Автор Тема: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!  (Прочитано 31149 пати)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Одг: Внимавајте, ПРЕВАРА!!!
« Одговори #105 на: 07 Јуни 2013, 11:04:59 am »
Tokmu taka! I da razmisli za drug pat dali povtorno ke zaebava posten narod.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #106 на: 07 Јуни 2013, 13:03:23 pm »
така имаше и еден друг прекупец што  го зезна еден човек за 500 евра ама тој не беше толку мирен да оди по судови, па сабајлето коа си го видел плацот преварантов ке добиеше излив.... сите коли испрскани со д-мол и 10 000 евра штета. каков суд какви заебанции.... или претепај го да не може да оди 2 месеца и плус да ти врати 1000 евра или ништо

E vo cel bel svet KOLITE NA PLAC se osigurani

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #107 на: 07 Јуни 2013, 14:09:51 pm »
Ако даваш капар обавезно се запишува на празен лист хартија сумата, и во наш случај серискиот број на банкнотите што ги оставивме. Доле нормално потпис твој и од примателот и листот си го носиш на нотар.
Може и директно на нотар да ви состават согласност.

Постои форма - ПредДоговр во кој ќе си наведеш што е предмет на купување, какви карактеристики има и колку е платено однапред. Мануеш 500 ден на нотар заверка и тераш. Дури и да е нај ОК се'. Може тој немал намера да те сј*е ама му се случило нешо и ти зијан.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #108 на: 07 Јуни 2013, 14:24:07 pm »
Плаќа ли данок на тој што ќе му ги префрлиш парите на трансакциска што продава пр. возило?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #109 на: 07 Јуни 2013, 15:30:00 pm »
Плаќа ли данок на тој што ќе му ги префрлиш парите на трансакциска што продава пр. возило?

Не.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #110 на: 07 Јуни 2013, 20:28:31 pm »
Не, данокот е веќе еднаш платен.

Отсутен Teobtmk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #111 на: 02 Јули 2013, 22:28:41 pm »
да не се работи за друг галјо, пред 1 година купив од кај него фиат брава па се беше ок и покрај тоа што дадов капар(за гаранција бидејќи неговите луѓе се вклучени околу преводот на документи, царина, пробни таблици) откако ја пробав колата на царина во маџари

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #112 на: 10 Јули 2013, 13:19:17 pm »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=598369

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=867662

Внимателно , во случај некој да сака да земе ХГТ. Иако имаат различни години ама мислам дека се работи за истото ХГТ. Пред ова и друг го продаваше ама тргнат е тој оглас. 3 газди менува за 3 - 4 месеци. Чисто да си знае некој ако заинтересиран
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #113 на: 10 Јули 2013, 13:41:52 pm »
Знаеш што е „скриениот штос“ или само претпоставуваш дека има некој проблем?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kazaam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #114 на: 10 Јули 2013, 14:20:49 pm »
Prviot oglas e od Ace, stoese edno vreme vo nas. Lisice, pred peralnata Morski 2, pa ja zema nekoj od Veles i odma ja oglasi (valjda preprodavac), pa sega ima zavrseno vo Prilep. Koga ja gledav vo Lisice dobra mi se vide, i gazadata si ja vozikase niz Skopjevo dur vazea col tablickite.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #115 на: 10 Јули 2013, 14:34:28 pm »
Јас кога ќе видам кола со скриени таблици, веднаш ми смрди на некаква превара...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #116 на: 10 Јули 2013, 14:52:41 pm »
што нема да чуеш

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #117 на: 10 Јули 2013, 14:58:17 pm »
Јас кога ќе видам кола со скриени таблици, веднаш ми смрди на некаква превара...

Ја ако видам со црна „цензура“ врз таблиците, ми смрди на превара, а иначе ако се маскирани или скриени на поконвенционален начин, не ми пречи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #118 на: 10 Јули 2013, 15:18:55 pm »
Prviot oglas e od Ace, stoese edno vreme vo nas. Lisice, pred peralnata Morski 2, pa ja zema nekoj od Veles i odma ja oglasi (valjda preprodavac), pa sega ima zavrseno vo Prilep. Koga ja gledav vo Lisice dobra mi se vide, i gazadata si ja vozikase niz Skopjevo dur vazea col tablickite.
Е така да, во Велес отиде. Види мене ми е сомнително кога колата толку брзо менува газда. Доаѓа и менува основни работи или ја регистрара и одма ја шитка. Математика нула.
А не дека имаше некоја багателна цена па да речеш препорадаваат и ќаруваат. Цело време се врти истата цена отприлика ( на нејзи има ценкање) така да нема ќар.
 Не знам која е , или да има маана АМА сомнително е
You can sleep in your car, but you can't race your house.