Автор Тема: Работи кои не ви требаат или ви се за давање  (Прочитано 724992 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6044
Одг: Работи кои не ви требаат или ви се за давање
« Одговори #3870 на: 17 Мај 2026, 16:53:06 pm »
Ти пишав 😊

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18043
« Одговори #3871 на: 17 Мај 2026, 20:30:36 pm »
Ја начнавте темата за носење, планирам со кола да идам од Германија за Скопје почеток на Јули на одмор.
Ако некој му треба нешто од тука што не се наоѓа во Македонија, нека ми пише пп ќе го донесам до Скопје со драго срце, па после ќе си го земете од кај моите. Само да биде нешто што не морам да го шверцам, не сакам да се замарам по граници со тоа.

Ако не е проблем, би сакал да ја искористам понудава да порачам значки за новата кола, кои нити ги има овде, нити сакаат да ми ги нарачаат во АутоСК :)

Поштарина за МК е одлични 30 евра кои подоцна ќе се претворат во уште поодлични 70 со лежарината на ДХЛ/Федекс (наспроти само 6 евра до германска адреса), и значките ќе ме коштаат колку сет за ребраст каиш :)

Ако не е проблем, пиши ми ПП :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2401
« Одговори #3872 на: 17 Мај 2026, 20:34:36 pm »
Ја начнавте темата за носење, планирам со кола да идам од Германија за Скопје почеток на Јули на одмор.
Ако некој му треба нешто од тука што не се наоѓа во Македонија, нека ми пише пп ќе го донесам до Скопје со драго срце, па после ќе си го земете од кај моите. Само да биде нешто што не морам да го шверцам, не сакам да се замарам по граници со тоа.

Ако не е проблем, би сакал да ја искористам понудава да порачам значки за новата кола, кои нити ги има овде, нити сакаат да ми ги нарачаат во АутоСК :)

Поштарина за МК е одлични 30 евра кои подоцна ќе се претворат во уште поодлични 70 со лежарината на ДХЛ/Федекс (наспроти само 6 евра до германска адреса), и значките ќе ме коштаат колку сет за ребраст каиш :)

Ако не е проблем, пиши ми ПП :)

Ако не се договорите, Краго ќе те кошта смешно за таква мала работа.

И дај претстави ја веќе убаво, знаеме дека проработе системот на царина. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18043
« Одговори #3873 на: 17 Мај 2026, 20:54:09 pm »
Мене и онака ми е скапа сумата од 90 евра за два метални триаголници, па гледам да платам што поблиску до тие 90 евра... Quadrifoglio tax, шта чеш.

За претставување, извадив таблици пред некој ден, и денес ја оставив во комшии кај @andrej_111 во Струмица на подмладување. Ќе си ја земам тек таму на крај на месец ради приватни ангажмани, па тогаш ќе почне да се вози, чисти и конечно претстави и на форум :)