Автор Тема: Ford Fiesta  (Прочитано 9780 пати)

Отсутен r@cer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
  • live to ride,ride to live
Одг: Ford Fiesta
« Одговори #15 на: 01 Мај 2012, 11:32:08 am »
Vi blagodaram na site za vashite mislenja i gi cenam vashite soveti :) mislam deka site ste vo pravo no jas otkako shto znam za sebe znam i za fiestata jas ucham za Avtoelektrichar i znam kolku pari i vreme se potrebni za fiestata da stane "Dzver" sea sekoj shto znam shto ima Tuning vozilo non stop mu pravi "UPDATE" taka da ovoj sport so koli e dobar no i skap sport jas imam zelba i pocnav neshto da pravam na fiestata poleka poleka neka trae i 20 godini ako treba imam zelba da ja napraam kolata kolku tolku podobra,a za karoserijata e kriv tatko mi on ja izlupal :/i kako shto kaza @Simo - Carrier166 Citiram: Едно е да направиш ѕвериште од вакво ауто, а друго е да земеш да спремаш BMW 530i, каде преправките ќе те коштаат колку нова фиеста од салон. vo pravo e no
kako i da e ushte ednash vi blagodaram za vashite mislenja i idei :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #16 на: 01 Мај 2012, 13:44:19 pm »
Де бре луѓе направивте баук од ништо. Доколку рејсер има знаење, време и желба нема да му требаат баснословни суми за да направи ѕверче од фиестата. За 500 евра може да земе 2.0 турбо мотор со се пренос, останатиот дел од работата е импровизација.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #17 на: 01 Мај 2012, 14:10:44 pm »
@Carpathian Lord..

Zasho be Toretto da e lejm? ;D ;D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #18 на: 01 Мај 2012, 14:11:00 pm »
Види другар ако ти мислиш дека се тоа се исплати,неможе никој да те предомисли,макар јадел гомна со години..Исто па и не значи дека ако истиот проект не му успеал на некој друг,нема да ти успее на тебе..Секогаш тежни кон тоа да успееш во тоа што си наумил,така и подобар човек ќе станеш..

@Carpathian Lord Ако нему проектот не му успее,он и само он ќе си ја мава глаата од зид,никој од нас нема тоа да го направи за него..Така да,те молам,не соли памет и глеј си ја својата работа..Се што можеме ние да направиме е да го поддржиме,исто како другите проекти на некoи членови на форумов..;)
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
« Одговори #19 на: 01 Мај 2012, 15:17:44 pm »
Racer ако го средуваш полека , со трпение и со гоолем труд и околу средствата и околу работата на количето многу пголем кејф ке му имаш кога ќе го надоградуваш,јас мислам и да ти даде некој на рака 3 000 евра и да ти рече еве ти однеси го на мајстор наваму натаму за една недела нека ти го средтат,нека ти го направат Звер, не е тоа тоа , Јас така мислам ,Ако грешам нека изгорам  :D ;)

Отсутен r@cer

• Почетник
  • *
« Одговори #20 на: 01 Мај 2012, 18:44:41 pm »
Racer ако го средуваш полека , со трпение и со гоолем труд и околу средствата и околу работата на количето многу пголем кејф ке му имаш кога ќе го надоградуваш,јас мислам и да ти даде некој на рака 3 000 евра и да ти рече еве ти однеси го на мајстор наваму натаму за една недела нека ти го средтат,нека ти го направат Звер, не е тоа тоа , Јас така мислам ,Ако грешам нека изгорам  :D ;)
taka e kako shto spomnav kolata ja znam otkako znam za sebe sega normalno nemoze za 1 den sport da ja napravam normalno no so tek na vreme (Godini) kje se sredi ne vikam odma kje ja napravam normalno kje ima negde utki ali sepak merak mi e so koli da rabotam a odobeno so Fiestata taka da kako shto kaza i @Cuore Sportivo motor e najmal problem i toa ne e golema investicija no ima dosta dr raboti da se napravat  :)....

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #21 на: 01 Мај 2012, 19:01:13 pm »
Јас многу би сакал да го видам фиестичево спремно, т.е. како се спрема, нешто слично како што тоа го прават Јан турбо и 2фаст4ју. Сепак нивните проекти коштаат над 10000 евра, што и не е така голема сума на пари, но ако се земе почетната позиција на колата, не вреди да се потроши ни евтро во неа. Нека најде друга Фиеста со спортско подвозје и каросерија и основа за моторот кој го посакува, па потоа ќе има некаква осмисленост желбата. Тоа дека со 500 евра ќе ја направи колата ѕвер(Куоре не го буши детето, со тие пари ти неможеш да си купиш ни потрошен материјал за коцката како свеќици и варијатор) се само приказни кои ќе му создаваат дополнителни илузии на рејсер.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13844
« Одговори #22 на: 01 Мај 2012, 20:33:42 pm »
@Carpathian Lord,

На човек никогаш не можеш да му ги знаеш паричникот и проблемите...
Неблагодарен ти е овој пост....

