Автор Тема: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..  (Прочитано 2495678 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: Го видов овој „ѕвер“ од ауто на нашите улици..
« Одговори #4620 на: 17 Јули 2013, 12:02:29 pm »
koj nash elektricar ke ja sreduva taa kola???

ja kako so mozam da zabelezam kolata ima stand-alone kompjuter so MSD Ignition system ... plus i jas primetiv deka menjacot e aftermarket, taka da kolava treba stvarno da e opasna  :-\

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4621 на: 17 Јули 2013, 12:43:10 pm »
...told you...;)

Samo nemozam ubavo da vidam dali e 440 ci (7.2 lit) Magnum engine..

http://www.paxtonauto.com/images/paxton_big_block_mopar_underhood_with_powerhat_P1011776.JPG

Ako e ..togas si imame rabota so supercharged 7.2 lit V8.  ;D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #4622 на: 17 Јули 2013, 13:10:19 pm »
Да тоа MSD го има и на ова еве баш на оваа слика е фатено

« Последно менување: 17 Јули 2013, 14:29:52 pm velestrumf »
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #4623 на: 17 Јули 2013, 14:39:53 pm »
toa sto go gledas sto pisuva na nego MSD e samo razvodna kapa...inace toa za koe jas zboram crvenata kutija dolu na sredinata na slikata toa e Ignition coil so elektronski predzasiluvac kontroliran od nekoj standalone kompjuter ;)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #4624 на: 17 Јули 2013, 18:12:51 pm »
toa sto go gledas sto pisuva na nego MSD e samo razvodna kapa...inace toa za koe jas zboram crvenata kutija dolu na sredinata na slikata toa e Ignition coil so elektronski predzasiluvac kontroliran od nekoj standalone kompjuter ;)
i toa ke da e del od palenjeto, te elektronskoto palenje, najverojatno MSD. Kako sto mozes da vidis ima dva ogromni four barrel karburatori, taka da nisto od standalone...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4625 на: 17 Јули 2013, 18:19:45 pm »
ml63 amg

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #4626 на: 17 Јули 2013, 20:02:42 pm »
Алфата спринт загато на чонгур

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #4627 на: 17 Јули 2013, 20:17:27 pm »
Ни најмалку не звучи како што треба да звучи. Можеби е до мене...

не звучи ич добро... а судејки поиздувните гасови и не е добар нешто... не е арен... поготово со десната страна на моторот некој клип а можда и два не се саглам.. да не навлегувам на што се сумњам...

Prvo treba da ste sigurni vo toa sto go zborite t.e go tvrdite...cisto sumnjam deka nekogas vo zivotot ste slusnale kako zvuci V8 so Supercharger i tolkavi karburatori plus da ne go spominjam auspuhot koj ocigledno e nepomala od fi-70 cevka od kraj do kraj...

izvini onak, postar si ne mi lici da te prekoruvam ali Martin uvek me nerviral so negovite ispadi...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #4628 на: 17 Јули 2013, 20:19:51 pm »
izvini onak, postar si ne mi lici da te prekoruvam ali Martin uvek me nerviral so negovite ispadi...

Па дојди истепај ме, јебига.
Споредбено со останатите видеа од суперчарџд Чарџери по јутјуб, ова не звучи ни блиску до нив. Ако не си глув, ќе забележиш.

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #4629 на: 17 Јули 2013, 20:29:08 pm »
ccc...stvarno nemas vrska od zivotot, koga ke mi kaze nekoj abe vidov na internet, KOSA MI SE KREVA...baska koj spomna tepanje tuka, osven tebe ???

sto se prais pameten, ajde kazi mi dali nekogash vo zivotot si videl vakov motor pa makar i bez charger, AMA SO TVOI OCI  A NE NA Youtube ???

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #4630 на: 17 Јули 2013, 20:32:57 pm »
i toa ke da e del od palenjeto, te elektronskoto palenje, najverojatno MSD. Kako sto mozes da vidis ima dva ogromni four barrel karburatori, taka da nisto od standalone...
siguren si??? a sto stanuva zbor ako tie karburatori se koristat samo kako TB's, zar mislis deka nivnoto polnenje nemoze da bide so elektricna dizna ??? togash sto ke mi kazes za TPS-ot, sto bara na klapnite gore, vidi poubavo... ;)

edit. sorry za DP

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4631 на: 17 Јули 2013, 20:38:23 pm »
^Mnogu se nerviras za gluposti. :)

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #4632 на: 17 Јули 2013, 20:56:36 pm »
pa ne se bash gluposti od takvi raboti se unistuvaat kvalitetite na forumite...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #4633 на: 17 Јули 2013, 21:04:15 pm »
siguren si??? a sto stanuva zbor ako tie karburatori se koristat samo kako TB's, zar mislis deka nivnoto polnenje nemoze da bide so elektricna dizna ??? togash sto ke mi kazes za TPS-ot, sto bara na klapnite gore, vidi poubavo... ;)

edit. sorry za DP

Double penetration ??
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #4634 на: 17 Јули 2013, 21:04:57 pm »
;D ;D