Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 533731 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #3675 на: 26 Август 2023, 11:55:01 am »
Се погодив денес на една улица што ја репарираат германците, јас бев запрепастен и морав да сликам...

Мене ми беше до колена, а сум 196 висок..ај  нека испука ова за 2 месеци ко кај  нас.
I jas pred par nedeli se zaprepastiv, edna minijaturna ulicka megju zgradive debelina na asfalt kako ova na slikive ...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3676 на: 27 Август 2023, 14:40:40 pm »
Се погодив денес на една улица што ја репарираат германците, јас бев запрепастен и морав да сликам...

Мене ми беше до колена, а сум 196 висок..ај  нека испука ова за 2 месеци ко кај  нас.
I jas pred par nedeli se zaprepastiv, edna minijaturna ulicka megju zgradive debelina na asfalt kako ova na slikive ...

Пред пар години пред короната ставив една слика во Антверп главниот булевар кога го асфалтираа бев таму. Ставаа 80cm дебел асфалт, од тој црниот како кај нас. Кај нас ставаат едвај 15cm и се деформира и уништува за 9 месеци. Срамотилаци бедни и никакви.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #3677 на: 28 Август 2023, 08:18:47 am »
Кој 9 месеци,  патот од Битола до Грчка граница се реконструира оти стариот беше полн дупки,  ама беше мазен и прав кај шо немаше дупкка, ко го изгребија 15цм за да го продат по луѓе гребаното  беше поарен  него сега новотурениот. Вчера одев до Грција, по ново турениот асвалт, греој е,  на секој 3 метри пливаш угоре удолу, угоре удолу. А допрва го чека масивен сообраќај, од фабриката едно 200+ автобуси секој ден, увезуваме ќумур, илјадници шлепери денот само со ќумур врват, и кузнеј колку друг сообраќај. Битно никој ништо не вика, ќе се сликаат за некој ден и нека му ја мислат другите шо ќе дојдат.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #3678 на: 28 Август 2023, 09:20:17 am »
Тоа е, платено ко за 80 цм асфалт или колку и да треба, турено 15 цм, разликата се знае се дели и после 1 година пропаднат патот.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #3679 на: 28 Август 2023, 18:58:15 pm »
Кој 9 месеци,  патот од Битола до Грчка граница се реконструира оти стариот беше полн дупки,  ама беше мазен и прав кај шо немаше дупкка, ко го изгребија 15цм за да го продат по луѓе гребаното  беше поарен  него сега новотурениот. Вчера одев до Грција, по ново турениот асвалт, греој е,  на секој 3 метри пливаш угоре удолу, угоре удолу. А допрва го чека масивен сообраќај, од фабриката едно 200+ автобуси секој ден, увезуваме ќумур, илјадници шлепери денот само со ќумур врват, и кузнеј колку друг сообраќај. Битно никој ништо не вика, ќе се сликаат за некој ден и нека му ја мислат другите шо ќе дојдат.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Stenton li go pravese?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3725
« Одговори #3680 на: 28 Август 2023, 19:36:58 pm »
Пелагонија Гостивар. Исто сите приклучни улици и патишта, бензиски и други објекти не се веќе на исто ниво со патот и има скала од неколку сантими.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3681 на: 20 Декември 2023, 17:48:44 pm »
Стариот пат ГраЦко-Велес пуштен ли е за користење?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3725
« Одговори #3682 на: 20 Декември 2023, 18:04:29 pm »
Мислам пишеше дека е пуштен. На сликите изгледаше дека е направен доста подобро од автопатот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3683 на: 20 Декември 2023, 18:54:41 pm »
Пуштен е.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6686
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3684 на: 07 Јули 2024, 17:51:51 pm »
Новиот дел од патот Велес - Скопје што се прави веќе 5 години иако сеуште официјално не е пуштен (уште стои радар и казнува на 80) десната лента му е пропадната и цела со дупки. После бензиската до делењето за СК-КУ. Мизерија северџанска.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5148
  • Пиши лаже
« Одговори #3685 на: 07 Јули 2024, 17:59:06 pm »
Де бре, кога ли го направија, кога би пропадна... цццц

Факит, глупиов Тапаталк бара премиум за да пишам пост...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1782
« Одговори #3686 на: 08 Јули 2024, 08:54:34 am »
Новиот дел од патот Велес - Скопје што се прави веќе 5 години иако сеуште официјално не е пуштен (уште стои радар и казнува на 80) десната лента му е пропадната и цела со дупки. После бензиската до делењето за СК-КУ. Мизерија северџанска.

Ова на делот кај Катланово? Баш вчера поминав и некои од "80" знаците беа завртени да не се гледаат, а некои беа бледи како да имаа залепено фолија (мене така ми се виде, можеби сум грешка) за да бидат неважечки. И си терав 120 колку што ми е логички на автопат :D Која мизерија се полицајциве. Абе нека одат на партизанска нека казнвуаат планински луѓе, не да малтретираат луѓе оти возеле 120 на автопат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2324
« Одговори #3687 на: 08 Јули 2024, 08:59:35 am »

Јас мислев ми се причинува, си викам не е можно, пред некој ден го пуштија во употреба, ама тоа е кога гребеа по некој цм за да стават помалку асфалт, разликата се знае каде
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3688 на: 16 Јули 2024, 22:09:40 pm »
Пазете кај Битола кај тунелите. Фрлале камења по колите и има доста скршени шофершајбни.

« Последно менување: 16 Јули 2024, 22:44:26 pm nestor04 »

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2160
« Одговори #3689 на: 16 Јули 2024, 22:40:29 pm »
Пазете кај Битола кај тунелите. Фрлале камења по колите и има доста скршени шофершајбни.
Обиколницата од магистралниот пат Прилеп- Битола- Охрид од синоќа е  затворена за сообраќај, кој се пренасочува низ градот.

https://telma.com.mk/2024/07/16/so-pomosh-od-turczija-i-hrvatska-od-vozduh-se-gasne-razgoreniot-pozharot-nad-bitola-shestte-avioni-polnat-voda-od-prespanskoto-ezero/