Автор Тема: прашања за мобилен телефон ...  (Прочитано 17176 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: прашања за мобилен телефон ...
« Одговори #15 на: 12 Мај 2012, 13:15:58 pm »
абе непрофесионално се однесуваат и во оне и во вип.. од оне ( тогашно космофон) купив самсунг нз каков точно, пред 6/7 години и сега го купивме 9000 али беше никаков ни меморија имаше ни ништо и сега од како го купивме за 1 месец се расипа и имаше гаранција го однесовме во космофон и рекоја ќе го пратиме ск ќе го напраат и така го чекавме 5/6 месеци и ојме ни кажуваат телефонот неможе да се направи таму требало нов да ни дадат, ама за нов требало да праќаме барања ова она не ми текнува што требаше друго и све бидна за 4 месеци од тогаш и рекоја ќе ни дадат телефон и после 3 месеци од тогаш ни даваа исти таков или пак да си одбериме друг за истите пари и ние земавме сони ериксон 5х пати појак од самсунгот а за исти пари.. значи не оставија без телефон повеќе од 1 година..
Самсунгот беше ваков

а сони ериксонот беше ваков

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #16 на: 12 Мај 2012, 13:25:37 pm »
Минатиот месец го продолжив договорот на Т.
И за продолжување добив бесплатни 10000 минути наредни 6 месеци, а во претплатата имам уште по 800 месечно. Ми стигна сметка, а гратисите брада. Отидов во салон, почна да ме врти ми вика НЕЗНАМ зошто така, дојди наредната недела! АЛО, незнам зошто!
Не им ја плаќам и ќе одам пак наредната недела ќе пишам приговор. Ако произвољеваат, ако треба ќе си платам пенали и ќе го раскинам договорот.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #17 на: 12 Мај 2012, 13:30:22 pm »
И за продолжување добив бесплатни 10000 минути наредни 6 месеци, а во претплатата имам уште по 800 месечно. Ми стигна сметка, а гратисите брада. Отидов во салон, почна да ме врти ми вика НЕЗНАМ зошто така, дојди наредната недела! АЛО, незнам зошто!
Не им ја плаќам и ќе одам пак наредната недела ќе пишам приговор. Ако произвољеваат, ако треба ќе си платам пенали и ќе го раскинам договорот.

Koлку за компарација, во фирмата во која што работам сега, директен потрошувач ни е US ARMY, и ни беше СТРОГО наложено, во случај да дојдеме до таа ситуација, да не знаеш да му дадеш информација, секогаш треба да му кажеш,
-Господине, не можам да ви ја дадам таа информација, но можам да ви овозможам контакт со некој кој веднаш ке ви ја достави ...
И нормално, бараш некој претпоставен ...

Глумат јаки фирми нашиве, а грижа за корисници е катастрофа ....

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #18 на: 12 Мај 2012, 13:35:06 pm »
да ве прашам има некој службен телефон ??? прашувам за тие што имаат бесплатни разговори во полицијата судот...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #19 на: 12 Мај 2012, 14:50:22 pm »
@Tommy - srekjen si tistom rabotis za Americka firma. Ima sekogas jaka politika. Bi sakal da vidis vo Evropa kako rabotat, pogotovo Francija, Holandija pa posle ke kazes a be nasive se zlato.

Inaku T-lopovite ne sakam da gi smislam, One - i tie se nikakvi (mnogu poznati otidoa so 150 den pretplata samo i tolku), VIP pa mreza uzas. Covek da ne znae sto da odbere.

Kako trgnalo vremeto se mislam koj operator da go izberam.. Dogovor ne mi treba, telefon, neka hvala..

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #20 на: 12 Мај 2012, 21:56:17 pm »

По кретенски оператор нема мислам во Мк.

Иначе слободно да се јавиш во АЕК тие се за вакви проблеми. До сега доста вакви дешавки се решени од нив.

Истата оваа понуда од т-мобајл му ја понудија на фамилијата на девојка ми. И да видиме шо тел. гратис можи да земи и даваат некоја листа со цени што првен немаше смисла. LG P500 доплата од 3500ден.
После се утврди дека таа листа не е точна ни дадоа друга листа. Таа имаше ок цени. И кога последен пат беа во салон да потпишат договор пак се врати старата листа од никаде. А просечна сметка во рок од 7-8 год му е 5000ден.

За споредба: Нов корисник со претплата 250-500ден тој LG го зема за 1ден.........

Т-мобајл............. се УЖАС!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 12 Мај 2012, 22:19:31 pm »
T-lopovi :) Najskapi se. Mrezata e dobra.

One - Podaleku zasto i tie se kade kade. Nemaat vrska od rabota

VIP - Mrezata im e malce poslaba. Ima potencijal.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #22 на: 12 Мај 2012, 22:32:10 pm »
T-lopovi :) Najskapi se. Mrezata e dobra.

One - Podaleku zasto i tie se kade kade. Nemaat vrska od rabota

VIP - Mrezata im e malce poslaba. Ima potencijal.

Има потенцијал за евтини пари.

;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #23 на: 12 Мај 2012, 22:40:13 pm »
Sepak VIP e alternativata za dosta korisnici.

Za internet 3g:

T-Mobile imaat odlicen internet i ne pagja. No posle limitot brzinata e 64kb/s i ne se doplakja za ekstra koristenje.

Kaj One istece li limitot se kine internetot. Ne e los.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #24 на: 13 Мај 2012, 04:00:40 am »
Како сакаш, гледај за купување на телефон само Т-Мобиле, пошо имаат најголем избор на телефони. Е сеа за муабети Вип е на првото место со понудата 500 мин за  79 денари, ама лошо е тоа што секоја недела треба да ставаш по 100-ка, без разлика трошел / нетрошел 500 мин. А за Интернет Т-Мобиле се најдобри, имаат најстабилен интернет со одлична брзина.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #25 на: 13 Мај 2012, 12:20:00 pm »
Da samo na VIP mnogu pati moze da si nedostapen.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #26 на: 13 Мај 2012, 12:24:07 pm »
се случува Бугар ама не е толку страшно како што кажуват

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #27 на: 13 Мај 2012, 12:26:21 pm »
A be i e i ne e. Ako rabotis nesto i rabota ti zavisi od povik.... Mozes da go papas.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #28 на: 13 Мај 2012, 12:34:57 pm »
ако ти зависи од повик тогаш фино лепо ке си платиш х2 на т-мобиле и тераш бизнис. За се останато......

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #29 на: 13 Мај 2012, 12:37:00 pm »
VIP imaat losa usluga kon klientite. Ama od One se podobri. T-mobile dosega bile profesionalni barem za informacii.