Автор Тема: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..  (Прочитано 2082402 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29676
    • CARclub.mk
Одг: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..
« Одговори #10500 на: 16 Ноември 2016, 12:48:09 pm »
Конкретново ауто е македонско, со стари таблици (ги видов таблиците во багажник). Не е (барем не сега) увезено. S500, V8. :)

Примарната идеја им е да носат нови (и до година-две стари) премиум автомобили по нарачка. Плус ако улета уште нешто, што да не. :)

Одма до Мечката е паркиран стар Jaguar XJ што колку што знам е на газдата на Електроелемент. Прекрасна кола.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13939
« Одговори #10501 на: 16 Ноември 2016, 12:56:36 pm »
Candy land...

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #10502 на: 16 Ноември 2016, 15:15:28 pm »
Па и Мерцедесот е мислам негов и Кватропортето, почна да ги покажува колите, а ги има и не ги вози :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #10503 на: 21 Ноември 2016, 22:31:30 pm »

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #10504 на: 21 Ноември 2016, 22:53:01 pm »
Си ги собираш лепенкиве? Башка на погрешно место се залепени :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #10505 на: 21 Ноември 2016, 22:59:26 pm »
Така ја залепија првата на технички и продужив така, ме мрзи да и се замарам за старата да ја одлепам, на задна врата уште стои налепницата од грчка граница.. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #10506 на: 21 Ноември 2016, 23:02:56 pm »
:D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #10507 на: 21 Ноември 2016, 23:31:14 pm »
Така ја залепија првата на технички и продужив така, ме мрзи да и се замарам за старата да ја одлепам, на задна врата уште стои налепницата од грчка граница.. :)

Затоа налепницата нема да ја лепиш со лепакот нејзин, туку ке исечеш мали 4 парчиња селотепј и сосем малце, половина сантим нека фаќа селотејпот на стаклото. Кај мене така ги лепам налепниците од регистрација, си стојат. За вадење одма се одлепува селотејпот.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #10508 на: 22 Ноември 2016, 00:04:20 am »
Фиат е ова како и да е обратен, па мора и налепниците обратно да бидат залепени. Него бмњ-то каков звук ивади дури ме натера и радиото на муте да го бувнам

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #10509 на: 22 Ноември 2016, 01:04:54 am »
Лепенкиве се една од најдебилните работи што можеа да ја измислат. Сега кога ќе регистрирам ауто, нема да ја залепам. :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #10510 на: 22 Ноември 2016, 01:11:37 am »
Цитат
                                                                Член 344
(1) Полицискиот службеник ќе го исклучи од сообраќај возилото кое не е регистрирано, за кое не е продолжен рокот на важноста на сообраќајната дозвола, за кое е утврдена техничка неисправност, кое нема пропишани регистарски таблици или кое нема налепница за извршена регистрација.
(2) Полицискиот службеник кој го исклучил возилото од сообраќај на возачот на самото место, привремено ќе му ја одземе сообраќајната дозвола или регистарските таблици, за прекршоците од ставот (1) на овој член

Би ризикувал ? :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #10511 на: 22 Ноември 2016, 01:30:56 am »
Да не поминувам на црвено на семафор, да не претекнувам на полна линија, да не дувнам над 0.3,  да не летам 30+ од дозволено, да ми е регистрирана и исправна технички колата и да не паркирам кај ми текне. Ова треба да се поштува, и гледам да го почитувам максимално... колку што се може де, секој греши. ;D :D  За налепницата не ми чуе искрено. До сега што ме застанале полицајци, ниеднаш никој ништо ми нема спомнато за налепница. :) Ако веќе ми мрчи некој, ок, ќе ја залепам. Дотогаш не.
« Последно менување: 22 Ноември 2016, 01:42:22 am Спенсер »

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #10512 на: 22 Ноември 2016, 02:11:01 am »
Не дека и јас го оправдувам лепењето налепници, затоа и ја лепам на оној начин што го опишав, за да немам проблеми со вадењето на истата по 1 година.
Ај да не тераме оф топик. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #10513 на: 22 Ноември 2016, 05:02:07 am »
Регистрацијата ти ја пишува и во сообраќајна така да нема за што да те исклучат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #10514 на: 22 Ноември 2016, 07:34:10 am »
Регистрацијата ти ја пишува и во сообраќајна така да нема за што да те исклучат.
Според законот има за што.  Тоа ти е (законски - по член 344 став 1) потполно исто како без таблици да возиш, иако си ја регистрирал колата. (Ти паднале, ти ги украле, си ги извадил за да извршиш некој криминал или што ти ја знам...)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.