Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70366 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #525 на: 19 Ноември 2012, 00:16:31 am »
Епа што чекате,прајте деца..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #526 на: 19 Ноември 2012, 00:19:37 am »
Еве, еве.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #527 на: 19 Ноември 2012, 00:22:13 am »
“браќата“ се грижат за наталитетот а богами контролираат и дел од македонскиот морталитет  ;D

вториот дел од коментаров ;D ;D ;D  :D :D :D :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Re: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #528 на: 19 Ноември 2012, 00:24:57 am »
Само требало на чело на поворката да застанат Јанкуловска и Спиро, за пример.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #529 на: 19 Ноември 2012, 00:51:30 am »
Само требало на чело на поворката да застанат Јанкуловска и Спиро, за пример.

aj aj aj u dziger sea ke gi zapnt za primer :D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #530 на: 19 Ноември 2012, 11:24:47 am »
Од Спомен-куќата на Мајка Тереза, низ Портата Македонија, па до плоштадот Македонија, вчера група граѓани заедно со најмладите се приклучија на Маршот на живототт или популарно познат како Марш за семејството и детските колички". Организиран од Коалицијата за живот, со голем број детски колички и со најмладите на чело на поворката држејќи ја паролата За животот", тие ја пратија пораката за потребата од зголемување на наталитетот и за незаменливите вредности на здравото семејството како основа на општеството. Во пресрет на светскиот ден на детето, 20 ноември, со пароли Цвеќето е украс на градината, децата се украс на иднината" и Децата се украс на светот", учесниците на маршот им порачаа на своите сограѓани дека никогаш не е рано да се има деца и да се формира семејство и дека тие вредности треба да ги стават пред кариерата или патувањата низ светот.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=38111301EFAE0A4391A44EF3E1D2A7BE

Ми се гади..

од маршот на младите или од правењето деца?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #531 на: 19 Ноември 2012, 15:13:18 pm »
Од „вечер“ :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #532 на: 19 Ноември 2012, 15:15:01 pm »
Од вечер, сител, јанко, миленко, и нивните спонзори.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #533 на: 19 Ноември 2012, 15:26:17 pm »
Искрено, ми се гади веќе од „протести“ и „контрапротести“, ми се гади од присилното замолчување, ми се гади од апатијата, од тоа што цела една држава едноставно се откажа од размислување, особено од размислување различно. Ми се гади од спин, ми се гади од мењање тема, ми се гади од името, ми се гади од насилството (сфатете го ова како сакате), ми се гади од наталитет, вештачки меѓуетнички тензии, од решавање непостоечки проблеми, ми се гади од нови таблички кои ги дизајнирала нечива секретарка. Ми се гади од едните, и од другите. Трети нема.

Ми се гади што 3 дена по иницијатива за толеранција и соживот (на кој што толеранцијата и соживотот ја покажавме со тоа што тепавме двајца луѓе) има контра-иницијатива за наталитет, дрн-дрн. Ми се гади што се проповеда наталитет кога реалноста е дека никој не сака да донесе на свет дете на кое нема да може да му обезбеди подобар живот од својот. Целта на секој родител треба на своето дете да му обезбеди подобар живот од својот.

Ми се гади од Слаткар, од Зоки-Фаци и од Латас. За останатите да не праиме муабет.

Ги решивме сите проблеми, па дојде моментот да решаваме геј бракови. Дојде моментот да тепаме архитекти во името на национализмот, да го гледам Скопје кое толку многу го сакам како секој ден се гуши во сопственото срање и како секој ден се повеќе и повеќе го губи својот лик. Дојде моментот кога ги тепаме послабите, ги игнорираме несреќните и кога секојдневно се цица ентузијазмот од народот. Дојде моментот да се направи улица на кеј и да немаме веќе плоштад. Дојде време кога сме или патриоти или предавници.

Е од тоа ми се гади.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #534 на: 19 Ноември 2012, 15:35:54 pm »
Си правам пауза за ручек во Приштина. И сега правев муабет со еден колега од таму и си збориме отворено. Ми покажува анализа правена од албанци во призрен и таму го пишува следново: 88% од семејствата кои во Македонија примаат надомест за трето дете се албанци, 7% од нив се роми а само 3% од нив се славо-македонци/бугари/срби. Во призрен веќе има печатена верзија од учебници кои ќе се користат после 2030 година во кои пишува дека главен град на Македонија е Штип а Скопје, Тетово, Гостивар, Киичево, Куманово и Струга се ргадови кои припаѓаат на Република Косово. Дебар е веќе град на територијата на Република Албанија.

Ја му викам, а пишува ли во твојата историја како планираат да извршат егзодус за 800.000 македонци кои живеат во Скопје и западна македонија? Е не пишувало, ама демек сами ќе се иселеле како што направиле србите на косово.

Му викам, Хазер, седи јади таму и мисли како да продаваш софтвер да не леташ од работа и не туку се смеј, мајмун еден. ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #535 на: 19 Ноември 2012, 15:44:42 pm »
А што, да не е далеку од вистината ? Воопшто не е. за жал.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #536 на: 19 Ноември 2012, 15:51:14 pm »
Човекот е далеку од вистината,колку што ние сме далеку од сонцето..Гостивар никогаш нема да биде град на република косово..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #537 на: 19 Ноември 2012, 15:52:06 pm »
Дојде моментот кога ги тепаме послабите, ги игнорираме несреќните и кога секојдневно се цица ентузијазмот од народот. Дојде време кога сме или патриоти или предавници.

Дојде време кога не смееш да бидеш неистомисленик со останатата народна маса, или си педер или предавник.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #538 на: 19 Ноември 2012, 15:53:54 pm »
Викаш Едон ? Дај твое мислење... Само политички поени собираат со ситни провокации или ???  

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #539 на: 19 Ноември 2012, 15:55:07 pm »
http://a1on.mk/wordpress/archives/63079#.UKpH3j_o_Fk.facebook

Според Груби наместо на постамент, поставувањето на споменикот  врз тенк на АРМ, заробен во 2001, било  во духот на соживот.