Не, не е за хејтање, стварно ме интересира како ти добиваш фискална, добиваш точен кусур а службеникот краде.
А и јас возам, сигурно помалце од тебе ама не се десило да не ми дадат фискална, или на тој пред мене да забележам да не му дадат.
Ако може да ми објасните како крадат, во оваа лоповска држава може и да ми се најде корисна техниката.
Znaci on mi dade fiskalna i kusur ali na toa aparatceto digitalno ne pisuvase primil 100 a vratil 60, tuku primil 40 vratil 0.
и? каде е тука кражбата? во каса влегле 40 денари... ти си дал 100, ти вратиле кусур 60 денари, во каса влегле 40 денари, т.е. онолку колку што е фискалната... КАДЕ Е КРАДЕЊЕТО ТУКА? стварно не сваќам...
инаку и на мене ми се десило тоа... да пишува дека земал 40 за кусур 0 а сум му дал 50 или 100 и ми вратил кусур точно колку што треба...
а тие дисплеи, појма немам зашто се турени, европска регулатива не ги обврзува за нив, нити пак македонска регулатива ги обврзува за нив... некој им продал по некоја баснословна цена дисплеи, кои се поврзани со касите и нешто не работат ДИСПЛЕИТЕ или софтверот за нив... јас кражба не гледам тука, освен наплатата на дисплеите нефункционално...