Автор Тема: Најдобар Hot-Hatch Според вас?  (Прочитано 25347 пати)

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
Најдобар Hot-Hatch Според вас?
« на: 26 Февруари 2011, 01:10:39 am »
Ford Focus RS, Renault Megane RS, VW Scirocco R, VW Golf VI GTI, Seat Leon Cupra, Honda Civic Type-R, Opel Astra OPC....

Вака значи мое мислење:
-Астрава има 240 коња, astra-H е значи денешен класик 3 ... Уште не е излезен новиот модел,така да коа ќе излезе нов ќе збориме
-Хондата, прекрасен мотор, кој вади 201 коњ без турбо, што е стварно за атмосферец е доста коња ( од 2.0 ) најголема снага добива на 8200 обртаи. Што дава звук прекрасен. 6.6 секунди до стотче, пола секунда побавен од другите но сепак ...Опремен МНОГУ :) Седишта кои мене вака како помал ептен добро ми стојат :) И кратко менуваче. Плус цената е прекрасна - 24 000 евра. Најефтина од изборов,  а перформанси меѓу  врвот..
-Сеатот, Голфот.. тука се... Ист мотор, деловите најчесто исти..  Меѓу нив би зел Голфот..
-Но ако зеам VW би идел на широкото... перформанси се слични, мотор ист, менувач ист...  Едноставно нискиот и остар изглед, поише ме палат.. Прекрасен е 2.0 Тси моторот... Исто така и шасијата им е прекрасна.. Јас иам возено голф 2.0 тди :/  со 140 коња. Но со спорстки пакет ( седишта, шасија + 18 инчни нископрофилни туми со ванкувер бандажи ) Ја возев на паркингот на Борис Трајковски салата.. Колата не моја иначе, а и се радувам што ми ја дадоа ( нели без возачка :) Ептен е јака :)
-Најдобри перфомански даваат Фокусчето и Меганот.
Меганот иако има 250 коња, полесен е.. но сепак стои зад Фордот..  Фордот има воодушевувачки 305 коња кои се перфектно склопени за автомобил со преден погон... А Меганот има прекрасна кап шасија, која дозволува работи кои ги нема кај Фордот..

Ако ги занемариме парите, ја би бирал меѓу Меганчето, Фокусот и Широкото..
фокусот ги јаде сите, но гледано... постојано низ град, па ете малце надвор.. на Водно можеби... Така да  најголем мерак дава Меганот... И според многу видеа, кои ги тестираат Фокусот и Меганот.. викаат дека Фокусот е побрз многу .. перформанси подобри , но ако би ја зеле за дома... Меганот е нивен избор. Како шоферска кола :)
Јас уште за жал неам возачка :)
ете дај боже да напунам 18 че па да провозам на улица асално, а не на полигон...

Тежок избор :)

http://www.youtube.com/watch?v=8H5I5L-miKA[/youtube]
( Ау какво звукче :) )

од 0:34  ( без DSG )

Од 0:20/21 nekade

« Последно менување: 26 Февруари 2011, 15:22:54 pm bubeqwerty »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
Одг: Најдобар Hot-Hatch Според вас?
« Одговори #1 на: 26 Февруари 2011, 01:15:40 am »
Голф Р. (270, 4х4, VW) Било кога, било каде.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #2 на: 26 Февруари 2011, 01:23:33 am »
НЕ Е Hot-Hatch ама е проклето убав Пежо RCZ,има 200 коња и е поприлично брз. ;)
« Последно менување: 26 Февруари 2011, 01:27:17 am The Boy Next Door »
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 26 Февруари 2011, 01:26:34 am »
Голф Р. (270, 4х4, VW) Било кога, било каде.

А да те прашам, моеш од Македонија да купиш такво?
како се движат со цени?

стварно е ламја, 5.5 секунди до стотче :)

ама озбилно глеано само таа би била со погон на сите тркала, останативе све предњаци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #4 на: 26 Февруари 2011, 01:44:42 am »
Може. А за цена, „че се растрч'ш“. Ако не мислиш да купиш, не е ни битна... 40че.

