Ford Focus RS, Renault Megane RS, VW Scirocco R, VW Golf VI GTI, Seat Leon Cupra, Honda Civic Type-R, Opel Astra OPC....
Вака значи мое мислење:
-Астрава има 240 коња, astra-H е значи денешен класик 3 ... Уште не е излезен новиот модел,така да коа ќе излезе нов ќе збориме
-Хондата, прекрасен мотор, кој вади 201 коњ без турбо, што е стварно за атмосферец е доста коња ( од 2.0 ) најголема снага добива на 8200 обртаи. Што дава звук прекрасен. 6.6 секунди до стотче, пола секунда побавен од другите но сепак ...Опремен МНОГУ
Седишта кои мене вака како помал ептен добро ми стојат
И кратко менуваче. Плус цената е прекрасна - 24 000 евра. Најефтина од изборов, а перформанси меѓу врвот..
-Сеатот, Голфот.. тука се... Ист мотор, деловите најчесто исти.. Меѓу нив би зел Голфот..
-Но ако зеам VW би идел на широкото... перформанси се слични, мотор ист, менувач ист... Едноставно нискиот и остар изглед, поише ме палат.. Прекрасен е 2.0 Тси моторот... Исто така и шасијата им е прекрасна.. Јас иам возено голф 2.0 тди :/ со 140 коња. Но со спорстки пакет ( седишта, шасија + 18 инчни нископрофилни туми со ванкувер бандажи ) Ја возев на паркингот на Борис Трајковски салата.. Колата не моја иначе, а и се радувам што ми ја дадоа ( нели без возачка
Ептен е јака
-Најдобри перфомански даваат Фокусчето и Меганот.
Меганот иако има 250 коња, полесен е.. но сепак стои зад Фордот.. Фордот има воодушевувачки 305 коња кои се перфектно склопени за автомобил со преден погон... А Меганот има прекрасна кап шасија, која дозволува работи кои ги нема кај Фордот..
Ако ги занемариме парите, ја би бирал меѓу Меганчето, Фокусот и Широкото..
фокусот ги јаде сите, но гледано... постојано низ град, па ете малце надвор.. на Водно можеби... Така да најголем мерак дава Меганот... И според многу видеа, кои ги тестираат Фокусот и Меганот.. викаат дека Фокусот е побрз многу .. перформанси подобри , но ако би ја зеле за дома... Меганот е нивен избор. Како шоферска кола
Јас уште за жал неам возачка
ете дај боже да напунам 18 че па да провозам на улица асално, а не на полигон...
Тежок избор
http://www.youtube.com/watch?v=8H5I5L-miKA[/youtube]
( Ау какво звукче
)
од 0:34 ( без DSG )
Од 0:20/21 nekade