Автор Тема: Tartarini, Landi Renzo ili Princ  (Прочитано 5914 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
Одг: Tartarini, Landi Renzo ili Princ
« Одговори #15 на: 30 Август 2012, 14:46:51 pm »
Lovato и Landi Renzo ти се поефтини во однос на Prins, но исто така доста солидни плински системи за коли со просечна сила на моторот. Prins-от како што ме информираа обично се вградува во посилни коли ради не знам ти какви дизни и компјутер со што не се губи ништо на перформанси а исто така има некоја минимално помала потрошувачка во однос на првите две марки, но и затоа во старт е доста поскап.

Ова е физички невозможно. Волуменски во цилиндерот останува помалку простор за воздух откако си го ставил плинот во погон, минимален губиток на снага мора да се јави, па каков сака нека е плински уред. Единствено, со директно вбризгување на течна агрегатна состојба на плинот може да се избегне овој ефект.

Сето друго е само рекламен трик, и додека не видам независно мерење на снага, на кола со инсталиран принс уред, нема да ме убеди никој во спротивното.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #16 на: 30 Август 2012, 15:02:50 pm »
Ништо чудно и да е маркетиншка фора, многу многу не се замарам со таа проблематика околу плинот така да не ни знам поточно. Мене така ми беше презентирано ја така го пренесувам. Али како и да е ловатото и ландито си ја вршат доста добро работата, и пак ќе кажам дека би требало меѓу нив да се одлучи(барем според мене).

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #17 на: 30 Август 2012, 23:44:17 pm »
За стручност, професионалност и коректен однос ПЛИМОНТ се без никаква конкуренција.
За уредите, зависи на каков уред ќе одиш, има простор за дискусии...Но, во никој случај неможеш да згрешиш со Landi Renzo кои ги вградуваат во ПЛИМОНТ.
ПРИНС имаат квалитетни уреди, Но НОВУС не би ги препорачал. Непрофесионални се и непедантни! Во една тема имав постирано слики од „инсталацијата“ за вуфер која можеше да ме чини многу скапо доколку не ја откриев на време. Талентите наместо да земат напон директно од акомулатор што единствено е правилно да се изведе, тие ми го засекле плус-от од ECU-то кој има пресек 4mm^2 и на него ми го замотале кабелот за појачалото на вуферот кој има пресек 10mm^2. 
не велам дека мак плин се лоши мајстори... но не сум сигурен колку се технички подготвени...

Дали мислиш дека Тартарини би соработувале со технички неподготвени луѓе?

Да. И не само технички туку и финансиски неоподготвени...Знам дека ти е пријател, ама прашај го какви корпи има изедено од Landi Renzo, Lovato и другите, па по не знам колку обиди по други брендови, на крај му упали кај Тартарини и почна да работи со нив.
FYI Мак Плин мести помалку уреди месечно одошто Плимонт дневно.
Башка, тартарини...не би го споредил со Ланди Рензо, Принс и Ловато исто ко што не би споредил периферија од Delux и Logitech. Прогуглај....
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 31 Август 2012, 02:34:05 am »
не велам дека мак плин се лоши мајстори... но не сум сигурен колку се технички подготвени...

Дали мислиш дека Тартарини би соработувале со технички неподготвени луѓе?

го знам сопственикот на мак плин... и синот... и вработениот... 1 и 10 исто е? ти што мислиш? не го осудувам типот, се обидува да работи. знае да мести плин... ама само он и знае... уан мен шоу не се тера така... плус како што рече гојдо... месечната бројка на наместени плинови му е еднаква на дневната бројка на плимонт...

понатака, ако баш сте запнале за ловато систем... па и во плимонт има ловато... и они го увезуваат... не за друго, го увезуваат за да го имаат на лагер во форма на резервни делови за да опраат се она што во новус го направиле т.е. не го направиле... така да ако баш сакате ловато и тој го има во плимонт... или барем го имаше... прашајте си, ке ви кажат... ама ланди рензо како тип и бренд е многу квалитетн плински уред... башка, има уште нешто... СВЕДОК СУМ на соработката на плимонт со други сервисери низ македонија. ако нешто по сериозно запне како проблем а сте во друг град и сте под гаранција верувам дека по телефон ке бидете упатени кај кого да идете и да си ја средите колата... знам за случај на мој братучед кога му се заеба нешто... незнам што.. братучедов е од тетово... го пратија кај извесен дејан во тетово, он ја заврши работата, а после плимонт како со него расчистиле незнам и не ме интересира, важно се среди се бесплатно....

е тоа братче од други фирми го немаш.. ни новус, ни мак плин ни незнам кој друг сака нека биде... затоа бил и ке биде истиот избор за мене... ПЛИМОНТ... стручност, подготвеност, агилност, брзина, квалитет и точност... нема трте мрте...
« Последно менување: 31 Август 2012, 02:44:51 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #19 на: 19 Септември 2012, 20:07:33 pm »
Само плимонт. Ич не мисли. Италијански уред на Италијанска кола. Ич нему мисли, башка дечките се опасно потковани и соработливи. За другиве не знам какви се несакам да кажувам ништо, еноставно не сум имал опирна точка НО о муабетиве не ми изгледаат на рамниште со Плимонт. Можда не се лоши може се супер ама како Плимон неверувам.