Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 692532 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Тендерот помина за изведувачи?
Кој ќе биди изведувач?

Проверете првен тоа.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Остај ги малку да коментираат рекла казала, они куќа да решат да градат, план да направат и да ја почнат ќе им требаат 5 години ама први се за коментари,  ланс две недели се распрашуваше како да ја одјавел колата а којзнае дали и завршил  :D

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Финансиите се обезбедени со заем од европската банка за обнова и развој, од буџетот на Македонија и ИПА фондовите.
Во превод наши пари, ама толку некој го интересира тоа и дали е соодветно изградба на 33км делница да трае цели 5 години.

Наводно е почната изградбата крајот на 2015 година. Естимејт, почеток на 2020.

Едит: Уште не е почната изградбата :

29 јануари 2016
http://vecer.mk/ekonomija/pochnuva-izgradbata-na-ekspresniot-pat-gradsko-prilep

„Наскоро ќе започне изградбата на експресниот пат Градско – Прилеп. Првата фаза од Фариш до Дреновска Клисура во должина од 10 километри ќе ја гради шпанската компанија „Констракшн Рубауко", со која е потпишан договор.“

Естимејт, крајот на 2020.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Остај ги малку да коментираат рекла казала, они куќа да решат да градат, план да направат и да ја почнат ќе им требаат 5 години ама први се за коментари,  ланс две недели се распрашуваше како да ја одјавел колата а којзнае дали и завршил  :D
dali imas informacii zaso jas se rasprasuvam 2 nedeli? potocno do ovaa sreda? ne
ali bitno da se komenitra,kako sto sam kaza :)
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен lans

• Редовен
Кој ти кажа дека нема најава? Грешка си.
bi bilo fino da spodelis info ili link za ova sto go tvrdis.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен howitz

• Редовен
Повредени осум лица во сообраќајка на патот Градско-Прилеп.

http://zdravstvo24.mk/2016/05/09/povredeni-osum-lica-vo-soobrakajka-na-patot-gradsko-prilep/

А они бараат уште изведувач за патов од 2012 додека народ страда.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
народ страда од шо се курчи позади волан, a не заради патот. да се вози како што е предвидено  се ке биде во ред

тоа  шо не се праи патот е друго

Отсутен lans

• Редовен
mene pak ne mi e jasno. proektot e zavrsen 2014 godina,ama pola pat e napraven.
dali tie 236mil denari predvideni za celiot pat se ptoroseni,pa sea kje pravat nov proekt(novi pari) za pletvar-gradsko?
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Градско - Плетавар ќе почни кај и дај е.
Нов со 3 ленти, експресен.

Едвај го чекам.

Ќе возиме до 2022 по една лента...
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен howitz

• Редовен
mene pak ne mi e jasno. proektot e zavrsen 2014 godina,ama pola pat e napraven.
dali tie 236mil denari predvideni za celiot pat se ptoroseni,pa sea kje pravat nov proekt(novi pari) za pletvar-gradsko?

За парите никој не знае затоа што никаде нема отчет за нив! А патот требаше да биде готов 2014, меѓутоа не почнало правењето сеуште до ден денес откако јавија пред месец дена дека сега одбрале Шпанска фирма, претпоставувам и таа некоја како Кинезите.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Планирав да реплицирам и да правиме дискусија ама едноставно неможам пошто ме фативте на кондиција.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Едвај го чекам.

Поточно 4 ленти, 3.5м лента за возење, и 2.5м помошна лента, по страна, вкупна ширина 12.4м, така проспекто вика.
И да се надеваме народо ќе биди совесен и ќе се поттргнува на помошната лента за побезбедно да го престигниш.  :)

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Да се надеваме дека че го направат па после ако треба и на едукација че ги носиме ;D

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334

Едвај го чекам.

Поточно 4 ленти, 3.5м лента за возење, и 2.5м помошна лента, по страна, вкупна ширина 12.4м, така проспекто вика.
И да се надеваме народо ќе биди совесен и ќе се поттргнува на помошната лента за побезбедно да го престигниш.  :)

Аха, секако.

Оди повози Велес - Лозово да видиш колку се тргаат. Еден куп инаетчии, еден куп нервози.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Ептен почнаа да го тупат со кружниот у автокоманда. Требаше за 5 месеци да биде готов, го почнаа на 1 септември сега е 11 мај.

Редат по 4 бекатонки дневно и садат и прскаат у травњакот уместо да убрзаат со асфалтирање. Трева бре на крај се сади да му се сневиди. Сега па одвоиа лента што ќе оди према металург па пак се вози по чакал и камења.  А погоре кај што се врти за ремедика има скокалница од двете страни. Колите ги издрнкавме. Којзнае што се дешава. Машините беа повлечени некое време.   >:(