Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 609036 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Тој пат е многу покорисен од сите споменици музеи и фасади што се изградија на истиот тој потег од 1300 метри, а чинеа неколку пати повеќе (сеуште не се знае колку точно).

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Тој пат, најсикрено мене малце и ме плашеше... Какви води има под земја, па уште и со наш квалитет тунели.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
После кога ќе умираат луѓе од рак и бронхитис ради дишење ауспух и азбест со саати на згужваните семафори - криви ќе бидат гмо, хаарп и кемтрејлс. Ебате беља ебате! @&#!%@^#

Секако дека ќе умираат луѓе. Ќе умираат и од ГМО и од ХААРП и од кемтрејлс. Некого ќе ебе бељата. Да не испадне после да се исповедаш како не си знаел доволно за ГМО, ХААРП и кемтрејлс и што упте не.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Азбест е забранет за користење во автомобилски компоненти уште пред повеќе години. Од кај сеа азбестов?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Азбест е забранет за користење во автомобилски компоненти уште пред повеќе години. Од кај сеа азбестов?

Немаат плочките на кочниците азбест у нив?

Секако дека ќе умираат луѓе. Ќе умираат и од ГМО и од ХААРП и од кемтрејлс. Некого ќе ебе бељата. Да не испадне после да се исповедаш како не си знаел доволно за ГМО, ХААРП и кемтрејлс и што упте не.

Леле фаланга, доста жифти све... (facepalm)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Немаат плочките азбест најмалку 10 год :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
Нема забест веќе во плочки и ламели.

Замисли сега да имаше тунел у центар. 20 мртви гарант во поплава ќе беа. Вака стирпорот само ќе настрада по фасадите.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Како доста... нема доста... продлабочи виугата малце

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ќе беше како филмот со Сталоне исто ;). Па ќе морав да идам да ги вадам.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Кај мене, главната водоводна цефка е сеуште азбестна, поставена пред 50 и кусур години, па сеа видете вие. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Тоа објаснува многу.

;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Немаат плочките азбест најмалку 10 год :)

Хмм... интернет вика дека има, во плочките, ламелата итн...

https://www.osha.gov/dts/shib/shib072606.html

Во канада планираат да ги забранат:

http://www.cbc.ca/news/canada/asbestos-brake-pad-ban-proposed-1.1283440

Налетав и на овој форум:

http://www.clublexus.com/forums/car-chat/483549-is-asbestos-still-used-in-car-brake-pads.html

"Is asbestos still used in car brake pads?"
"In pads, shoes and clutches, yes."

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Не во Европа. Со сигурност. Во Америка се`уште не е комплетно забранет, но во Европа ти гарантирам дека аутомотив партс не смејат да содржат азбест. Исто и во Австралија, Јапонија и земји.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Ти верувам. Ова беа првите хитови, не кликав понатаму. Искрено, и мене многу ми имаше смисла кога рековте дека се забранети, па дури и се изненадив кога видов дека сум бил (навидум) во право.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
На сите пакувања на ламели и корпи пишува non asbestos или како и да се пишаше :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.