Автор Тема: Барам носилка, итно  (Прочитано 5916 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Барам носилка, итно
« Одговори #15 на: 05 Мај 2012, 19:35:06 pm »
Improvizirajte nosilka od dve daski i nekakov drug materijal. Taka najbrzo ke svrsis rabota.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #16 на: 05 Мај 2012, 19:37:07 pm »
Ќе се договориме, уште преговарам дома за идење со кола утре. Т.Е. со кола ќе идам ама инсистира мајка ми да идел или татко ми или некој друг ко совозач.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #17 на: 05 Мај 2012, 19:41:05 pm »
Па земи некој шо има везе

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #18 на: 05 Мај 2012, 19:46:06 pm »
Недела е немам што да им праам на луѓето, кого и да земам. Ваму на собир ќе им биде досадно верувам.

Ќе издејствувам сигурен сум, сакам и јас еднаш да му се најдам на Фаланга како што тој ми се нашол мене :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19 на: 05 Мај 2012, 20:21:37 pm »
Наместо да земаш некој со тебе речи му на мајка ти да не ти досадува  :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 05 Мај 2012, 21:43:17 pm »
Не знам дали ова би ти помогнало:
Цитат
I. ПРАВА ОД ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

Г) ПРЕВОЗ СО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Санитетско возило може да се користи и кога не се работи за итен случај, а болниот односно повредениот поради неподвижност или ограничена подвижност не може да користи превоз со јавниот сообраќај.

Потребата за превоз со санитетско возило ја утврдува избраниот лекар односно надлежниот лекар од соодветната болничка здравствена установа.

Превоз со санитетско возило може да се користи и во случаи кои се однесуваат за лекување во странство, по предлог на лекарската комисија за упатување на лекување во странство, односно надлежниот лекар во болничката здравствена установа во странство.
www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=F00AE4E2246D8B4A8941D5810D3BCE0A

Исто така, мислам дека „Град Скопје“ (за ова не сум сигурен) има возило за такси превоз на неподвижни лица (комбенце со специјална рампа и количка).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #21 на: 05 Мај 2012, 21:47:44 pm »
Фаланга, за носење нема проблем...само кажи...ја колку толку ај, али ќе впрегнам се најдеме другарчиња за таква работа само звони :S  за носилка тешко да можам да помогнам да најдам, али за носење, само ти кажи!!
@Simo како што разбрав, треба лекар да ти одреди за да го носат :S

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 05 Мај 2012, 21:53:56 pm »
А бе не знам, можеби може нешто да му помогне, јас можам само „радна снага“ да му понудам на фаланга. Ако сака импровизација со шаторски крила, мислам две дека имам дома, па може нешто да се искомбинира со некои летви или сл.

А,,  ми текна уште една работа, да оди да ги замоли на водно спасувачките екипи, тие имаат такво нешто, па ако имаат една вишок да ја позајми .... Или во Црвен Крст на РМ ...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #23 на: 05 Мај 2012, 22:02:08 pm »
MVR mora da ima nosilki, ARM isto taka... Valjda nekoj dzandar ke se najde megju forumdziive ??? Ne moze da nema takvo nesto,

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #24 на: 05 Мај 2012, 22:04:05 pm »
Ако МВР има носилки,Рики е тука,плус ке ангажира едно 20-тина милицаи :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #25 на: 05 Мај 2012, 22:46:18 pm »
Ако треба Миле помош викај. Тука сум.

Фала колега. Знам дека си слободен ќе имам во предвид.

Covekot moze li so pomos poleka da se dvizi do kola ?

Може на рамно на растојанија не подолги од 10м. По скали е проблемот. 4 спрата се со по 18 скали од спрат плус една висока плус 7 од приземје. Он не може самни една да качи ни една да симне.

Фаланга и да земеш носилка пак ке треба да бараш луѓе за носење,така да тоа е најмал проблем.Најлесно тие тоа,викни брза помош наместо да бараш ваму таму.

Па се надевам дека имам луѓе. Јас, члинк, еден комшија и една комшика.

Фаланга, за носење нема проблем...само кажи...ја колку толку ај, али ќе впрегнам се најдеме другарчиња за таква работа само звони :S  за носилка тешко да можам да помогнам да најдам, али за носење, само ти кажи!!
@Simo како што разбрав, треба лекар да ти одреди за да го носат :S

Благодарам на понудата ама проблемот е шти не знам кога ќе се јават и кога ќе закажат за снимање. А тоа сепак ќе биде во работно време а нема смисла да барам од некого да излегува од работа два пати во ист ден. Пошто таму јас ќе чекам со него ама пак треба помош за назад после неколку саати или не знам точно колку.

А,,  ми текна уште една работа, да оди да ги замоли на водно спасувачките екипи, тие имаат такво нешто, па ако имаат една вишок да ја позајми .... Или во Црвен Крст на РМ ...

Тоа и ми е планот за утре. Во Даре Бомбол имам некои луѓе кои ги познавав и на кои им бев инструктор. Само немам информација дали се таму и дали ќе ги најдам. Таму имаат неколку носилки портокалови како на слиакта што ја ставив.

Иначе во Понеделник сабајле (пошто денес не стигнав) ќе одам во Букурешт кај домашна посета да се информирам во врска со ова Симо што ми пиша, да видам дали примарнава здравствена функционира во пракса па ќе ви кажам.

П.С. Ви благодарам на сите што се понудивте да помогнете на ваков или онаков начим. Much appreciated.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #26 на: 06 Мај 2012, 02:32:05 am »
roki jas sum sloboden, imas telefon baraj me...BTW sum i krvodaritel nad 20-tina pati imama davano krv ako nekoj znaes za da barame pa da se iskubeme so ova povlastica kazi jas ne sum ic upaten :(...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #27 на: 06 Мај 2012, 02:43:21 am »
Фаланга, да се ангажирам утре да убацувам во кола и носилка? Пиши ми ПП, на неограничено време ја добиваш. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #28 на: 06 Мај 2012, 14:19:09 pm »
Фаланга за носење јас се нудам. Немам никакви работни обврски во вторник во било кое врме и би ми било повеќе од мило да ти помогнам како можам. Да ти пуштам бројче на пп ако ти треба?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #29 на: 06 Мај 2012, 21:39:12 pm »
Носилка најдена и доставена. :)
Луѓе за помош нека си бира Фаланга :)