Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 610909 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #315 на: 28 Април 2013, 12:13:48 pm »
Кај нас во улица ги утнаа шахтите, и Стевче дојде муабети со сите од улица за тротоари за канализација за се, и му се пожалија за шахтите. Ги искара уште одма, и ги поправија шахтите. Дупла работа, ама битно е како што треба сега. Значи можело.

A be ako se saka moze da se naprai.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #316 на: 28 Април 2013, 20:18:33 pm »
Кај нас во улица ги утнаа шахтите, и Стевче дојде муабети со сите од улица за тротоари за канализација за се, и му се пожалија за шахтите. Ги искара уште одма, и ги поправија шахтите. Дупла работа, ама битно е како што треба сега. Значи можело.

Да не можело, светов немаше шахти да има. Ќе измислеа нешто друго, надземна канализација... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #317 на: 28 Април 2013, 20:20:59 pm »
Да утнат шахти на улица која ја преправаат ајде има логика ама да блокираш улица година дена притоа да ја промениш целата подземна инфраструктура и да имаш простор да ги направиш перфектно а ти да ги утнеш е тоа треба да си стварно талент. Во штип и тоа се случи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #318 на: 28 Април 2013, 20:21:52 pm »
Не се случило тоа само во Штип,се случува редовно низ цела Македонија,жалосно ама вистинито.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #319 на: 28 Април 2013, 20:22:33 pm »
И во Скопје. Од Порта Влае, до лепенец. 2КМ пат, пропадна за 1/2 година, па го крпеа наново. И пак не е асален.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #320 на: 28 Април 2013, 20:24:40 pm »
Не пропаднат туку од старт целите шахти т.е. бетонското за шахти некаде е и 5 цм повисоко од асфалтот. А да не спомнувам дека ветуваа ќе ја направат за 2 месеци а ја правеа година време

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #321 на: 28 Април 2013, 20:26:47 pm »
Во кисела вода пред 2 години правеа атмосферска канализација од улица мариовска, па потоа по улица народни херои се до мечкаров. Улицата ја асфалтираат, утредента поминуваат автобусите 24, пропага асфалтираното пола метро. Пак наново гребат асфалт, пак асфалтираат, пак за неколку дена пропадна и ене и ден денешен улицата е како офроуд терен

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #322 на: 28 Април 2013, 20:28:27 pm »
Заклучок: Да се укине 24ка :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #323 на: 28 Април 2013, 20:32:47 pm »
Па да ти кажам, логично решение, како што тргнало, десната лента за неколку години ке биде 2 метри пониска :D

Отсутен SF

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #324 на: 28 Април 2013, 21:06:18 pm »
И Првомајска т.е. Борис Трајковски од Усје накај Драчево приметив десната лента е видно искосена т.е. пропадната.
Ја прекопуваа 100 пати, 1 година луѓе дрнцаа коли и пак не е како што треба.

И онаа бандерана кај Мирко кај Ново Лисиче, добро бре КОЈ е тој што ја остаил на сред улица?! Срамота.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred."
- Soichiro Honda

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #325 на: 28 Април 2013, 21:39:50 pm »
И Првомајска т.е. Борис Трајковски од Усје накај Драчево приметив десната лента е видно искосена т.е. пропадната.
Ја прекопуваа 100 пати, 1 година луѓе дрнцаа коли и пак не е како што треба.

И онаа бандерана кај Мирко кај Ново Лисиче, добро бре КОЈ е тој што ја остаил на сред улица?! Срамота.
ne se normalni za taa banderata na srede ulica e

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #326 на: 29 Април 2013, 13:11:16 pm »
И сега некако не држи муабетот дека во последните 3-5 години улиците низ Скопје низ се топ. Една е реалноста , а друга на маркетингот на Шител и остали
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #327 на: 30 Април 2013, 16:01:31 pm »
denes bev vo Stip , i stvarno se razacarav
.. po selana imaat podobri ulici.. vo samiot centar na gradot ulicite se raskop, uste i koga ja vidov kockite, si rekov begaj ottuka..

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #328 на: 30 Април 2013, 19:04:26 pm »
дај побрзо нека пуштат у сериско производство коли што лебдат и прво кај нас зашто маме ни се еба

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #329 на: 30 Април 2013, 20:38:07 pm »
Чекајте, некој мост е паднат накај Охрид? Пуштале една насока со семафор!?!? ЛИНК!?

http://www.amsmspi.mk/mk/sostojba.asp

Цитат
СООБРАЌАЈ : На патниот правец Гостивар -Кичево на 1,5 км. пред Стража се врши реконструкција на мостот и таму сообраќајот е затворен за тешки товарни возила над 7,5 тони, како и за автобуси. Сообраќајот за овие возила се пренасочува преку патниот правец Маврово – Дебар - Струга.