат по шија. Те фаќаат на мамка да ти ја проверат и после сатарот за цена ;D ;D ;D

А кое друго место (професионално) проверуваат и дополнуваат по поефтина цена?
vo radius od 2 km ti se ceko sto e pozadi zuc ulickata od koncar sto vodi do zito luks ili vtoriot koga ides od novo lisice posle makoil prodolzuvas pravo nakaj cementara odma tuka kaj nadvoznjakot kaj sto ima servis za jeep ima i tabla ac klimi bas tamu e 1500 denari so proverka i polnenje full

и уште еден има, во таа околина.... т.е. кај бившо рио кафе. тоа му доаѓа мегу пералните кај претпоследна 5-ка и 15-ка во ново лисиче (будало). се гледа таблата од улица...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #198 на: 22 Јуни 2013, 08:24:37 am »
Ме интересира за понудава што ако ми фали 600 гр фреон тогаш по некоја логика треба да ги доплатам останатите 500 по цена од 3 ден грам што значи ке ми излезе 2200ден за разлика од друг што вика не е битно колку фали битно полнење фулл со проверка кошта 1500 денара. Во право сум или грешам?
Ako ti fali 600 gr.Freon, u prevod znaci deka negde ti pusta freon, odprilika na kolite zbira 650-700 gr, negde i poise.
Prvo vidi kaj ti pusta, pa posle polni ja.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #199 на: 22 Јуни 2013, 12:29:34 pm »
Сега бев го носев на татко ми Берлингото  да ја проверат климата бидејки дуваше средно накај слабо, прво се јавив во ова Витадела кај што има акција во поранешниот Рено салон ама денес не работеле па бидејки колата само сабота е слободна решив да барам друго место и отидов кај Авто Клима Сервис Митевски кај поранешен агро сервис кај бензинската Окта во Ченто. Ја стави и рече дека има само 200 грама фреон а 500 фали ја дополни вика остаи ја на страна 10 мин ке видиш како ке лади за кратно. И вистина сега лади топ и рече дека во ваква ситуација ако се користи подолго време може компресорот да откаже. И за цена ме изненади ми зема 1000 денари, искрено очекував бар уште 500 плус да кажеше.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #200 на: 22 Јуни 2013, 12:33:11 pm »
Па 1.5-2 денари е 1 грам фреон.Си наплатил колку шо треба.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #201 на: 22 Јуни 2013, 13:06:56 pm »
Пошто Виталеда не работеле во сабота, а во работните денови се од 9 до 16 часот, се одлучив да ја однесам колата во Ново Лисиче во АВТО КЛИМА СЕРВИС(мислам дека така беше името).

Поврзување на машина со контрола и прочистување на климата со дополнување до 100 грама фреон чини 1200 денари, додека ако фали повеке од 100 грама фреон, цената е 1800 денари.
По приклучување на машината, прво се врши извлекување на фреонот од климата и покажа дека имало само 220 грама. Потоа се врши прочистување на климата и вакум тест за на крај да се изврши дополнување на климата, што во мојот случај фалеше 530 грама фреон(целиот систем собира 750 грама фреон).
Крајниот резултат е многу позитивен пошто се изврши целосна контрола на системот и ладењето е феноменално.

П.С. Во разговор со газдата на сервисот, ми кажа дека за месец дена треба да му стигне специјална машина за ЦЕЛОСНО прочистување на системот од непријатна миризба и габички кој што се ствараат од климата. Ова ке биде прва машина во Македонија за ваков тип на прочистување и за разлика од средствата кој што се купуваат од бензиските пумпи за прочистување САМО на каналите за вентилација, со оваа машина се прочистувал целиот систем и процесот траел 2-3 саати и би чинел 2000 денари

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #202 на: 22 Јуни 2013, 13:37:59 pm »
баш убаво е сега ме интересира ако не ти е тешко да ставиш мапа каде се наоѓа или подетало да објасниш затоа што ако и сега работи
би отишол одма на проверка за мојата клима ?
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #203 на: 22 Јуни 2013, 13:40:57 pm »
 Овој сервис е позади школото ПТТ ? Инаку овој не знам што напраи не ми ни кажа имаше многу гужва само црвеното црево го приклучи и гледа таму штракаше нешто вика пола кило фали. Е сеа прочистување проверка изгледа не напраи бидејки 5 мин вкупно траеше постапката.

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
« Одговори #204 на: 22 Јуни 2013, 13:43:06 pm »
па искрено јас ако идам ке си седам до кола т.е пред науба ке си дремам па нека каже неможе или ова она него
више од муабети стварно незнам колата кај да ја носам ? ? ?

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #205 на: 22 Јуни 2013, 13:55:56 pm »
седев јас до него и гледав се ама не разбирам да гледам на манометрите јас како и што, кажа дека фали достави и тоа е тоа вика тргни ја колата на страна почекај ке видиш како ке дува сега, и кога ја тргнав му платив и ми кажа дека во ваков случај може да откаже компресорот од мањак фреон и толку.

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
« Одговори #206 на: 22 Јуни 2013, 13:59:38 pm »
за тоа знам дека може да откаже тоа ти е како и секоја пумпа за било што ако нема да речеме вода,бензин и др ќе изгори
но мене ми е од еден ќе каже бев кај воој и овој одма контра реплики нечинел оваков онаков и незнам кај да идам ? :)

на крај ќе монтирам прозорска клима у кола :)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #207 на: 22 Јуни 2013, 18:11:30 pm »
сервисот се наога во Ново Лисиче на острата кривина кога се оди накај последна 5-ка. Значи кога одиш од Аеродром кон Лисиче стигнуваш до кривината што е под 90 степени и во чело ти се Пнеуматик и до него од лева стана е сервисот за клима.

Што се однесува до самиот процес, мајсторот ја поврза машината со колата ја вклучи и машината си тераше сама цели15-20 минути и секоја операција ја пишуваше на дисплејот од машината и мислам дека немаше никакви сомнежи околу целата постапка што на крај и се потврди со самото работење на климата

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
« Одговори #208 на: 22 Јуни 2013, 18:15:42 pm »
Овој сервис е позади школото ПТТ ? Инаку овој не знам што напраи не ми ни кажа имаше многу гужва само црвеното црево го приклучи и гледа таму штракаше нешто вика пола кило фали. Е сеа прочистување проверка изгледа не напраи бидејки 5 мин вкупно траеше постапката.

Кај мене беа приклучени 2 црева(плаво и црвено) и немаше никакво читање на манометри туку се си пишуваше на дисплејот од машината

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #209 на: 22 Јуни 2013, 20:08:06 pm »
Овој тип на услуга може да го добиете и во нашиот сервис.
Се работи со автоматизирана станица Ariazone, со дигатален приказ на количината на фреон кој се става во системот.

Процесот се состои од прзанење на системот, негово вакумирање, отстранување на нечистотиите и влагата и ставање на пропишаната количина на фреон.
По желба или потреба се става и  флуоросцентна боја за понатамошна дијагноза на местата на пропуштање...
После звршената операција може и да се набљудуваат и притисоците,нискиот-влезен и високиот излезен притисок кои евентуално можат да укажат на одредени неисправности..
Фреонот е од америчко потекло R134, не е кинески...
Цената е 3 ден од грам, дополнително ставање на боја +300 ден..