Автор Тема: Најдобар Hot-Hatch Според вас?  (Прочитано 25029 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Најдобар Hot-Hatch Според вас?
« Одговори #30 на: 27 Февруари 2011, 12:31:35 pm »
Ќе го модифицира он у кул хеч. Ќе му сече задница.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #31 на: 27 Февруари 2011, 15:58:03 pm »
Топ 5 Hot Hatchbacks (2010) за пристојна цена под 30.000,00 Евра:

1. 2010 Mazda Mazdaspeed 3

2. 2010 Subaru Impreza WRX

3. Mini Cooper S John Cooper Works Edition

4. Volkswagen GTI

5. Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #32 на: 27 Февруари 2011, 17:14:14 pm »
Малце не ми се верува во листава да не припаѓа Ford Focus ST :)
А богами и Leon Cupra ми фали некако :)

Башка, мислам дека не е баш за наш пазар, пошто некако мислам дека Субаруто е повеќе од 30000 Евричиња.

Маздата не би ја погледнал прво, пошто ми е грда, второ, пошто Аутокомерц се петарди.
Лансер Релиарт - да, ама строго само седан изведба, пошто (ахем) „Спортбек“-ов е Квазимодо пројден низ комбајн.
Субаруто кај нас е над 40000, така да не држи вода присуството во листава.
MINI JCW - дефинитивно да, заради возачко искуство; оооогромно НЕ, ради немање никаква практичност, што се коси со принципите врз кои се засновани „хот-хеч“ возилата.
Што ќе рече, најреално гледано, од горенаведениов избор, има само Топ 1 хот-хеч: Golf GTI
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #33 на: 27 Февруари 2011, 17:19:38 pm »
Врти сучи... Голф.

Корситено возило му е мајката, ако сакаш добра кола.

Инаку треба да се вклучи Фокус и Фиеста во појачаните верзии, кои според мене се одлични.
« Последно менување: 27 Февруари 2011, 17:21:31 pm Deni »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #34 на: 27 Февруари 2011, 17:29:10 pm »
Врти сучи... Голф.

Инаку треба да се вклучи Фокус и Фиеста во појачаните верзии, кои според мене се одлични.

Хахаха знаеш за братот коа седнал у Ауди R8 и коа го прашуваат, а како беше - а он „ееејјјј СУПЕРррр, као Гољф исто еј, абе исто, исто ееееејјј !!!!! ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #35 на: 27 Февруари 2011, 18:14:27 pm »
Врти сучи... Голф.

Хахаха знаеш за братот коа седнал у Ауди R8 и коа го прашуваат, а како беше - а он „ееејјјј СУПЕРррр, као Гољф исто еј, абе исто, исто ееееејјј !!!!! ;D
Го знам за Мечка ЕС класа. Како бе? - Абе што да ти кажам... Де бе? - Мислиш Голф у пи*ку матер!!!
Ама не се исплати да се зимаат такви коли, затоа реков користено нешто и посолидно.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #36 на: 27 Февруари 2011, 18:18:15 pm »
Врти сучи... Голф.

Го знам за Мечка ЕС класа. Како бе? - Абе што да ти кажам... Де бе? - Мислиш Голф у пи*ку матер!!!
Ама не се исплати да се зимаат такви коли, затоа реков користено нешто и посолидно.

Хахаха е добро де - тоа е тоа ;) Иначе се слагам со тебе, само треба да имаш среќа да ти се погоди ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #37 на: 27 Февруари 2011, 19:37:11 pm »

Еве нешто приступачно и на ново.
Е сега за овие пари имаш мнооооооогу избор на старо, а тек за големите...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #38 на: 27 Февруари 2011, 19:46:09 pm »

;D
Ми ја свати поентата со R8-цата или па случајно :) Пошто ја ја ставиф на листава
;D LoL
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #39 на: 27 Февруари 2011, 19:54:56 pm »
Ај сега малку поозбилно на темата. Кој е најбољи хеч у моментов? Епа ако толку мора да е хеч, а да не е мала лимузикна како Ц класа, тогаш дефинитивно ова.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #40 на: 27 Февруари 2011, 20:09:48 pm »
Можеби според она што го видов на пазаров дефинитивно според мене најдобро и најквалитетно сега за сега е новата Астра, па потоа би го ставил и Пежото 308...
Сепак ствар на вкусови се у прашање...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #41 на: 27 Февруари 2011, 20:31:55 pm »
Пежото нигде не би го ставил. А Астрата дефинитивно е меѓу најубавите во класата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #42 на: 27 Февруари 2011, 20:48:53 pm »
Грешка си голема...Квалитетот и изгледот на ентериерот е 3 пати подобар од оној кај Голфот...А гледам голфот у велико се велича...
Да не почнам да ги споредувам со останатите брендови...Кај Лансерот се е пластично, сем што ми е најубав на изглед од надвор, со фиатите и не сакам да споредувам воопшто. Кон Форд имам аверзија од како мојот колега и другар имаа еден куп проблеми, од кој едниот со дизел, другиот со бензинец, а со изговор дека тоа наводно биле сериски дефекти...Дефекти кои не можеа да ги оправат неколку месеци, па и цела година фати...Со корејските возила не можам да споредувам ни едно европско. А ако во муабетот ја ставам Ибицата модел пред оваа најновата и ја споредам со мојата 16 години стара 306-ка можам да кажам само дека 306 од пред 16 години е Maybach во споредба со тоа чезата. Доколку некој рече дека е различна класа, одма ја споредувам и со 206-ката, возило на жената која исто така е 80%  со поудобна и понормална вожња од босанецот (босанец, бидејќи Сеат е босанско име ;D )..Реното ми е во моментот исто така солидно возило...
Бидејќи имав во исто време и Тојота Корола хечбек и 306-ката, во моментот кога требаше да одлучам што ке задржам а што ке продадам се решив да ја задржам 306-ката бидејќи и покрај тоа што за 3 години на тојотата и сменив само уље и филтри, а на пежото дадов 300 евра за лагери на торзија и уште 150 за спојнички лагер одлучив да ја задржам 306-ката без размислувсање...Чувството дека се наоѓам во лименка коа ке ја затворев вратата на тојотата ме вадеше од такт...и уште еден куп други некој ситници...
Сепак повторно ке кажам...Ствар на вкус е се, а за вкусови не се прави муабет...Затоа има и различни коли, има различни производители и различни мислења...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 27 Февруари 2011, 22:33:16 pm »
A koj drug ako ne eden od ovie dva?

Felix Pailer е луд, кој ќе има прилика да го гледа во живо да не пропушта никако !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lele idenje... kolicevo... kaj najblisku doagaat da vozat ovie?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #44 на: 27 Февруари 2011, 23:43:54 pm »
Бузет- Хрватска и мислам дека беше лани токму Феликс, може и да грешам.
Како и да е, доаѓаат многу интеграле :D