Ако треба Миле помош викај. Тука сум.
Фала колега. Знам дека си слободен ќе имам во предвид.
Covekot moze li so pomos poleka da se dvizi do kola ?
Може на рамно на растојанија не подолги од 10м. По скали е проблемот. 4 спрата се со по 18 скали од спрат плус една висока плус 7 од приземје. Он не може самни една да качи ни една да симне.
Фаланга и да земеш носилка пак ке треба да бараш луѓе за носење,така да тоа е најмал проблем.Најлесно тие тоа,викни брза помош наместо да бараш ваму таму.
Па се надевам дека имам луѓе. Јас, члинк, еден комшија и една комшика.
Фаланга, за носење нема проблем...само кажи...ја колку толку ај, али ќе впрегнам се најдеме другарчиња за таква работа само звони :S за носилка тешко да можам да помогнам да најдам, али за носење, само ти кажи!!
@Simo како што разбрав, треба лекар да ти одреди за да го носат :S
Благодарам на понудата ама проблемот е шти не знам кога ќе се јават и кога ќе закажат за снимање. А тоа сепак ќе биде во работно време а нема смисла да барам од некого да излегува од работа два пати во ист ден. Пошто таму јас ќе чекам со него ама пак треба помош за назад после неколку саати или не знам точно колку.
А,, ми текна уште една работа, да оди да ги замоли на водно спасувачките екипи, тие имаат такво нешто, па ако имаат една вишок да ја позајми .... Или во Црвен Крст на РМ ...
Тоа и ми е планот за утре. Во Даре Бомбол имам некои луѓе кои ги познавав и на кои им бев инструктор. Само немам информација дали се таму и дали ќе ги најдам. Таму имаат неколку носилки портокалови како на слиакта што ја ставив.
Иначе во Понеделник сабајле (пошто денес не стигнав) ќе одам во Букурешт кај домашна посета да се информирам во врска со ова Симо што ми пиша, да видам дали примарнава здравствена функционира во пракса па ќе ви кажам.
П.С. Ви благодарам на сите што се понудивте да помогнете на ваков или онаков начим. Much appreciated.