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 717
« Одговори #5 на: 26 Февруари 2011, 02:56:03 am »
Honda Civic Type-R.
« Последно менување: 24 Декември 2011, 00:03:13 am Kiko »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #6 на: 26 Февруари 2011, 03:58:17 am »
Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #7 на: 26 Февруари 2011, 11:08:29 am »
Ако гледаме субјективно и пристрасно, јас би земал хечбек од било кој друг реномиран бренд пред Голф или Меган. Ако објективно споредуваме, и едното и другото се многу далеку од Џулиетата Тинтири Минтири, тој моделот шо погоре го спомна Веле од Струмица.
« Последно менување: 26 Февруари 2011, 11:21:43 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #8 на: 26 Февруари 2011, 11:20:29 am »

Нормално :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 26 Февруари 2011, 11:28:12 am »
Според сите тестови, Renaultsport Megane 250 е најпрецизен и најдобар за возење. Англискиот CAR Magazine (магазин во кој што имам највеќе доверба коа станува збор за непристрасност) толку многу го цени, што го ставија во најтесен избор за нивниот Performance Car of the Year избор, заедно со Ferrari 458 Italia, Porsche 911 GT2 RS и уште некои егзотики. Самиот момент што влегол во тесен избор кажува доволно.

Мене лично не ми се свиѓа, исклучиво ради предницата. Многу ми е ружен од напред, до толку што не би го земал, да имам пари. Али тоа е чисто субјективна работа.

Јас би Focus RS или Golf R - ради изглед и ради перформанси. 4х4 моментот кај Голфот е пресуден, а и ми се свиѓа како изгледа - баш ради конзервативноста и нормалниот дизајн. Фокусот па ми се свиѓа ради ненормалниот дизајн.

Меѓутоа, ин ол реалити, сасвим добро (и максимално) би ми испунил и задоволил потреби и „обичен“ Golf GTI - а тој се добива за 23.000 еура, можда и пониско.

@bubeqwerty Све може да се донесе кај нас, не е проблем. Али цената на Golf R би била мнооогу солена.

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
  • Very Fast Area Production
« Одговори #10 на: 26 Февруари 2011, 11:31:26 am »
mnogu normalen izbor...preubava e 235 konja sho ti treba poishe?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #11 на: 26 Февруари 2011, 11:53:25 am »
Јас вакво би земал да иам пари ;D

[датотека избришана од администраторот]
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #12 на: 26 Февруари 2011, 13:20:11 pm »
Абе ова не е hot-hatch

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 26 Февруари 2011, 14:30:05 pm »
Според сите тестови, Renaultsport Megane 250 е најпрецизен и најдобар за возење. Англискиот CAR Magazine (магазин во кој што имам највеќе доверба коа станува збор за непристрасност) толку многу го цени, што го ставија во најтесен избор за нивниот Performance Car of the Year избор, заедно со Ferrari 458 Italia, Porsche 911 GT2 RS и уште некои егзотики. Самиот момент што влегол во тесен избор кажува доволно.

Мене лично не ми се свиѓа, исклучиво ради предницата. Многу ми е ружен од напред, до толку што не би го земал, да имам пари. Али тоа е чисто субјективна работа.

Јас би Focus RS или Golf R - ради изглед и ради перформанси. 4х4 моментот кај Голфот е пресуден, а и ми се свиѓа како изгледа - баш ради конзервативноста и нормалниот дизајн. Фокусот па ми се свиѓа ради ненормалниот дизајн.

Меѓутоа, ин ол реалити, сасвим добро (и максимално) би ми испунил и задоволил потреби и „обичен“ Golf GTI - а тој се добива за 23.000 еура, можда и пониско.

@bubeqwerty Све може да се донесе кај нас, не е проблем. Али цената на Golf R би била мнооогу солена.

Пах, искрено гледано ако идеме над пеефче... Па не би дал за Голф ама ич :)
Би идел сосема друга класа... па макар и послаба со перформанси еве би идел на BMW 3 со М пакетче значи тој изглед ... :) Вау е  ( купе верзијата )

http://www.royal-auto.info/wp-content/uploads/2007/08/bmw-m-sport-3-coupe.jpg

http://www.royal-auto.info/wp-content/uploads/2007/08/bmw-m-sport-3-coupe.jpg

ВАКВА :)

Или за некој ептен интузијаста.. :)  BMW Z4 :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #14 на: 26 Февруари 2011, 14:51:31 pm »
A koj drug ako ne eden od ovie dva?