Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 693328 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Со повеќе паричка да, али дека има купени возачки е чаршиски муабет останат од 1998 ма.

Не ќе да е чаршиски муабет... другарка доби возачка пред 2-3 месеца. Еве ја сега, ден денес страв и е да влезе во кола, да ја запали.  Никогаш после "полагањето" нема седнато позади волан. :)  

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Локал фраерите од сарамзалино си возат културно, највеќе скопските педерчиња со купени возачки и со повеќе паричка се понашаат така шалабајзерски.

kako be vaka? si imal skopjanec decko pa si gi oznacil site za pedercinja?  ???
Да не пронајде во муабетов случајно?

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 618
Локал фраерите од сарамзалино си возат културно, највеќе скопските педерчиња со купени возачки и со повеќе паричка се понашаат така шалабајзерски.

kako be vaka? si imal skopjanec decko pa si gi oznacil site za pedercinja?  ???
Да не пронајде во муабетов случајно?

Valjda mislis da ne se pronajdov..
Da ti odgovoram, ne se pronajdov.. Ne sum od Skopje, ne sum ja kupil vozackata tuku sum polozil po site pravila i propisi i fala bogu do sega se bilo ok.

Ti replicirav posto pustas navreda i klasificiras na golema masa vrz baza na nekolkumina idioti (u toa sto rabotam gi vikame outliers - nebitni clenovi koi sto ne se klasificiraat nikade), sto mozat da bidat pomalce ili poveke isti kako i lokalcite sto gi spomna..
Makar jas so lokalci na lokalen pat uvek sum imal loso iskustvo, za razlika nekoj sto e dojden od drug grad..

Kako i da e..se najdobro

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
na videovo mozete da zabelezite deka samo na toj del ima najmalce 3 zemjeni selski patcinja koj izleguvaat od nivite i se priklucuvaat na patoF. standardno lugeto od niva so traktor doma idat i toa im e selski pat (po koj mozat da idat pedercinja i selski fraeri na ista lentaa)... :) za so se ispokarafte nemie jasno...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Градско - Плетавар ќе почни кај и дај е.
Нов со 3 ленти, експресен.

Едвај го чекам.

Ќе возиме до 2022 по една лента...
Поточно 4 ленти, 3.5м лента за возење, и 2.5м помошна лента, по страна, вкупна ширина 12.4м, така проспекто вика.
И да се надеваме народо ќе биди совесен и ќе се поттргнува на помошната лента за побезбедно да го престигниш.  :)

Аха, секако.

Оди повози Велес - Лозово да видиш колку се тргаат. Еден куп инаетчии, еден куп нервози.

Не знам дали се неписмени или едноставно кретени, но повеќето возат така што ја газат средната полна линија цело време, наместо да се тргнат десно и да овозможат безбедно претекнување кога некој се обидува да ги претекне. Јас овде возам 110 и ако некој ме претекнува се тргам скрос десно.

Исто така, лимитот од 80кмх се надевам дека ќе го сменат во најскоро време, затоа што патов треба да има најмалку 110кмх лимит, може комотно да се стави и 130 бидејќи во моментов ова е најдобриот пат во МК.  Претходно кога беше искршен и тесен имаше лимит 100, сега кога е (скоро) автопат 80кмх.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Неписмени кретени.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Да потенцираме:
Неписмени кретени.
Неписмени кретени.
Неписмени кретени.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom

Отсутен achtung

• Сениор

Едвај го чекам.

Поточно 4 ленти, 3.5м лента за возење, и 2.5м помошна лента, по страна, вкупна ширина 12.4м, така проспекто вика.
И да се надеваме народо ќе биди совесен и ќе се поттргнува на помошната лента за побезбедно да го престигниш.  :)

Аха, секако.

Оди повози Велес - Лозово да видиш колку се тргаат. Еден куп инаетчии, еден куп нервози.

Не знам дали се неписмени или едноставно кретени, но повеќето возат така што ја газат средната полна линија цело време, наместо да се тргнат десно и да овозможат безбедно претекнување кога некој се обидува да ги претекне. Јас овде возам 110 и ако некој ме претекнува се тргам скрос десно.

Исто така, лимитот од 80кмх се надевам дека ќе го сменат во најскоро време, затоа што патов треба да има најмалку 110кмх лимит, може комотно да се стави и 130 бидејќи во моментов ова е најдобриот пат во МК.  Претходно кога беше искршен и тесен имаше лимит 100, сега кога е (скоро) автопат 80кмх.
Не лажи, лимит 100 имаше делницата од после миг св.николе до влез на штип а таа делница по ново ќе биде автопат. Оваа делница ти што ја збориш имаше лимит 60-80

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Да, 80 имаше, но мислам дека беше искомбинирано со 100. 60 колку што се сеќавам само на одредени места исто ко и сега што има 50-60 на места.  Дали овај пат треба да биде ограничен со 80кмх според тебе?

Еве јас си признавам, еднаш го пробав со 200 кога немаше сообраќај, колата спие на него. 2x  подобар е од таканаречените ни автопати.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290

Едвај го чекам.

И да се надеваме народо ќе биди совесен и ќе се поттргнува на помошната лента за побезбедно да го престигниш.  :)

Сакав да кажам дека изградба ќе трае ужасно долго па затоа до 2022 ќе возиме по една лента. Пример Битола Ресен еве веќе осум месеци "работат" на првите 7 километри а потребно е само вадење на стариот асфалт и ставање на нов, за разлика од трасата Росоман - Плетвар каде теренот е многу потежок па 2022 како година е оптимистичко размислување...може да трае и подолго.

Чисто вака информативно.
По што одлучи дека трасата Росоман - Плетвар е многу потешка за работа од колку Битола - Ресен?

Шо знам..пошто има клисура кај шо ако сакаат да има три ленти ќе треба да минираат а и скоро цела делница е потесна од нормален пат со две ленти. Битола - Ресен е делница на која не и требаше проширување туку само нов слој асфалт, а ако за тоа им треба толку време тогаш замисли колку време ќе им треба за Росоман - Плетвар.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен achtung

• Сениор
Да, 80 имаше, но мислам дека беше искомбинирано со 100. 60 колку што се сеќавам само на одредени места исто ко и сега што има 50-60 на места.  Дали овај пат треба да биде ограничен со 80кмх според тебе?

Еве јас си признавам, еднаш го пробав со 200 кога немаше сообраќај, колата спие на него. 2x  подобар е од таканаречените ни автопати.
Нигде не беше искомбинирано со 100 од Велес до Св.Николе, ти кажав кај беше 100ка и да се слагам дека треба да биде барем минимум 100ка ограничувањето со 70 на двете раскрсници што се...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
немојте така, домаќински пат е тој... јас мислам 60 да турат со 40 кај раскрсниците...

шала на страна... не сум бил 2-3 месеци натака, последно што се сеќавам беше дека ке се крене брзината, кога ке завршат со турање банкини. до тогаш 80.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Плетвар се направи во рекорден рок во однос на комплексноста на изведбата. Имаше пробивање на планини и мермер да се направи како што треба.
Постојано имаше минирање и моравме да го темпираме времето кога патувавме за Скопје.

Мада пак има некои лапсуси особено во квалитетот на асфалтот, ама ајде, барем 3 ленти има.

30 години претходно молевме и колевме да се прави, но откако „скопјаништата“ увидоа за каков пат се работи во 2001 година кога не можеа преку Кичево да се оди за Охрид, одма се донесоа буџети патот да се среди експресно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Си се пресели ти, ти е гајле сега за тој пат.