Автор Тема: Работи кои не ви требаат или ви се за давање  (Прочитано 652250 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6209
  • 69
Одг: RABOTI KOI NE VI TREBAAT I SE ZA DAVANJE
« Одговори #615 на: 02 Декември 2012, 20:10:17 pm »
Да не сакаш и притоа да има некоја да ти го издудла...
Ебаве тоа мрзите...
Нема, ја сум рекол...Кај нас и 300 денари да направат гориво да е, пак сите кола ке возат, исто, ако не и повеќе, и пак ке се жалат дека е прескапо, ке плачат и никој нема да се побуни..
И да направат поволност при регистрација дека што повеќе ја возиш колата толку повеќе ке плаќаш за екологија и повеќе од дупло осигурање итн итн пак ке се вози исто...
Нема, таков ни е менталитетот...Балкански...
Сите сакаме да имаме све, ништо да не работиме и други да ни ги бркаат работите...Балканска демократија...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #616 на: 02 Декември 2012, 20:39:03 pm »
Хм, цел месец се возам со бус на работа и не гледам дека нешто ми фали, напротив малку протегнување на нозете добро доаѓа. Не можам на Веро да дојдам пошто живеам у село, па нема во недела превоз. Визбегово, поблиску од многу гратски општини а така далеку пешки, рекордот ми е 26-7 мин пешадија без трчање од хотел Карпош. И тоа што си у Имачка одма не те праи освестен, туку не има и овде, иако балканското е силно во нас.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #617 на: 02 Декември 2012, 20:46:01 pm »
Да не сакаш и притоа да има некоја да ти го издудла...
Ебаве тоа мрзите...
Нема, ја сум рекол...Кај нас и 300 денари да направат гориво да е, пак сите кола ке возат, исто, ако не и повеќе, и пак ке се жалат дека е прескапо, ке плачат и никој нема да се побуни..
И да направат поволност при регистрација дека што повеќе ја возиш колата толку повеќе ке плаќаш за екологија и повеќе од дупло осигурање итн итн пак ке се вози исто...
Нема, таков ни е менталитетот...Балкански...
Сите сакаме да имаме све, ништо да не работиме и други да ни ги бркаат работите...Балканска демократија...
:)

Доста бе па и ти со тие менталитети. толку си под влијание на мислата за владеењето на некој менталитет што си заборавил што е рационално.
За мене рационално е да одам секаде со возило бидејќи навистина немам време за пешки. Кога ќе биде бензинот 300 денари тогаш и приоритетите во животот ќе се сменуваат. Тогаш ќе се редуцираат активноститте кои бараат транспорт а ќе се наоѓаат нови активности кои нема да бараат транспорт. Е сеа ти ќе речеш па што ти фали сега да ги бараш алтернативите. Па едиствена причина е што порано бензинот бил 50 денари а не 300. Така еволуирал животот и навиките на луѓето. кога ќе стане бензинот 100, па и 120 па и 200 ќе биде друга приказната тогаш. Тогаш нема да земам 25к плата, ќе земам 50к плата.... можеби. Не знаеме, ќе видиме. Додека нешто е во границите на прифатливата cost-benefit пропорција тогаш ќе биде едно. Кога нема да биде прифатлива ќе биде друго. Тоста со таа балканштина, досадно е веќе да се самокритикуваме. Пошто „Балканштина“  е многу широк поим.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6209
  • 69
« Одговори #618 на: 02 Декември 2012, 20:55:28 pm »
За мене рационално е да одам секаде со возило бидејќи навистина немам време за пешки.

Дали некогаш си помислил дека со секое твое палење на возилото од издувните гасови заболуваат стотици мали невини дечиња кој се ни криви ни должни да ги вдишуваат истите?

И тоа што си у Имачка одма не те праи освестен, туку не има и овде, иако балканското е силно во нас.

Окружувањето те прави да бидеш освестен и да размислуваш поинаку...Кога гледаш дека едноставно штирчиш со однесувањето, се засрамуваш сам од себе. Тоа е најдобрата терапија за да се излекуваш од балканскиот менталитет. Лекувањето не е долго и трае неколку недели, што во потполност би бил излекуван...Се додека не се вратиш назад и видиш во кое опкружување си. Исто како и наркоман...Се додека нема дрога околу тебе, ок си...Чим видиш точка, пак си у бубањ :)

@Falanga
Колку звучам на тебе во една тема а? со погорниот цитат а? ;)

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #619 на: 02 Декември 2012, 20:59:06 pm »
Да бе :) Опасен си. :D

А кажи ми, дали дома кога ти се прди го окинуваш внатре у соба, дури некогаш и под јорган, или излегуваш надвор на тераса, се празниш, луфтираш ногарка па се враќаш назад?

;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #620 на: 02 Декември 2012, 20:59:41 pm »
не ја ебете темата... не да сте офф топик, ептен сте... имате тема за горива, квалитет, потрошња, цена па таму моѓе и за последици да се дискутира...

освен некој од вас ако има нешто бензин или нафта гратис да даде, пошто не му треба, во друг контекст горивото со се цената негова не е за тука муабет... 2 страни читам надмудрувања...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #621 на: 02 Декември 2012, 21:00:57 pm »
Ah be Onak, lesno ti e tebe. Ти метан сам си произведуваш....

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #622 на: 02 Декември 2012, 21:06:06 pm »
Подарувам централна брава од оние DIY, купена на времето за фордот, не ми фаќаше никако око за монтажа и баталена. Нема далечинско, за некоја кола што нема сопствена централна ќе биде добра. Случајно ја откопав по деловите. Кинез нормално, пишува 5кг по брава иако не ми стои за веродостојно тоа.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #623 на: 02 Декември 2012, 21:28:22 pm »
Подарувам централна брава од оние DIY, купена на времето за фордот, не ми фаќаше никако око за монтажа и баталена. Нема далечинско, за некоја кола што нема сопствена централна ќе биде добра. Случајно ја откопав по деловите. Кинез нормално, пишува 5кг по брава иако не ми стои за веродостојно тоа.
mene pa mi treba edno motorche za bagazot :D za da mi bide komplet cela centralna :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #624 на: 02 Декември 2012, 21:35:24 pm »
Ангел, ако некому му потребаат две или три, ќе остане едно ;) Четири се, изумив да напишам.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #625 на: 02 Декември 2012, 21:40:18 pm »
Dobre ako ostane eden na lager planiraj go za mene :D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #626 на: 03 Декември 2012, 15:26:59 pm »
Аууу шо напрајвте со Лордот, дојде да ги земи магленките и фарот ?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15005
« Одговори #627 на: 03 Декември 2012, 15:56:34 pm »

Немав време да поминам, а кога се ослобдував беше касно. Реков во недела ќе поминам...имавме состанок Буба Клуб во Ден и Ноќ (Скопје) и не успеав. Сега одам среда/четврток пак така што...ќе поминам ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14872
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #628 на: 03 Декември 2012, 17:05:12 pm »
А ти да дојдиш да си го земиш бирото.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #629 на: 03 Декември 2012, 17:53:07 pm »
prijatelive davaat nafta koj saka neka odi da si zeme :D http://www.youtube.com/watch?v=Pt-_lsiS-ik&feature=player_embedded