Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Замисли да си кола и да ти вградат плин
Стратре би играл преку сила вака со колава.. а вие како сакате...Се трпи спојлерот бидејќи е задња иначе би летал ко партал и тој....(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Се трпи спојлерот бидејќи е задња иначе би летал ко партал и тој....
Цитат: Stratro на 25 Мај 2017, 13:43:21 pmСе трпи спојлерот бидејќи е задња иначе би летал ко партал и тој....Демек нема улога споилер на предна вуча? Сакаш практичен prove?
Па што се ку*чи Иџе со онолкаво авионско крило на ЕТЦЦ?
Да не заборавам и овој ѕвер го видов вчера (мојата несудена љубав...че го имам колата еден ден па што сака нек буде)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Simo - Carrier159 на 25 Мај 2017, 14:50:16 pmПа што се ку*чи Иџе со онолкаво авионско крило на ЕТЦЦ?Because race car?Your average street car gets no benefit, other than a styling upgrade, with respect to its rear fiberglass jewelry.A race car, on the other hand, needs that extra bit of physics happening over the rear tires.A rear spoiler on a front-driver race car will help with braking, cornering, and the reduction of lift. Under heavy braking, the rear of the car might want to come around, as the load forces are transitioned heavily to the nose. A rear spoiler can help mitigate some of that and keep the rear contact patches more firmly planted.