Му направи од еден негов пост, целосен психолошки профил на членот ...

Ако ти си имал слични соништа, да правиш нешто такво и не си успеал, пошто ти го помнам муабетот, како сите Вие возите такви ѕверови, немој твојот неуспех и разочарување да му ги удираш на друг по фаца ...

@racer, само напред со замислата друже, немој да оставаш да те предомислат, ако тоа те прави среќен, go for it ...

Пффф...како ме окарактеризира како небаре јас го плукам човеков...па на крај се сврти како демек мојот неуспех дрн дрн јариња.

Мојот „успех“ (читај:пари) ги пренасочив кон други животни приоритети. Секој со својот есап нели? :) Ако ти имаш повеќе пардон...поуспешен си, ОК тоа е твое и навистина секоја чест.

Мене целта ми беше да пренесам досегашно животно искуство на дечкото.

Јас кажувам објективно мислење и совет кој може да му се најде.

Иначе и јас можам да му речам...

„Еј имаш добар кредит од Стопанска, земи 10 000 евра и ја имаш најбесната Фиеста во Македонија“ Right?

Супер ќе тепаме филмови за соништа :)

Јас сум бил на многу форуми претходно и модератор и сл срања (PunGas, Кајгана, ЗаЗабава...) и таму созревав токму од мислења како луѓе како мене кои реално ме наведуваа кон работите во животот и на што да се надевам.

Крај краева...

Мое мислење е тоа. Racer ако е паметен ќе го прифати и ќе се подзамисли за своите планови и ако НАВИСТИНА сака и е решен да си го посвети животот и парите на својот сон, од мене ќе ја добие 110% поддршка

И крајниот резултат може да биде ваков

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #23 на: 01 Мај 2012, 22:40:00 pm »
Јас многу би сакал да го видам фиестичево спремно, т.е. како се спрема, нешто слично како што тоа го прават Јан турбо и 2фаст4ју. Сепак нивните проекти коштаат над 10000 евра, што и не е така голема сума на пари, но ако се земе почетната позиција на колата, не вреди да се потроши ни евтро во неа. Нека најде друга Фиеста со спортско подвозје и каросерија и основа за моторот кој го посакува, па потоа ќе има некаква осмисленост желбата. Тоа дека со 500 евра ќе ја направи колата ѕвер(Куоре не го буши детето, со тие пари ти неможеш да си купиш ни потрошен материјал за коцката како свеќици и варијатор) се само приказни кои ќе му создаваат дополнителни илузии на рејсер.

Отвори огласи, за 1000 - 1500 евра има калибра турбо.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #24 на: 01 Мај 2012, 23:45:28 pm »

Отвори огласи, за 1000 - 1500 евра има калибра турбо.

Ne zbori na pamet.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #25 на: 01 Мај 2012, 23:59:49 pm »
+1
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #26 на: 02 Мај 2012, 05:22:00 am »

Пффф...како ме окарактеризира како небаре јас го плукам човеков...па на крај се сврти како демек мојот неуспех дрн дрн јариња.

Мојот „успех“ (читај:пари) ги пренасочив кон други животни приоритети. Секој со својот есап нели? :) Ако ти имаш повеќе пардон...поуспешен си, ОК тоа е твое и навистина секоја чест.

Мене целта ми беше да пренесам досегашно животно искуство на дечкото.

Јас кажувам објективно мислење и совет кој може да му се најде.

Иначе и јас можам да му речам...

„Еј имаш добар кредит од Стопанска, земи 10 000 евра и ја имаш најбесната Фиеста во Македонија“ Right?

Супер ќе тепаме филмови за соништа :)

Јас сум бил на многу форуми претходно и модератор и сл срања (PunGas, Кајгана, ЗаЗабава...) и таму созревав токму од мислења како луѓе како мене кои реално ме наведуваа кон работите во животот и на што да се надевам.

Крај краева...

Мое мислење е тоа.Racer ако е паметен ќе го прифати и ќе се подзамисли за своите планови и ако НАВИСТИНА сака и е решен да си го посвети животот и парите на својот сон, од мене ќе ја добие 110% поддршка

И крајниот резултат може да биде ваков

Начинот на кој му го пренесуваш твое животно искуство е подбивен, полн со исмејување ...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #27 на: 02 Мај 2012, 08:33:54 am »

Начинот на кој му го пренесуваш твое животно искуство е подбивен, полн со исмејување ...

+1. Вистината може да му ја кажеш на повеќе начини

Отсутен r@cer

• Почетник
  • *
« Одговори #28 на: 04 Мај 2012, 12:23:03 pm »

Отсутен r@cer

• Почетник
  • *