Автор Тема: Краш тестови и безбедност на автомобилите  (Прочитано 100418 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Краш тестови и безбедност на автомобилите
« Одговори #90 на: 22 Април 2012, 16:11:08 pm »
Аууу Мехатроника го “растурил“ тредов со рафал од 15 последователни пораки и спорадични прекини од ФицЦЦ :D  

Инаку, што се однесува до краш тестовиве и распоредувањето на енергијата, јас само би кажал дека тука не се работи за проста „школска“ физика, и сум сигурен дека фичкото да се удреше у оние кинескине копии на БМВ, ќе беше друг исходот (цело фичо У џип отприлика). Еве на пример, што се случува кога две ИСТИ возила ќе се удрат, но едното - СПУШТЕНО :o

@mehatronika, ти си во заблуда, прочитај Euro NCAP што викаат за тоа:
Цитат
The test speed of 64 km/h represents a car to car collision with each car travelling at around 55 km/h. The difference in speed is due to the energy absorbed by the deformable face.

Или, кога не би била деформабилната бариера, би било како ДВЕТЕ коли да се движат со 64.
Еуро енкап не се форумџии ко` нас, сепак е една научна институција, која знае да пресметува енергии многу подобро од нас.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #91 на: 22 Април 2012, 16:13:14 pm »
Мехатроника поарно чувај си го рејтингот .... немој на стари години да си го рушиш

Чек gOJDO да ја види темава :P

хехехехе .....  некои членови неможеја да се опорават од бруталниот напад на Гојдо па го напуштија форумот

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 135
  • mehatronika servis
« Одговори #92 на: 22 Април 2012, 17:09:51 pm »
Мехатроника поарно чувај си го рејтингот .... немој на стари години да си го рушиш

Чек gOJDO да ја види темава :P

хехехехе .....  некои членови неможеја да се опорават од бруталниот напад на Гојдо па го напуштија форумот

Tuka ne stanuva zbor za mojot rejting druze , nitu pak e vazen na ovoj forum ...stanuva zbor za grupa od nekolkumina koj si pravat lice i mackaat oci na forumdziive !

Отсутен mehatronika

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 135
  • mehatronika servis
« Одговори #93 на: 22 Април 2012, 17:14:10 pm »
Аууу Мехатроника го “растурил“ тредов со рафал од 15 последователни пораки и спорадични прекини од ФицЦЦ :D 

Инаку, што се однесува до краш тестовиве и распоредувањето на енергијата, јас само би кажал дека тука не се работи за проста „школска“ физика, и сум сигурен дека фичкото да се удреше у оние кинескине копии на БМВ, ќе беше друг исходот (цело фичо У џип отприлика). Еве на пример, што се случува кога две ИСТИ возила ќе се удрат, но едното - СПУШТЕНО :o

@mehatronika, ти си во заблуда, прочитај Euro NCAP што викаат за тоа:
Цитат
The test speed of 64 km/h represents a car to car collision with each car travelling at around 55 km/h. The difference in speed is due to the energy absorbed by the deformable face.

Или, кога не би била деформабилната бариера, би било како ДВЕТЕ коли да се движат со 64.
Еуро енкап не се форумџии ко` нас, сепак е една научна институција, која знае да пресметува енергии многу подобро од нас.

A ti mozesh do zadutre da me ubeduvash vo raboti koj ocigledno ne si gi razbral...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #94 на: 22 Април 2012, 17:16:48 pm »
МЕХАТРОНИКА: ПРЕСТАНИ ДА ПИШУВАШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПОСТОВИ! ОПОМЕНАТ СИ НЕКОЛКУ ПАТИ!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #95 на: 22 Април 2012, 17:41:02 pm »
Ништо подобро или полошо од другите производители во тоа време.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #96 на: 22 Април 2012, 18:01:41 pm »
Ко` што реков, никој не сака да заостанува во тој сегмент, бидејќи во последно време е опасен маретиншки адут - со право.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #97 на: 22 Април 2012, 18:03:15 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 00:38:09 am zippo »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #98 на: 22 Април 2012, 19:10:39 pm »
@mehatronika

Шефе влезе на форумов со прашање "Како ова..." . Прашање за проблематика која си очигледно профи. Очигледно намамуваш жртви, се прашува за нешто што не знаеш. Се обраќаш со "Копуци" мене лично не ми смета, очигледно си постар од мене па не се љутам. Што е со постарите од тебе?

Ако сакаш да докажеш кој си и никој да не ти противречи или сакаш да се докажеш има лесен начин, како интелегентна личност како што сакаш да се прикажеш требало да прочепкаш по форумов. Има теми за тоа.

1.Занимање на форумџиите
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1364.0.html
2.Општо за членовите...
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,381.0.html
3.Каде завршивте, учевте, студиравте...
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1483.0.html

Башка не е лошо да ги прочиташ правилата.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,11.0.html

Пријателска замерка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #99 на: 22 Април 2012, 19:18:45 pm »
И уште едно нешто, а тоа е основна форумска култура: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3383.0.html
Тука сме навистина многу толерантни, но немој тоа да го злоупотребуваш. Сметај дека не се сите тинејџери кои имаат по 16-17 години, а и јас не сум Благојче. Моето име е дел од мојот никнејм. Ако ти имаш искуство колку што кажуваш во автомеханиката, јас имам повеќе од тебе во он-лајн комуникации и форумско однесување. Внимавај, не навредувај, не потценувај и не се прави најголем мајстор, бидејќи тука има вредни луѓе со слична или иста професија ко` твојата кои многу подобро комуницираат, мој Благојче.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #100 на: 22 Април 2012, 19:40:43 pm »
Според мене ако се мавнеш со 95 км/ч ударот ќе биде болен ќе се искришиш може и ќе настрадаш....
Така да глејте да не се мавнете со 95км/ч...

« Последно менување: 22 Април 2012, 19:54:32 pm TRPEE »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #101 на: 22 Април 2012, 19:45:45 pm »
Јас мислам дека никој нема да ти гарантира дека при удар од 95км  ќе останеш жив. Тоа е муабети.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #102 на: 22 Април 2012, 19:48:54 pm »
Сеуште не сме виделе валиден доказ некој.. Јас мислам дека за таква работа сите авто магазини и релевантни списанија ќе трубеа на големо...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #103 на: 22 Април 2012, 19:55:13 pm »
Јас мислам дека никој нема да ти гарантира дека при удар од 95км  ќе останеш жив. Тоа е муабети.

Никој не ти гарантира дека ке останеш жив и неповреден и при удар со 30 км/ч.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #104 на: 22 Април 2012, 19:55:35 pm »
Во суштина неможе еден производител да открие топла вода а другите да не знаат шо и како.....