Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 610865 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #300 на: 27 Април 2013, 16:03:40 pm »
Одамна немав одено према Куманово, и пред некој ден бев до Етно Село, чудесии му се случиле на патот, па нека го откорнат асвалтот, земјен нека го направат патот подобар ќе биде за возење.
Жена ми на пола пат ми вика, остај ме пешки ќе си одам до негде, инаку предвреме ќе ти се породам во колава.

После последнава зима е тотална катастрофа! Не дека беше сјаен и пред тоа ама сега е ептен за никаде!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #301 на: 27 Април 2013, 16:25:16 pm »
Sto se bunite be ima beter. Zatoa so vreme da si gledame kakvi koli si kupuvame (za nasive patista samo G - klasa ili Landcruiser 90 kratkiot - sve drugo se raspagja posle 2-3 godini).

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #302 на: 27 Април 2013, 16:26:03 pm »
Вие ништо не сваќате , тоа дупките се места за ставање постаменти за споменици. Споменик на ресцепен бандаж, споменик на изместена предница ... Ах мамето нивно 300-400-500-600 милионите колку и да се , да ги испереа во патишта, имаше најдобри патишта да имаме
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #303 на: 27 Април 2013, 16:33:02 pm »
ne sme ni 1% pametni kolku Grcite i Bugarite :)

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
« Одговори #304 на: 27 Април 2013, 16:54:47 pm »
Ја би рекол во споредба со албанците. Тие колку си ги средиа патиштата. Мислам дека пред некоја година владата на Бериша за тековната година одвои скоро 50 % од буџетот за обнова на патиштата во државата. Така се тоа прави

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #305 на: 27 Април 2013, 17:19:22 pm »
Albanija ne e ni EU taka da ne ja sporeduvame. Idi do Grcija (alal da im e) i vidi kako e.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #306 на: 27 Април 2013, 17:31:24 pm »
Абе во Скопје колку толку овие година-две ги средија улиците околу Центар и пуштија по некое сокаче ново ама надвор од Ск автопатине хорор филм да ти е шубе нова кола да купиш и на пат да тргнеш до негде... На враќање од Хрватска возиш по прекрасен пат до Србија, тука малце така знае да се посере патот на делови ама ај некако сваќаш, влагаш во Македонија и почињаш слалом со 100kmh на „автопативе“ наши :/

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #307 на: 27 Април 2013, 17:36:15 pm »
Улиците средени?

Добар...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #308 на: 27 Април 2013, 17:37:13 pm »
Улиците средени?

Добар...

Па колку толку подобри се него пред 5 години, не се одлични ама дај шта даш

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
« Одговори #309 на: 27 Април 2013, 18:07:15 pm »
Можеш да речеш дека некој улици се проширени , али сеуште имаме срање улици. Прават улица за 5 дена од автобусите се прават канали. Абе ајде за такво не не бива. Али на крај краишта не се сведува се на Скопје и не треба да се сведува. Велес Скопје ужас, Стража ужас, Крушевски вртелешки ужас, Кичево Брод Ужас. Уствари се е ужас освен ова шо го направија од СКопје до Велес и се посраа со него

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #310 на: 28 Април 2013, 08:42:37 am »
Мене сеуште не ми е јасно како при правење нови улици не ги израмнија шахтите..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #311 на: 28 Април 2013, 10:32:39 am »
Затоа што поправката на шахтите е обврска на водовод и канализација а не на патишта.
Е сега оди ти натерај ги водовод и патишта да се координираат, да ги поделат парите од општинските буџети и централниот буџет и да завршат работа како што треба.
Без вперување пиштол во чело сите тие не знаат ни газот да си го избришат како треба.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #312 на: 28 Април 2013, 11:03:34 am »
Ајде бре, сите тие глупости ми се префрлање на топка од едни кај други.. Значи, се знае како се прави улица.

Ја би казнувал. Ако е обврска на Водовод и Канализација и не направиле тоа што треба, казна 2% годишен приход за секоја пропуштена шахта.

И искрено се надевам дека Илинденска наскоро ќе ја досредат.. Кај вират шахти, ама за да „средат“ околу некои шахти ределе бекатонски плочки.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #313 на: 28 Април 2013, 11:07:08 am »
Мене сеуште не ми е јасно како при правење нови улици не ги израмнија шахтите..

Незнам дали знаете или не ама македонските експерти за патишта пред две години претставија машина која е направена да ги левелира шахтите со асфалтот и го регистрираа како светски патент, мислам дека тоа беше во времето кога ја направија Илинденска кај парк тој дел и затоа таму беа шахтите неприметни и перфектни се додека не потонаа пак а тоа е зошто ако еден километар пат треба да кошта 500к Е тие им дадоа буџет од 200к (зборам на памет со цифриве ама ја савќате поентата)
Значи не е дека нема мајстори кај нас ама ги тераат со чачкалици да направат сплав за на река а тоа е немогуче :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #314 на: 28 Април 2013, 11:08:19 am »
Кај нас во улица ги утнаа шахтите, и Стевче дојде муабети со сите од улица за тротоари за канализација за се, и му се пожалија за шахтите. Ги искара уште одма, и ги поправија шахтите. Дупла работа, ама битно е како што треба сега. Значи можело.