Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 692296 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #3375 на: 20 Јули 2020, 08:46:40 am »
Редно време е да го средат ПП-БТ. Колку што памтам, 15тина години не е воопшто правен. 15 години министер за транспорт и врски имаме од Прилеп, последни ги прават патиштава за ПП и БТ :D Добро е Плетвар што го потсредија да не ги кршиме колите.
Да? Редно ли е време? Качанички пат неможат да го асфалтираат ниту во градскиов дел што врзува со Бул. Словенија, па пат ќе правеле. Накај Охрид патот е готов, само никако да се „пушти“ веќе 3 години зошто е златна кокошка.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3376 на: 20 Јули 2020, 09:04:42 am »
Gradsko -Pp veke imase proekt,zapicnat ovie proevropskite go prekinaaZbog provizija.Sega Spandkata kompanija bara 100 milioni osteta i ke gi dobie.Za zivot.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3867
« Одговори #3377 на: 20 Јули 2020, 09:09:01 am »
Редно време е да го средат ПП-БТ. Колку што памтам, 15тина години не е воопшто правен. 15 години министер за транспорт и врски имаме од Прилеп, последни ги прават патиштава за ПП и БТ :D Добро е Плетвар што го потсредија да не ги кршиме колите.
Да? Редно ли е време? Качанички пат неможат да го асфалтираат ниту во градскиов дел што врзува со Бул. Словенија, па пат ќе правеле. Накај Охрид патот е готов, само никако да се „пушти“ веќе 3 години зошто е златна кокошка.
Не се готови мостовите КИ-ОХ.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3378 на: 20 Јули 2020, 09:18:35 am »
Не се готови мостовите КИ-ОХ.
Ама никој не вика дека треба ЦЕЛИОТ да се пушти наеднаш. Имаш делови кои се готови или 99% готови, пушти ги тие.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #3379 на: 20 Јули 2020, 09:18:47 am »
Качанички е супер, ако го направат каде ќе тестираме коли од салоните ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3380 на: 20 Јули 2020, 09:25:40 am »
Качанички е супер, ако го направат каде ќе тестираме коли од салоните ;D
LIVE: Kacanicki pat 2020

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3381 на: 20 Јули 2020, 09:46:59 am »
@t0m1cA за Кичево - Охрид зборуваш? Каков е патот таму, ако го возиш тој правец? Лани го возев цело лето, правец Скопје - Охрид и ми се чини дека уште ми вибрираат рацете и од Стража и од таа делница. Знам дека имаше некои чудни вклучувања и исклучувања, едвај обележани, како chicanes мораше да ги поминуваш.

Баш со @bubeqwerty имавме дискусија, треба повторно да возам Скопје - Охрид, не знам кое е помалото зло, дали преку Прилеп/Битола да одам или преку Стража.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #3382 на: 20 Јули 2020, 10:05:26 am »
@t0m1cA за Кичево - Охрид зборуваш? Каков е патот таму, ако го возиш тој правец? Лани го возев цело лето, правец Скопје - Охрид и ми се чини дека уште ми вибрираат рацете и од Стража и од таа делница. Знам дека имаше некои чудни вклучувања и исклучувања, едвај обележани, како chicanes мораше да ги поминуваш.

Баш со @bubeqwerty имавме дискусија, треба повторно да возам Скопје - Охрид, не знам кое е помалото зло, дали преку Прилеп/Битола да одам или преку Стража.
Преку Дебар-Струга.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3867
« Одговори #3383 на: 20 Јули 2020, 10:54:13 am »
Зборувам за автопат Ки - Ох и мостовите по делницата.
Стража е одлична сега, не знам зошто ти вибрирале рацете :P
За Охрид не сум бил година дена, така да после Кичево не би знаел каков е патот. Дебар - Струга е добар, ама Маврово - Дебар е ужас.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #3384 на: 20 Јули 2020, 11:11:21 am »
Лош е од Стража накај Охрид, има бранови на неколку места и издигнатини. Лани на враќање од Охрид, еден со спуштено Audi A3 што возеше пред мене му закачи јако негде под мотор, летнаа искри и го излизга во спротивната лента. Среќа немаше коли од таму па успеа да спаси глава и да се врати во лента.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3385 на: 20 Јули 2020, 11:17:41 am »
Реално муабет ако правиме Гостивар-Охрид е трауматско искуство. Треба терапија после секое возење за PTSD.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3386 на: 20 Јули 2020, 11:22:15 am »
Лош е патот Стража - Охрид.
Викендов го возев.

На пресека се крши предница поштено. Па тоа калурниците пред Охрид, не обележени, лошо направени. Ужас.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #3387 на: 20 Јули 2020, 11:40:28 am »
Стража - Кичево е сууупер сега, Кичево - Охрид е друга приказна...може најлош пат да е во Македонија моментално посебно Пресека.
New blood of old school

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3388 на: 20 Јули 2020, 13:04:47 pm »
Реално муабет ако правиме Гостивар-Охрид е трауматско искуство. Треба терапија после секое возење за PTSD.

Баш ради тоа му велев на @t0m1cA дека ми трнат и вибрираат рацете после цел месец возење натаму наваму по Стража. И друго дополнително - кога се правел тој пат, не бил планиран да биде толку прометен, од Охрид кон Стража мислиш дека е Pikes Peak, среќа што три ленти е сега.

Ми се случуваше на споевите на мостовите за малку да ме отфрли скоро во другата лента, како што било случајот со А3ката

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3389 на: 20 Јули 2020, 14:41:26 pm »
Стража е средена, до Кичево е ОК, после е заебано поготово на Пресека и пред Охрид. На Пресека има еден заебан дел каде е удолница пред кривина и асфалтот е направен ренде баш пред кривината.