Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 560680 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?
« Одговори #1635 на: 13 Октомври 2015, 13:13:43 pm »
Незнам, освен одводот на водата друг проблем негледам, има сличен кружен со таков нагиб во струмица едно 10 години па немало проблеми до сега.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
« Одговори #1636 на: 13 Октомври 2015, 13:21:28 pm »
Шо знам, мене ми е некако чудно кружен тек да не е на една рамнина (со некоја минимална толеранција). Прилично сум сигурен дека не сум видел нешто такво до сега.
Претпоставувам дека на овој кружен тек, ќе треба самиот круг да биде под голем агол (ако се земе предвид нагибот), а не прилазите/излезите до/од него, и тоа ми е некако вансериско... Мада, први сме у свет со Ѕ-кривина на мост, па еве уште една шанса :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #1637 на: 13 Октомври 2015, 13:54:34 pm »
Вчера стравотна дупка се отворила на Паланка-Бугарија. Еден со Меган постар остана без пола кола. Јас за малку ја избегнав.
Се гледа тека беше тазе дупка со остри рабови, веројатно предизвикана од одроните.
Пазете натаму. Одроните се исчистени ама дупки од падот на одронот има.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1638 на: 13 Октомври 2015, 19:56:29 pm »
На кое место точно?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1639 на: 13 Октомври 2015, 23:00:36 pm »
Од Бугарска граница накај Паланка кога одиш, пред Паланка едно километар-два. Грубо.

Присутен MartinK_2

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
  • Сите реки водат накај море,сите улици кон дома...
« Одговори #1640 на: 13 Октомври 2015, 23:18:38 pm »
@Дибидус тоа треба во најбрзо време да го испита и да реагира кај Градските власти!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1641 на: 14 Октомври 2015, 00:50:27 am »
а да видите како пропаднал асвалтот во ново лисиче, кога возиш по бато, па на семафорите ке завртиш на десно према окта бензинската... пола од таа лента, пола од лентата за право и целиот пешачки дел што е со бехатон коцки, пропаднал наеднаш пола метро па можда и поише... вчера пројдов таму, немаше ништо... вечерва проашам и гледам со стубчиња затворено...

таа линија више една пропадна, ама 10-тина сантими.. тука се изведуваше канализација... авалтираа, наместија се и после 1-2 месеци пропадна.. дојдоа, санираа, ете го сега пак и тоа бајаги по сериозно... да не го видиш местото, како што влагаат тука улетани за семафорот да го фатат, сериозно може да полетаат во воздух...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1642 на: 14 Октомври 2015, 01:11:11 am »
Од Бугарска граница накај Паланка кога одиш, пред Паланка едно километар-два. Грубо.

Жена ми вчера беше за БГ и на враќање рече дека имало некоја голема дупка на патот, дури цела кола се изместила бидејќи возачот не ја видел навреме, само не е на км-два туку е едно 7-8км пред Паланка, некаде кај контрлолната станица за гас после село Жидилово во правец кон Паланка.

@Дибидус тоа треба во најбрзо време да го испита и да реагира кај Градските власти!

Колку се спретни градските власти таа дупка ќе си биде таму уште некое време, за жал.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1643 на: 14 Октомври 2015, 07:47:46 am »
Е може де. Сега незнам точно километри. Ама еден ја остави колата таму баш пред мене. Ќе ја видиме на плац за кратко. Таа предница го даде своето.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1644 на: 18 Октомври 2015, 22:05:30 pm »
Ај да не се повторувам два пати, ова е од денеска.

Денес ме изнервира патот Росоман - Кавадарци. Втор на листата најкрш патишта во Македонија. Некој километар пред влез во Кавадарци има дупка преку цела лента а знак со ограничување 40км/ч ставен на 15-20 метри пред самата дупка. Прво знакот треба да се постави на поголема оддалеченост да има време возачот да ја намали брзината на движење и да ја забележи дупката која воопшто од подалеку не изгледа како дупка туку како расфрлан песок на пат и второ баш поради тоа што лаже дека изгледа како расфрлан песок на пат некој ќе остане без предница ако ја помине со 40км/ч. Таа дупка се поминува во прва брзина, а не како мене во четврта.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1645 на: 18 Октомври 2015, 23:21:46 pm »
Пред некое време кога поминав од таму за малку еден форд фокус избегна сообраќајка, кога од спротивен правец комбе во последен момент проба да ја избегне таа дупка и премина во неговата лента, јас бев позади комбето и ги гледав како на филм .....Како и да е треба да се санира побргу тоа ама кој да те слуша.....

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #1646 на: 19 Октомври 2015, 09:55:03 am »
Пред некое време кога поминав од таму за малку еден форд фокус избегна сообраќајка, кога од спротивен правец комбе во последен момент проба да ја избегне таа дупка и премина во неговата лента, јас бев позади комбето и ги гледав како на филм .....Како и да е треба да се санира побргу тоа ама кој да те слуша.....
Чекале да се направат 100.000 дупки па да почнеле да ги санираат

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43952
  • Il Moderatore
« Одговори #1647 на: 22 Октомври 2015, 11:38:11 am »
4-5 места у државава секој е*ен дожд имаат проблеми со одрони. Па добро бе, колку споменици треба да се решат тие проблематични места?!

http://fokus.mk/poradi-odron-zatvoren-patot-mavrovo-debar/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1648 на: 22 Октомври 2015, 11:42:03 am »
zatvoren e patot gradsko-negotino?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1649 на: 22 Октомври 2015, 13:44:03 pm »
Филм се снима.