Автор Тема: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..  (Прочитано 2501319 пати)

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
Одг: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..
« Одговори #4635 на: 17 Јули 2013, 21:13:41 pm »
HAHHAHHAHA

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #4636 на: 17 Јули 2013, 21:26:58 pm »
Зарем очекуваш машина од 7.2 цц в8 да брчи како фен и да го осетиш секој негов недостаток? глупости.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #4637 на: 18 Јули 2013, 01:38:13 am »
toa sto go gledas sto pisuva na nego MSD e samo razvodna kapa...inace toa za koe jas zboram crvenata kutija dolu na sredinata na slikata toa e Ignition coil so elektronski predzasiluvac kontroliran od nekoj standalone kompjuter ;)
i toa ke da e del od palenjeto, te elektronskoto palenje, najverojatno MSD. Kako sto mozes da vidis ima dva ogromni four barrel karburatori, taka da nisto od standalone...
siguren si??? a sto stanuva zbor ako tie karburatori se koristat samo kako TB's, zar mislis deka nivnoto polnenje nemoze da bide so elektricna dizna ??? togash sto ke mi kazes za TPS-ot, sto bara na klapnite gore, vidi poubavo... ;)

edit. sorry za DP

Double penetration ??

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)  CAR :-) :-) :-) :-)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #4638 на: 18 Јули 2013, 02:30:56 am »
Звер е количето, преку видео незнам како насетивте дека не чини  :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4639 на: 18 Јули 2013, 02:47:08 am »
Ни најмалку не звучи како што треба да звучи. Можеби е до мене...

не звучи ич добро... а судејки поиздувните гасови и не е добар нешто... не е арен... поготово со десната страна на моторот некој клип а можда и два не се саглам.. да не навлегувам на што се сумњам...

Prvo treba da ste sigurni vo toa sto go zborite t.e go tvrdite...cisto sumnjam deka nekogas vo zivotot ste slusnale kako zvuci V8 so Supercharger i tolkavi karburatori plus da ne go spominjam auspuhot koj ocigledno e nepomala od fi-70 cevka od kraj do kraj...

izvini onak, postar si ne mi lici da te prekoruvam ali Martin uvek me nerviral so negovite ispadi...

остај го ти мартин... млад е и скока како петле, ама понекад, само по некад е во право, токму како што сега е во право...

инаку јас поседував лично мој олсмобил (не во мк) и еден крајслер имав на користење во сад кога бев... олс мобилот моментално е нај веројатно во некои радијатори или арматура во некоја зграда... крајслерот се вози...

и сеуште велам дека чарџеров не работи добро... има проблем некој. убаво загледај го дека на десниот ауспух (само на десниот) исфрла сив дим... или не правилно согорување или масло е во прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #4640 на: 18 Јули 2013, 03:07:50 am »

Јас до сега гледав на нет и не видов charger што не чади додека е ладен. И никој не се пожалил дека е во лоша состојба моторот.. за звукот пиши дека е само цевка од мотор до назад и нема ништо друго, како што рече google и тоа е тој класичен звук.

Инаку Онак запази 0:20-0:22 дека двата ауспуси исто чадат, само не се познава на едниот заради аголот на снимање.

И да вие се жалите дека вашите(нашите) 1.5 до 2.0 кубици чадат и горат масло, а сега викате дека овај 7 200 кубици мотор не требало да чади...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4641 на: 18 Јули 2013, 03:17:11 am »
овој што го отцепи од верглање за да го запали го тури како репер? овој издуваниов? браво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4642 на: 18 Јули 2013, 09:06:47 am »
Martin & onak..

Strana 308 od temava, odgovor #4616.
Scroll down gently.

Aman...for fuck sake.
« Последно менување: 18 Јули 2013, 09:20:07 am Stratro »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #4643 на: 18 Јули 2013, 09:39:46 am »
koj nash elektricar ke ja sreduva taa kola???

ja kako so mozam da zabelezam kolata ima stand-alone kompjuter so MSD Ignition system ... plus i jas primetiv deka menjacot e aftermarket, taka da kolava treba stvarno da e opasna  :-\

Elektrikata e sredena vcera, sega e pali vozi :D...inaku da, ima MSD palenje i da, menjacot e aftermarket. Ne mi se slikite doma, opfativ se ubavo :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #4644 на: 18 Јули 2013, 09:45:43 am »
abe so praeme muabet MOPAR Performance i toa e toa...koga stanuva muabet za american muscle 8)

cest bi mi bilo da pruzam pomos okolu sreduvanje na kolava...;)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #4645 на: 18 Јули 2013, 09:48:23 am »
Мислам дека беше МSD не ме фаќај за збор, може сум се измешал со разводната капа, таа е MSD....Инаку има и MOPAR делови на него.

И не јадете бабури, одма конспиративни теории, чадел, од десниот издув не чинел незнам што. Најдете друга кола во МК која што, ете можеби не со овие гуми што се сега на неа ама со Drag Radials ќе се исправи на две тркала....или пак на балканот
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4646 на: 18 Јули 2013, 09:55:55 am »
No car like mopar. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #4647 на: 18 Јули 2013, 10:09:46 am »
No car like mopar. ;D
^ Се глеаме у FIAT сервис ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #4648 на: 18 Јули 2013, 10:23:10 am »
toa sto go gledas sto pisuva na nego MSD e samo razvodna kapa...inace toa za koe jas zboram crvenata kutija dolu na sredinata na slikata toa e Ignition coil so elektronski predzasiluvac kontroliran od nekoj standalone kompjuter ;)
i toa ke da e del od palenjeto, te elektronskoto palenje, najverojatno MSD. Kako sto mozes da vidis ima dva ogromni four barrel karburatori, taka da nisto od standalone...
siguren si??? a sto stanuva zbor ako tie karburatori se koristat samo kako TB's, zar mislis deka nivnoto polnenje nemoze da bide so elektricna dizna ??? togash sto ke mi kazes za TPS-ot, sto bara na klapnite gore, vidi poubavo... ;)

edit. sorry za DP
na ova mislis?

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен Stratro

• Легенда