Автор Тема: Пристига кралот ... Samsung Galaxy S III ...  (Прочитано 43031 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Одг: Пристига кралот ... Samsung Galaxy S III ...
« Одговори #255 на: 19 Октомври 2012, 14:14:23 pm »
Драпајте се кај шо ве чеша........ не на друго место...

HD Слика? Да а?

Па нели тоа имаше врска нешто со големи на екран, со пиксели............... ДА!!!

Еве ти која пикеселажа ја има С3 - 720 x 1280 pixels, 4.8 inches (~306 ppi pixel density)
Ева која ја има ајфон 5 - 640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density)
HTC One X  - 720 x 1280 pixels, 4.7 inches (~312 ppi pixel density)

Ауууу опасно!! Па нели сите беа појаки од ајфон............... да да. Појаки се.

Зошто никој не го коментира 4 јадрениот процесор на ес 3, во споредба со малото 2 јадрено процесорче на ајфон ??

Ајде чекам...........

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #256 на: 19 Октомври 2012, 14:16:53 pm »
Osmica си се фатил ко слеп за стап.
Толку од мене, не вреди муабетов.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #257 на: 19 Октомври 2012, 14:19:50 pm »
Џабе pixel density ако на обичен 720p филм мора да му праи downsample за да го пушти. И право да ти кажам, едвај чекам фрижидерот да ми има Андроид, за да можам да глеам HD филм без додека си правам сендвич.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #258 на: 19 Октомври 2012, 14:20:38 pm »
Ајде бе Осмица, кажи ја предноста на двојадреното процесорче во однос на 4 јадрениот? Имаш некое видео со извршување на математички операции да видиме како се држат?! Баш ме занима - онака спортски, пошто реков мене не ми е битно кој на графикон ќе биде побрз.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #259 на: 19 Октомври 2012, 14:25:35 pm »
^^Имаш видео погоре во споредба со квад кор, нема што да обајснувам.
Се фатив за HD и за брзината, како слеб за стап. Нормално кога боли, боли.

Поздрав.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #260 на: 19 Октомври 2012, 14:30:11 pm »
Јас не сум mesurebator (не д*кам на мерени перформанси), мене ме занима функционалноста на телефонот. Сега за сега, изгледа дека iPhone треба да стигне до верзија 78 за да да ја постигне функционалноста на Андроид.

QFT

8-ка, мешаш pixel density и resolution

Разликите во pixel density што ги имаш постирано се микроскопски големини. Можеби живееш во друга димензија, ако таа разлика и разликата во „брзинана“ ти прават разлика.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #261 на: 19 Октомври 2012, 14:32:46 pm »
Еве вака:

High-definition video is video of higher resolution than is standard. While there is no specific meaning for high-definition, generally any video image with more than 480 horizontal lines (North America) or 570 lines (Europe) is considered high-definition. 720 scan lines is generally the minimum even though many systems greatly exceed that. (Извор: High-Definition Video - Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video)

Значи, ок, технички Iphone може да пушти HD видео, иако не го задоволува генералниот и општоприфатениот минимум за тоа што е HD.

E сега, ако правиме муабет за стандардни резолуции на дисплеј, HD се рачуна тек од 1280х720. Во никој случај дисплејот не е со HD резолуција.

http://en.wikipedia.org/wiki/Graphic_display_resolutions#HD_.281280.C3.97720.29

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #262 на: 19 Октомври 2012, 14:33:59 pm »
За ова зборам:
Цитат
The iPhone 5′s A6 processor is a powerful, super-speedy beast, according to benchmarks of the forthcoming handset that showed up on Geekbench on Sunday.

The iPhone 5, labeled as iPhone5,2, scored a 1601 on Geekbench’s scale. For comparison, the iPhone 4S, which runs on an A5 processor, scored an average of 629, and the A5X-powered third-generation iPad averaged a 766. A chart for current iOS device benchmarks is available here.

Although the iPhone 5 crushed its iOS predecessors and most leading Android devices, it fell short of the the quad-core Samsung Galaxy S III, which scored a 1723.

PrimateLabs’ John Pool acknowledged to MacRumors that these early iPhone 5 results could be faked but that, based on what we know of the iPhone 5 processor thus far, they look legit. According to the results, the A6 is a dual-core 1.02 GHz ARMv7 processor with 1 GB of RAM.

You can look for our full review of the iPhone 5 in the coming weeks.

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/09/first-iphone-5-benchmarks/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #263 на: 19 Октомври 2012, 14:35:22 pm »
Упс.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 19 Октомври 2012, 14:44:35 pm »
Еве и директна споредба, од каде што се гледа дека memory performance е тоа што ги дава перформансите на IPhone 5, а не самиот процесор. Сепак, добро се држи, иако оверол како телефон кој излегува доста по самсунг галакси, сепак е со послаби перформанси.

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/compare/1032351/1030202

Едит: Сега гледам дека мемориските перформанси се благодарение на процесорските L1 i L2 кеш мемории. Значи едниве, решиле дека им е поефтино 2 јадра да убацат + за перформанси (и да ги гасат кога не треба), а другиве решиле да уфрлат Level 1 i Level 2 cache во процесорите. Сепак on the bench Samsung wins.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #265 на: 19 Октомври 2012, 15:23:25 pm »
But in the hand... :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #266 на: 19 Октомври 2012, 15:26:51 pm »
But in the hand... on the kaphana's table :)

Да те поправам ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #267 на: 19 Октомври 2012, 15:36:09 pm »
Dolce & Kaffana.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #268 на: 19 Октомври 2012, 16:25:10 pm »
Еве вака:

High-definition video is video of higher resolution than is standard. While there is no specific meaning for high-definition, generally any video image with more than 480 horizontal lines (North America) or 570 lines (Europe) is considered high-definition. 720 scan lines is generally the minimum even though many systems greatly exceed that. (Извор: High-Definition Video - Wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video)

Значи, ок, технички Iphone може да пушти HD видео, иако не го задоволува генералниот и општоприфатениот минимум за тоа што е HD.

E сега, ако правиме муабет за стандардни резолуции на дисплеј, HD се рачуна тек од 1280х720. Во никој случај дисплејот не е со HD резолуција.

http://en.wikipedia.org/wiki/Graphic_display_resolutions#HD_.281280.C3.97720.29

Ако имаш големи на екран што можи да собери толку многу пиксели, да ќе имаш HD. Во споредба екранот на ајфонот е помал, па колку и да ставаш ти резулуција нема никогаш да го надминиш квалитет на овај што е сега. Затоа што толку е максимум што гледа окото. Е сега ако земиме некој размер и ги зголемиме х2 двата телефони, тогаш ајфонот ќе има појасна слика, заради тие 326 пиксели. Затоа што кога гледаш во екранот во еден см2 има повеќе пиксели од колку на самсунгот. А и тоа е тоа што е битно. Ако гледаш така еден таблет со фул HD резолуција и со 10 инч екран на хартија е појак од ајфон 5, амааа ако гледаш со очи квалитетот е пола од тој на ајфон.
Значи конечен скор, на таа големина ајфонот има најдобар екран.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #269 на: 19 Октомври 2012, 16:42:23 pm »
LOL

Retina display is for pussies  ;D

Цитат
Color reproduction is excellent, the 440ppi resolution is astonishing
Цитат
Android 4.1 Jelly Bean. Inside there's a quad-core 1.5GHz Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor, 2GB of RAM, and an 8-megapixel camera with an f/2.0 lens.

http://www.theverge.com/2012/10/17/3515158/htc-shows-off-stunning-5-inch-1080p-j-butterfly-phone-in-japan

Нешто да додадете?